Verliefd op Vlieland...

Maandag 7 April 2014

Als recht geaarde Noord-Hollander houd ik van mijn land zo vlak, zo groen, zo diep onder de zeepspiegel, ingevuld met tochten en vaarten  en beschermd door dijken. Wat is er mooier dan met een zomerse wind in de rug te genieten van fantastische silhouetten die aangeven dat kerktorentjes, koeien, wuivend riet niet voor niets beroemde schilders inspireerden tot grootsheid..?


Maar...

Er is een ander land. Een eiland. Los van de vaste wal en na een anderhalf uur varen met een veerboot kom je vanuit Harlingen op Vlieland. Een ander land. Stilte, autoloos. Duinen, schelpenpaden, stranden van honderden meters breed... En dan die altijd onvoorspelbare zee, die Noordzee... Bij woedende winden, die wonden slaan in de door de natuur ook opgebouwde zandpracht.., winden die getuigen van een ontembare kracht... Maar ook een zee met een zoele lentewind die strijkt over een spiegelgladde zee, door de gele voorjaarszon gemaakt tot een glinsterend goud waarin alleen maar droom, fantastie en belofte liggen verscholen.

Dat land, dat eiland, dat is een land dat trekt en belooft. Vlieland, ik mocht je even aanraken deze dagen, maar ik mis je nu. Vlieland, weet, ik kom weer terug. Want je blijft mijn verre geliefde tot in de dood...

AndreasHier lees je alles wat er in ons Omring-gebied gebeurt deze week
Moet er voor de kleine vergrijpen ( fietsen zonder licht, bromfietsen zonder helm, fietsen op de stoep, weggooien (Verpakkings-) papier op straat) meteen een boete uitgedeeld worden van 15 euro..?
Ja

0NeeJa 466
0Nee 21
Wie wordt er winterkampioen in de eredivisie voetbal..?
Vitesse

AZ

0Ajax

PSV

FC Utrecht

FeyenoordFeyenoord 5
AZ 10
FC Utrecht 1
PSV 22
Vitesse 1
0Ajax 10