Picknick op het Slagveld: is een vrije productie onder regie van Jeanne Krijgsman, uitgevoerd in nauwe samenwerking met de Balletschool Schagen (Pardans). De voorstelling is losjes gebaseerd op het absurdistisch theaterstuk Picknick op het Slagveld van

21-04-2018,22-04-2018,29-04-2018,04-05-2018

Picknick op het Slagveld: vrije productie
in het Scagon Theater

Data:

zaterdag 21 april 2018 Aanvang: 20.15 uur
zondag 22 en zondag 29 april 2018 Aanvang: 15.00 uur
vrijdag 4 mei Aanvang: 20.30 uur (uitsluitend theatervoorstelling,
                                                            in aansluiting op Dodenherdenking)
zaterdag 5 mei 2018 Aanvang: 20.15 uur
Entree: € 10,00 (Voorstelling 4 mei: € 5,00)


In een oorlog is het belangrijk de vijand te herkennen. Want, zonder vijand wordt de oorlog nogal belachelijk.

 ’Picknick op het Slagveld’ is een vrije productie onder regie van Jeanne Krijgsman, uitgevoerd in nauwe samenwerking met de Balletschool Schagen (Pardans). 

De voorstelling is losjes gebaseerd op het absurdistisch theaterstuk Picknick op het Slagveld van Fernando Arrabal, aangevuld met teksten van overwegend Nederlandse auteurs als Bertus Aafjes, Jules Deelder, Geert Mak, Annie M.G. Schmidt en Marguerite Duras.

Het is een protest tegen de absurditeit van alle wapengekletter, tegen de waanzin van de oorlog. Hoe kunnen gewone mensen zich daarin staande houden?
In de voorstelling zijn enkele dansen verweven, die worden uitgevoerd door Pardans. Daarnaast danst Pardans, in een op zichzelf staande presentatie, een aantal choreografieën die daarbij nauw aansluiten.

’Picknick op het Slagveld’ wordt gepresenteerd onder auspiciën van het Scagon Theater met medewerking van Filmtheater De Luxe en geproduceerd door Peter van de Wiel.

Spel: Babette Groot, Kate Hoffman, Claudia Hooiveld, Jos de Kock, Annelies Komen, Joke van Rijn, Jan Slijkerman 

Entreekaarten verkrijgbaar via de webshop en/of (indien niet uitverkocht) aan de theaterkassa op de dag van de voorstelling.

Tijdens kassaopenstellingen kunnen ook, tegens contante betaling, entreekaarten worden aangeschaft voor nog komende voorstellingen.

Plaats: Schagen, Scagontheater, Cultuurhuis M18, centrum Tijd: 20.15 uur (za.), 15.00 uur (zo.) 20.30 uur (4 mei)


Hier lees je alles wat er in ons Omring-gebied gebeurt deze week
Mogen er van u strandhuizen komen op de stranden van Petten, Callantsoog, Groote Keeten en Sint Maartenszee. Ondernemers vinden vaak: meer gasten, meer omzet. Natuur- en stilte-liefhebbers willen de kust het liefst zo ongerept mogelijk houden
Ja, zet die strandhuizen er maar neer

Nee, hou de kust ongeschondenJa, zet die strandhuizen er maar neer 40
Nee, hou de kust ongeschonden 202