Toneelvoorstelling toneelgroep OEK (Ons Eigen Kracht) Jong met stuk ... Er was Eens

13-01-2018,14-01-2018,19-01-2018,20-01-2018

LEEF JE EIGEN SPROOKJE ‘IN ER WAS EENS…’

 

Bijna alle sprookjes beginnen met ‘Er was eens…’ en eindigen met ‘En ze leven nog lang en gelukkig’, maar wat als de spelers van OEK Jong het voor het zeggen hebben? Op zaterdag 13, zondag 14, vrijdag 19 en zaterdag 20 januari geven zij daar antwoord op en spelen de magische voorstelling ‘Er was eens…’ in Ons Eigen Kroeg.

 

Er ontstaat een hoop verwarring bij de sprookjesfiguren uit het sprookjesboek. Assepoester is het poetsen zat, iedereen weet inmiddels dat Repel.. Repelsteeltje heet en Roodkapje trapt niet meer in het verhaal van de boze wolf. De sprookjesfiguren volgen niet het verhaal , zoals deze ooit opgeschreven is. Wat nu?

 

Pinokkio, Doornroosje, Sneeuwwitje, Assepoester, De gelaasde kat, Belle, Het beest, Hercules, Pocahontas, Elsa, Rapunzel, Repelsteeltje en vele anderen: ze komen allemaal voorbij in de nieuwste productie van OEK Jong.  Samen met regisseuse Leonie Rokebrand en regie assitente Els Wennink gingen de jeugdleden op onderzoek. Door oude sprookjes te lezen en te achterhalen wat er gebeurd als de sprookjesfiguren het voor het zeggen hebben.

 

In authentieke sprookjes zitten vaak stereotype en tegenstrijdige personages zoals een slechterik en een held of heldin. De spelers van OEK Jong wilde eens iets totaal anders doen met deze verhalen. “Spelenderwijs hebben wij onderzocht wat er zou kunnen gebeuren als je al deze sprookjes bij elkaar zou gooien. Hierdoor ontstonden er absurde nieuwe situaties waar elk personage anders mee om gaat. Samen hebben we er een geheel andere draai aan gegeven”, aldus regisseuse Leonie Rokebrand.

 

Kaartverkoop
De voorverkoop (voor donateurs) van ‘Er was eens…’ (voorheen Disney) start op 15 december 2017. Op 22 december 2017 is het voor iedereen toegankelijk om kaarten te kopen.  Deze zijn verkrijgbaar via kaarten@oek.nl of bij Snackbar Rondom Gelukkig in Schagerbrug. Entree kinderen t/m 12 jaar € 5,- en entree volwassenen € 9,-.

Ook donateur worden? Maak gebruik van de decemberactie en ontvang een gratis consumptiebon bij Ons Eigen Kroeg. Meer informatie en alle voordelen: www.oek.nl/donateurs

 

Speeldata

Zaterdag 13 januari om 20.00 uur, Zondag 14 januari om 15.00 uur

Vrijdag 19 januari om 20.00 uur, Zaterdag 20 januari om 20.00 uur

 

 

Plaats: Tijd: 20.00 uur, behalve zondag 14 januari, 15.00 uur, matinee


Hier lees je alles wat er in ons Omring-gebied gebeurt deze week
Mogen er van u strandhuizen komen op de stranden van Petten, Callantsoog, Groote Keeten en Sint Maartenszee. Ondernemers vinden vaak: meer gasten, meer omzet. Natuur- en stilte-liefhebbers willen de kust het liefst zo ongerept mogelijk houden
Ja, zet die strandhuizen er maar neer

Nee, hou de kust ongeschondenJa, zet die strandhuizen er maar neer 14
Nee, hou de kust ongeschonden 178