Wat Bezielt Schagen presenteert tweede muzikale lezing door Fred Suring over Braziliaanse componisten

17-01-2018

Wat Bezielt Schagen presenteert tweede muzikale lezing door Fred Suring over Braziliaanse componisten 

 

 

Locatie: Scagon Theater

Datum: woensdag 17 januari 2018
Aanvang: 20:15 uur

Entree: € 12,50 (inclusief kopje koffie of thee)

 

 

Ras verteller Fred Suring en de Braziliaanse componisten

 

Onbekend maakt onbemind? In dit geval zeker niet!

In zijn tweede lezing uit een serie van drie voor Stichting Wat Bezielt Schagen neemt Fred Suring zijn gehoor in het Scagon Theater mee naar Brazilië. Want een interessant gegeven: als er ergens sprake is van een smeltkroes van culturen dan is het wel in dit Zuid Amerikaanse land. Een van de gevolgen hiervan is een brede stroom van wonderschone muziek in een scala aan variëteiten. Van uiterst licht tot klassiek.

Met uiterste precisie heeft Suring zich verdiept in de muzikale historie en de actualiteit van de Braziliaanse muziek. Daarbij geeft hij een heldere inkijk, gelardeerd met beelden en klanken, in de fascinerende wereld van de Braziliaanse componisten. In een lezing vol verrassingen komen werken voorbij van componisten als João Gilberto, Antônio Carlos Jobim, Ary Barroso, Mozart Camargo Guarnieri, Ernesto Nazareth, Antônio Carlos Gomes, Osvaldo Lacerda en Heitor Villa-Lobos.

 

Als fluitist met voltooide conservatorium opleiding heeft Fred Suring zich gaandeweg ontwikkeld lopende encyclopedie op muziek gebied. Op gedreven wijze bereidt hij lezingen voor met de intentie zijn publiek een handreiking te doen om meer van het beluisteren van muziek te kunnen genieten. Zijn informatie daartoe verzamelt hij daarbij van uit de gehele wereld. Suring is daarbij een uitstekend verteller die op enthousiaste, maar ongedwongen wijze voortdurend weet te boeien. Zijn lezingen zijn dan ook bij uitstek geschikt voor een breed, gemêleerd  publiek.

 

 

Plaats: Schagen, Scagontheater, Cultuurhuis M18, centrum Tijd: 20.15 uur


Hier lees je alles wat er in ons Omring-gebied gebeurt deze week
Mogen er van u strandhuizen komen op de stranden van Petten, Callantsoog, Groote Keeten en Sint Maartenszee. Ondernemers vinden vaak: meer gasten, meer omzet. Natuur- en stilte-liefhebbers willen de kust het liefst zo ongerept mogelijk houden
Ja, zet die strandhuizen er maar neer

Nee, hou de kust ongeschondenJa, zet die strandhuizen er maar neer 14
Nee, hou de kust ongeschonden 178