Schrijfmarathon Amnesty International voor mensen die zijn gemarteld om wat ze geloven, die gediscrimineerd worden om wie ze zijn of vastgezet werden omdat ze voor hun mening uit kwamen

10-12-2017

TUITJENHORN - In verband met de Dag van de Mensenrechten zondag 10 december organiseert Amnesty International rond deze dag schrijfmarathons. Zo ook in de bibliotheek in Tuitjenhorn aan de Oostwal op zaterdag 9 december van 10.00 tot 13.00 uur.

Er staat een schrijftafel klaar en iedereen kan daar meeschrijven voor mensen die zijn gemarteld om wat ze geloven, die gediscrimineerd worden om wie ze zijn of vastgezet werden omdat ze voor hun mening uit kwamen.

Er zijn voorbeeldkaarten en brieven voorhanden en er is een vrijwilliger van Amnesty aanwezig om informatie te geven.

`Brieven schrijven is een actiemiddel dat werkt`, stelt Amnesty. `Als regeringsleiders weten dat de ogen van de wereld op hen gericht zijn, zullen zij schendingen van mensenrechten eerder bestrijden.`

Hoe meer mensen aan de Schrijfmarathon meedoen, hoe groter de vuist tegen onrecht. Dat is de macht van het getal. Afgelopen jaren schreven honderdduizenden mensen wereldwijd brieven.

Plaats: Tuitjenhorn, bibliotheek, Oostwal Tijd: 10.00-13.00 uur


Hier lees je alles wat er in ons Omring-gebied gebeurt deze week
Moet er voor de kleine vergrijpen ( fietsen zonder licht, bromfietsen zonder helm, fietsen op de stoep, weggooien (Verpakkings-) papier op straat) meteen een boete uitgedeeld worden van 15 euro..?
Ja

0NeeJa 466
0Nee 21
Wie wordt er winterkampioen in de eredivisie voetbal..?
Vitesse

AZ

0Ajax

PSV

FC Utrecht

FeyenoordFeyenoord 4
AZ 10
FC Utrecht 1
PSV 22
Vitesse 1
0Ajax 10