Deeltjesversnellers, sneller dan het licht... over die verloren voetbalfinale van 1974

Vrijdag 23 September 2011


Opzienbarend verhaal: de voetballer neemt een aanloop voor de toegekende penalty. Hij schiet, goal... Maar wat is dat? Hoe kan dat nou: de penalty moet nog genomen worden... Raar verhaal, opzienbarend dus, want dat was het verhaal van een Nederlandse hoogleraar in een radiointerview in het jaar des heren 2011 op vrijdag 23 september over een onderzoek van versnellende deeltjes, die sneller dan het licht zouden gaan.

 

 Neutrino's heten die dingen en wat ontdekten de onderzoekers, aldus de hoogleraar: 'Deeltjes, die aan de andere kant van de wereld de aardbol in werden geschoten, bereikten de andere kant eerder. Dat is een revolutie en zet zelfs de Relativiteitstheorie van Einstein op zijn kop. Sneller dan het licht bestond gewoon niet...'

 

En ik? Kinderachtige ik, ik bedacht: , Ooit kunnen we dus die verloren voetbalfinale tegen Duitsland ( 2-1) van 1974 even corrigeren.

 

André Naber, journalist-uitgever 
Hier lees je alles wat er in ons Omring-gebied gebeurt deze week
Moet er voor de kleine vergrijpen ( fietsen zonder licht, bromfietsen zonder helm, fietsen op de stoep, weggooien (Verpakkings-) papier op straat) meteen een boete uitgedeeld worden van 15 euro..?
Ja

0NeeJa 466
0Nee 21
Wie wordt er winterkampioen in de eredivisie voetbal..?
Vitesse

AZ

0Ajax

PSV

FC Utrecht

FeyenoordFeyenoord 5
AZ 10
FC Utrecht 1
PSV 22
Vitesse 1
0Ajax 10