Vroeg voorjaarsconcert The Bleu Bird uitgevoerd door het Hollands Vocaal Ensemble

17-02-2018

 

Vroeg voorjaarsconcert The Bleu Bird  uitgevoerd door het Hollands Vocaal Ensemble

Het verlangen om vogelzang te imiteren is waarschijnlijk zo oud als de mensheid. Het verwondert dus niet dat generaties van musici zich voor hun composities lieten inspireren door de vogelzang. Muziekgeleerden zoals Athanasius Kirchner (1602-1680)  analyseerden het geluid van vogels om het in muzieknotaties weer te kunnen geven. Bekend geworden is ook de passie van Olivier Messiaen (1908-1992) voor het gezang van vogels, dat hij op verschillende manieren in zijn composities gebruikte.

De auteur Mary E. Colering (1861-1907) was minder door het geluid, maar door de vlucht van een blauwe vogel geïnspireerd tot een gedicht: “The Bleu Bird”. Deze tekst heeft Charles Stanford (1852-1924)  voor gemengd koor op muziek gezet. Ralph Vaughan Williams (1872-1958) droeg zijn koorwerk “Silence and Music” op aan Charles Stanford en his bleu bird.

Het Hollands Vocaal Ensemble heeft zich o.l.v. de dirigent Moritz Johannes Kellner door vogelgeluiden en de stilte van de natuur laten inspireren en leiden. Het resultaat is een koorprogramma met muziek van o.a. Charles Stanford, Ralph Vaughan Williams, Orlando di Lasso, Arvo Pärt, en Hugo Wolf.

U kunt deze prachtige muziek bijwonen:

17 februari Oude Ursulakerk Warmenhuizen aanvang 20.15 uur.

18 februari St. Josepfkerk Alkmaar  aanvang 15.30 uur

 

 

 

Plaats: Warmenhuizen, Oude Ursulakerk, Dorpsstraat 93 Tijd: 20.15 uur


Hier lees je alles wat er in ons Omring-gebied gebeurt deze week
Mogen er van u strandhuizen komen op de stranden van Petten, Callantsoog, Groote Keeten en Sint Maartenszee. Ondernemers vinden vaak: meer gasten, meer omzet. Natuur- en stilte-liefhebbers willen de kust het liefst zo ongerept mogelijk houden
Ja, zet die strandhuizen er maar neer

Nee, hou de kust ongeschondenJa, zet die strandhuizen er maar neer 20
Nee, hou de kust ongeschonden 185