Andrea en Jan

Donderdag 25 Oktober 2012

Kreeg een brief van een goede relatie, makelaar Jan de Haan uit De Rijp en tevens taalkunstenaar. Ik geniet altijd van zijn brieven, zie maar

Beste Andre,

 

Ik kreeg de groeten van een mij niets zeggende  Andreas maar vermoed dat ‘t weer ’s een PE  schrijffoutje is en de scribent  dezes  Andrea heet en bij Andrea stel ik me voor dat zij de zus van Andre is die na een gevangenschap van 10 jaar met daaropvolgend kloosterverblijf van 15 jaar nu op proefverlof (maar wel met enkelbandje) vrij is en als verlengstuk van haar straftijd eerst nog een tijdje bij de PE moet werken alvorens ze  mag deel gaan nemen aan een her-inburgerings-curusus.

Een veel positievere benadering schoot mij niet te binnen toen ik vanmorgen mijn mailbox opende en het resultaat zag van een oer simpele advertentie opgegeven op dezelfde wijze die ik al 25 jaar hanteer en waar ik toch zo langzamerhand van had mogen verwachten dat ze zelfs bij de PE er weet van hebben dat ik een BLOEDHEKEL heb aan vette schreeuwerigheid maar daar tot mijn VETTE verbazing toch nog steeds op getracteerd wordt.

Beste lieve broer van Andrea, het is dat we deze x de advertenties nog nipt voor einde kantoortijd in de smiezen kregen maar bij deze alvast de vette *waarschuwing dat ik geen zin heb om als een soort waakhond tot sluitingstijd voor mijn PC te gaan liggen om te voorkomen dat ik met dit soort onwellevende vakloosheid opgescheept wordt. (*kort samengevat:niet betaal etc)

En tot slot het verzoek om je zusje er ook op te attenderen dat ik het erg waardeer als mijn opdrachten uitgevoerd worden op de wijze die ik opgeef…. D.w.z. niets aan toe te voegen maar ook zeker taalkundig niets aan te wijzigen------zelfs geen streepje……pfff….

 

Ik, Andre Naber, tegenwoordig ook Andreas hetend, antwoorddde hem als volgt:

Hoi Jan,

 

Mijn naam Andre heb ik na een zielecursus veranderd in Andreas. Ik vind dat dichterlijker. Sindsdien valt veel spiritueels mij ten deel. Andrea bestaat dus inderdaad. Zij zat ook opgesloten maar is nu vrij en sluit aan op het vrouwelijke deel van mijn geest. Is derhalve een onderdeel van Andre die daarmee Andreas werd.

 

En is het niet avontuurlijk om zowel Andre als Andrea in je mailverkeer te mogen ontmoeten. Je begrijpt, ze hebben veel meningsverschillen. Bijvoorbeeld over een streepje en vette letters in een advertentie van jouw mooie bedrijf. Maar ook  hier, je leert hen mores en daarmee is er weer veel leven in de Express-brouwerij. En goed dat je dat bewerkstelligt.

 

Andrea(s) Naber

 

 

 
Hier lees je alles wat er in ons Omring-gebied gebeurt deze week
Mogen er van u strandhuizen komen op de stranden van Petten, Callantsoog, Groote Keeten en Sint Maartenszee. Ondernemers vinden vaak: meer gasten, meer omzet. Natuur- en stilte-liefhebbers willen de kust het liefst zo ongerept mogelijk houden
Ja, zet die strandhuizen er maar neer

Nee, hou de kust ongeschondenJa, zet die strandhuizen er maar neer 41
Nee, hou de kust ongeschonden 207