Studieavond met dominee Jaap de Vreugd in Schagen over Jeruzalem, de Stad van de Grote Koning

20-09-2017

Studieavond met dominee  Jaap de Vreugd in Schagen

over Jeruzalem, de Stad van de Grote Koning

 

Op woensdag 20 september is er in Schagen een studieavond met dominee Jaap de Vreugd, spreker van Christenen voor IsraŽl. Het onderwerp waarover hij spreekt is: Jeruzalem, de Stad van de Grote Koning. De bijeenkomst vindt plaats in de Grote Kerk, Markt 23a  in Schagen. De aanvang is om 20.00 uur, toegang is gratis.

 

Jeruzalem, de Stad van de Grote Koning

Wat maakt Jeruzalem zo belangrijk, wat is haar geheim? Waarom noemt Jezus de stad de ďstad van de grote KoningĒ en roept de Bijbel op om voor Sion te bidden? IsraŽl is het Land van de belofte met als glorieus middelpunt Jeruzalem. Deze stad heeft daarom een zeer bijzondere plaats in de heilsgeschiedenis van God met de wereld.  Jeruzalem was duizenden jaren in de harten van het Joodse volk wereldwijd het grote doel van terugkeer. Altijd klonk het aan het eind van sederavond: volgend jaar in Jeruzalem. IsraŽl keert terug naar zijn eigen land en zijn eigen stad. Het moet toe naar de eindtijd-strijd voordat de Here terugkeert naar de aarde en het koninkrijk kan doorbreken.

 

Achtergrond spreker

Ds. Jaap de Vreugd was als hervormd predikant werkzaam in de PKN. Hij is oud-voorzitter van Christenen voor IsraŽl. Hij maakt deel uit van de redactie van IsraŽl & de Kerk en publiceert geregeld in dit theologisch kwartaaltijdschrift. Ook is hij als redactielid en schrijver verbonden aan Profetisch Perspectief, een kwartaalblad dat inzoomt op geschiedenis en actualiteit.

 

 

 

 

Plaats: Schagen, Grote Kerk, Markt, centrum Tijd: 20.00 uur


Hier lees je alles wat er in ons Omring-gebied gebeurt deze week
Mogen er van u strandhuizen komen op de stranden van Petten, Callantsoog, Groote Keeten en Sint Maartenszee. Ondernemers vinden vaak: meer gasten, meer omzet. Natuur- en stilte-liefhebbers willen de kust het liefst zo ongerept mogelijk houden
Ja, zet die strandhuizen er maar neer

Nee, hou de kust ongeschondenJa, zet die strandhuizen er maar neer 10
Nee, hou de kust ongeschonden 102