Waarom PSV en AZ op elkaar lijken... PSV wordt het volgend seizoen landskampioen

Donderdag 20 Februari 2014

 Weten we het nog: die tweede landstitel van AZ onder oefenmeester Louis van Gaal in het seizoen 2008-2009? Mooi. Maar dan zijn we vast vergeten hoe het het seizoen daarvoor ging? Nou waardeloos. AZ voetbalde in de onderste regionen, kampte met een vormcrisis, terwijl de latere kampioens-trainer Van Gaal rond zijn spits Ari (inmiddels al lang vertrokken) een wat ander systeem invoerde dan in het seizoen daar weer voor.


Welnu AZ dreigde zelfs nog even in degradatienood te komen, maar redde het alsnog op een elfde plaats. In het bekertoernooi bleek de toenmalige eerste divisieploeg van Cambuur in Leeuwarden te sterk in de tweede ronde.

 Heel teleurstellend allemaal  nadat in het seizoen daarvoor de ploeg op de alerlaatste speeldag de titel verspeelde door verrassend van Excelsior te verliezen. Het jaar daarna grepen de Alkmaarders de landstitel.

Met het teleurstellende jonge PSV-ploegje zie ik een synergie. Daar zit voetbalpotentie van allure. Dit is een groei briljantje dat dit seizoen nog kan reiken tot de subtop maar in het nieuwe seizoen gewoon lanskampioen wordt... Bij tenminste een geduldig bouwbeleid van trainer Cocu.

* Andreas Naber, voorheen AZ-WatcherHier lees je alles wat er in ons Omring-gebied gebeurt deze week
De grote Paasveetentoonstelling in Schagen moet gedeeltelijk moeten worden drooggelegd. Dat vindt Schagenaar Jan Willem de Vries. De Vries vindt dat het evenement is verworden tot een zuippartij. Daarom zouden de taps vanaf 14.00 uur dicht moeten.
Nee, niet droogleggen Paasveetentoonstelling om 14.0uur

Ja, droogleggen Paasveetentoonstelling om 14.0uurJa, droogleggen Paasveetentoonstelling om 14.0uur 13
Nee, niet droogleggen Paasveetentoonstelling om 14.0uur 3