Heet in de mond, koud in de kont...

Woensdag 3 September 2014

Vandaag, 3 september 2014 en gesteund door een strak blauwe zomerlucht waarin een juli-zon die maand september wil laten weten dat de ademtochten van de herfst nog even van het podium dienen te blijven, vandaag dus hoorde ik dit:


'Heet in de mond, koud in de kont...'

Gedurende de 67 jaar dat ik nu op dit ondermaanse de horizon tegemoet mag gaan, had ik die uitspraak nog nooit gehoord. Hij werd mij en passant overgedragen door een boer in een blauwe overall. Zijn naam: Jan Beerse uit Stedebroeck. Hij had het over schunnige taal in de voetbalkleedkamer van een teamgenoot, waarbij de vrouwelijke geslachtsdelen om de zin in hevige mate werden toegediend.

Toen hij echter vertelde dat diezelfde  voetballer bij de vrouwen heel weinig succes had en de inwoners op zijn dorpje wisten dat hij, als het er op aankwam de vrouwen helemaal links liet liggen (verlegenheid?), bracht Beerse zijn typering aan mij over met uitleg daarna.

Mooi gezegde, dat wel, maar zou dan 'Koud in de mond, heet in de kont' ook bestaan..? 

Andreas NaberHier lees je alles wat er in ons Omring-gebied gebeurt deze week
De grote Paasveetentoonstelling in Schagen moet gedeeltelijk moeten worden drooggelegd. Dat vindt Schagenaar Jan Willem de Vries. De Vries vindt dat het evenement is verworden tot een zuippartij. Daarom zouden de taps vanaf 14.00 uur dicht moeten.
Nee, niet droogleggen Paasveetentoonstelling om 14.0uur

Ja, droogleggen Paasveetentoonstelling om 14.0uurJa, droogleggen Paasveetentoonstelling om 14.0uur 13
Nee, niet droogleggen Paasveetentoonstelling om 14.0uur 3