Klasse Roger

Zaterdag 21 Mei 2016

Het badplaatsje Petten leidde tot voor kort een onopvallend rustig bestaan. De grote dijk (Hondsbossche Zeewering) hield op bij het dorpje, waarna een smalle duinenstrook verder ging. Mondjesmaat waren er het hele jaar door wat badgasten (die ook nog gratis konden parkeren)  met een rustige piek in de zomer. 

En nu? 

Nu heeft Petten een nieuwe duinenkust van 800 voetbalvelden groot met plannen voor nieuwe strandpaviljoens en strandhuizen. Er ligt nu ook nieuw, groot dorpsplein, waar restaurantjes moeten komen. En vele honderden asielzoekers worden vanaf deze week opgevangen in het bekende Huis ter Duin dat voor ruim acht ton is opgeknapt. Of de kleine dorpsgemeenschap deze grote veranderingen meteen aan kan is de vraag, maar het eerste, positieve signaal is er. De inventieve supermarkteigenaar Roger Moonen heeft nu in zijn winkel speciaal voor de Syrische oorlogsvluchtelingen een aparte kraam met pompoenpitten, falafel, kikkererwten, geroosterde paprika’s en noem het maar. 

Klasse Roger. 
Hier lees je alles wat er in ons Omring-gebied gebeurt deze week
De grote Paasveetentoonstelling in Schagen moet gedeeltelijk moeten worden drooggelegd. Dat vindt Schagenaar Jan Willem de Vries. De Vries vindt dat het evenement is verworden tot een zuippartij. Daarom zouden de taps vanaf 14.00 uur dicht moeten.
Nee, niet droogleggen Paasveetentoonstelling om 14.0uur

Ja, droogleggen Paasveetentoonstelling om 14.0uurJa, droogleggen Paasveetentoonstelling om 14.0uur 13
Nee, niet droogleggen Paasveetentoonstelling om 14.0uur 3