Goede keus van AZ: trainingscomplex naar de Zaanstreek en wat een koekenbakkers die Alkmaarse politici

Dinsdag 20 Mei 2014

Koekenbakkers zijn het die lokale politici in Alkmaar. Het grote PR-etiket van de stad, de profclub AZ, gaat met zijn trainingscomplex naar de Zaanstreek. En dat alleen,  omdat wethouders en gemeenteraad niet bij machte waren om de mooie plannen zonder bezwaren naar de eindstreep te loodsen. AZ had al aangegeven dat het voor AZ tijd werd om na een aantal malen uitstel een finale beslissing te nemen, maar de dames en heren van het lokale bestuur wisten de laatste hobbels gewoon zelf niet te slechten. ( bezwaar tegen het bestemmingsplan voor het trainingscomplex en wat details). Ook meende die raad een afgesproken krediet niet te fourneren omdat AZ geen ja zei tegen de plannen waaraan dus nog steeds een formeel bezwaar bij de Raad van State kleefde, een bezwaar dat een half tot heel jaar vertraging zou opleveren.


Is het echt erg die verhuizing van het complex naar de Zaan? Ja en nee. AZ vindt er een prachtig klaar liggend voetbalcomplex dat nu nog de nodige aanvullingen gaat krijgen, die echter binnen 1-2 jaar klaar zijn. En de toch wat  lokale Alkmaar uitstraling van AZ is nu een regionale geworden. Het Zaanse bedrijfsleven gaat de club beslist weten te vinden. En tot slot in het verlengde hiervan: liggen de traingscomplexen van grote internationale voetbalclubs ook niet dertig, veertig kilometer van het stadion. ( AC Milan, AS Roma) ? Pluim op de hoed van de vertrekkende directeur Toon Gerbrands ( naar PSV), die nooit met zich laat sollen.

Echter,  de lokale Alkmaarse accommodaties van bedrijven en verenigingen zoals AFC '34 (voetbal), de Rugbyclub  en de camping etc. die in een opwaardering meegenomen zouden worden hebben nu het nakijken. Zij zijn het slachtoffer van een gebrek aan daadkracht, visie en creativiteit in de Alkmaarse politiek.

Andreas Naber

Hier lees je alles wat er in ons Omring-gebied gebeurt deze week
Mogen er van u strandhuizen komen op de stranden van Petten, Callantsoog, Groote Keeten en Sint Maartenszee. Ondernemers vinden vaak: meer gasten, meer omzet. Natuur- en stilte-liefhebbers willen de kust het liefst zo ongerept mogelijk houden
Ja, zet die strandhuizen er maar neer

Nee, hou de kust ongeschondenJa, zet die strandhuizen er maar neer 41
Nee, hou de kust ongeschonden 207