De kleuters van AZ die de vijf maal V van Co Adriaanse niet volgen

Vrijdag 21 Augustus 2015

Met 2-0 voorkomen vroeg in de eerste helft. De droom van elk team. En ja, AZ flikte dat afgelopen donderdag 20 augustus in Roemenie tegen Astra in een duel voor de Europa League. Het vervolg is bekend. Nog voor de rust stond de Alkmaarse formatie met 3-2 achter. Oorzaak: kleuterachtig verdedigen. Oud AZ trainer Cor Adriaanse hanteerde bij het overkomen van de jeugd al heel vroeg een regel die die jonkies uit hun hoofd moesten leren en op het veld moesten neerzetten: de vijf maal V, te weten verdedigen, vorm, vasthouden, vrijlopen, voelen... En ja dat blijven voelen waar je tegenstander staat,  ging bij drie spelhervattingen ( twee corners, een vrije trap) volledig de mist in. De dit keer in een vreemd blauw shirt gehulde Alkmaarders waren na het nemen van de corner of vrije trap hun opponent meteen kwijt. En ja dan ben je goed de sigaar. Het valt een gelouterde trainer als John van den Brom te verwijten dat hij de vijf maal V van Adriaanse er niet in gedreund heeft. Drie keer achter elkaar een opponent laten weglopen en dus niet voelen, vasthouden, verdedigen dat is de dood in de beker en zegt iets over deze trainer.


AZ moet nu thuis winnen om in de poulefase van de Europa League te komen. Ik zie ze dat niet doen nu al die goede voetballers verkocht zijn. ( Gedulje, Berghuis, Johansson etc...) Dit gaat de clun waarschijn tonnen kosten. Tonnen die bij de 0-2 voorsprong voor het oprapen lagen.

Andreas NaberHier lees je alles wat er in ons Omring-gebied gebeurt deze week
Mogen er van u strandhuizen komen op de stranden van Petten, Callantsoog, Groote Keeten en Sint Maartenszee. Ondernemers vinden vaak: meer gasten, meer omzet. Natuur- en stilte-liefhebbers willen de kust het liefst zo ongerept mogelijk houden
Ja, zet die strandhuizen er maar neer

Nee, hou de kust ongeschondenJa, zet die strandhuizen er maar neer 41
Nee, hou de kust ongeschonden 207