Nazi-bestuur in Alkmaar...

Woensdag 21 Januari 2015

Het voltallige college van Burgemeester en Wethouders in Alkmaar heeft aangifte gedaan van smaad en belediging door de Alkmaarse journalist André Hoogeboom. Die schreef in een column over het door het college afblazen van het cultuurcentrum Yxie rond het werk van de bekende Bergense kunstenaar Lucebert eerder onder meer:

 ,,…Toen Hitler en de nazi’s de macht in Duitsland over gingen nemen, had dat ook gevolgen voor de kunst. (…) vervang nazi’s door OPA (lokale partij in Alkmaar, die aan het bewind is) en Duitsland door Alkmaar en je komt op dezelfde kunstfilosofie uit.”


 Ik ben blij met de aangifte want daardoor kunnen we nu, citerend, schrijven over dat wat het college niet wil:  OPA en de bestuurders van Alkmaar zijn nazi’s met hun kunstbeleid.

 Ben ik het daarmee eens? Welnee. Die mening van Hoogeboom deugt van geen kanten, zo vind ik, maar hij moet het wel kunnen schrijven.  

Vrijheid van meningsuiting is een groot goed en dat aantasten met een gerechtelijke procedure is een begin van het dichtsnoeren van monden en vastlijmen van tikkende vingers.  Burgemeester Piet Bruinooge, wethouder Kloos, jullie zijn op veel fronten prima bezig voor de stad, maar dit is een zwaktebod. Niet de Alkmaarse rechtszaal is het podium voor jullie mening maar de raadzaal en de pagina’s van ons Noordhollands Dablad. Graag een reactie daarom van jullie in deze krant.

 
Hier lees je alles wat er in ons Omring-gebied gebeurt deze week
Moet er voor de kleine vergrijpen ( fietsen zonder licht, bromfietsen zonder helm, fietsen op de stoep, weggooien (Verpakkings-) papier op straat) meteen een boete uitgedeeld worden van 15 euro..?
Ja

0NeeJa 466
0Nee 21
Wie wordt er winterkampioen in de eredivisie voetbal..?
Vitesse

AZ

0Ajax

PSV

FC Utrecht

FeyenoordFeyenoord 5
AZ 10
FC Utrecht 1
PSV 22
Vitesse 1
0Ajax 10