Schrijfmarathon Amnesty International voor mensen die zijn gemarteld om wat ze geloven, die gediscrimineerd worden om wie ze zijn of vastgezet werden omdat ze voor hun mening uit kwamen

10-12-2017

TUITJENHORN - In verband met de Dag van de Mensenrechten zondag 10 december organiseert Amnesty International rond deze dag schrijfmarathons. Zo ook in de bibliotheek in Tuitjenhorn aan de Oostwal op zaterdag 9 december van 10.00 tot 13.00 uur.

Er staat een schrijftafel klaar en iedereen kan daar meeschrijven voor mensen die zijn gemarteld om wat ze geloven, die gediscrimineerd worden om wie ze zijn of vastgezet werden omdat ze voor hun mening uit kwamen.

Er zijn voorbeeldkaarten en brieven voorhanden en er is een vrijwilliger van Amnesty aanwezig om informatie te geven.

`Brieven schrijven is een actiemiddel dat werkt`, stelt Amnesty. `Als regeringsleiders weten dat de ogen van de wereld op hen gericht zijn, zullen zij schendingen van mensenrechten eerder bestrijden.`

Hoe meer mensen aan de Schrijfmarathon meedoen, hoe groter de vuist tegen onrecht. Dat is de macht van het getal. Afgelopen jaren schreven honderdduizenden mensen wereldwijd brieven.

Plaats: Tuitjenhorn, bibliotheek, Oostwal Tijd: 10.00-13.00 uur


Hier lees je alles wat er in ons Omring-gebied gebeurt deze week
De grote Paasveetentoonstelling in Schagen moet gedeeltelijk moeten worden drooggelegd. Dat vindt Schagenaar Jan Willem de Vries. De Vries vindt dat het evenement is verworden tot een zuippartij. Daarom zouden de taps vanaf 14.00 uur dicht moeten.
Nee, niet droogleggen Paasveetentoonstelling om 14.0uur

Ja, droogleggen Paasveetentoonstelling om 14.0uurJa, droogleggen Paasveetentoonstelling om 14.0uur 50
Nee, niet droogleggen Paasveetentoonstelling om 14.0uur 48Auto van de week


Fraaie Mitsubishi SpaceStar bij Fakkert Schagen. Bouwjaar 2016, nog geen 40.000 km. op de teller en voor maar 11.950 euro! Meer weten? Bel naar 0224-213144 of kom naar De Witte Paal 325 in Schagen!