AZ, het uitsyndroom en... het 'dodenakkercomplex...'

Vrijdag 16 September 2011


Onze  Alkmaarse profvoetbalclub AZ - daar zijn we trots op- had afgelopen donderdag aan een goede eerste helft genoeg om het zwakke FF Malmo uit Zweden uit te schakelen. Het werd 4-1. Prima, maar de Alkmaarders kunnen meer. Dat is twee helften doorgaan en... afrekenen met het Europese uitsyndroom dat de ploeg van Gertjan Verbeek achtervolgt.

 

De allerwegen nu al vroegtijdig dood geprezen jonge belofte Adam Maher was dit duel niet dominant aanwezig en viel aan het einde van het duel ver terug. Logisch en met een geleidelijk aan opbouw te verbeteren...  Niettemin, de eerste klap in de Europa League is een daalder waard. De Alkmaarders kunnen nu straks in uitwedstrijden aantonen echte vorderingen te hebben gemaakt.

 

Op niet-voetbalterrein laat de club zo op het eerste gezicht noodzakelijk beleid richting verlevendiging en uitbating van het stadion achterwege. Het wordt tijd dat het AFAS complex een trefpunt wordt van sportieve en zakelijke sprankeling, waar gezien de lopende afspraken vooral welness-achtige zaken de komers en gaanders perspectief kunnen bieden. Als dan verder het restaurant en de zalen versterkend worden ingezet voor wat de AZ-directeur Toon gerbrands ooit typeerde als 'de komst van het grootste buurthuis van Alkmaar' dan kan AZ zich ook geldelijk in de top van het nationale voetbal nestelen.

 

Snelle tip nu al:  een mobiele tribune bij het trainingsveld en daar buiten de trainingen van het eerste team nu al wedstrijdjes van de jeugd, de Telstarvrouwen( voorheen AZ) en noem het maar) gaan organiseren Als daar dan ook nog een loket met fris en patates, krantjes en noem het maar in de buurt is,  dan laat het AZ-complex de bijnaam van 'doordeweekse dodenakker'  definitief achter zich...

 

Andreas Naber, uitgever Polder/Kogger/Omring Express

 

Op twitter : @andrnaber

 

 
Hier lees je alles wat er in ons Omring-gebied gebeurt deze week
Mogen er van u strandhuizen komen op de stranden van Petten, Callantsoog, Groote Keeten en Sint Maartenszee. Ondernemers vinden vaak: meer gasten, meer omzet. Natuur- en stilte-liefhebbers willen de kust het liefst zo ongerept mogelijk houden
Ja, zet die strandhuizen er maar neer

Nee, hou de kust ongeschondenJa, zet die strandhuizen er maar neer 41
Nee, hou de kust ongeschonden 207