Lezing burgerrechtenvereniging Vrijbit bij Vrouwen van Nu Dirkshorn

19-09-2017

 

De Vrouwen van Nu, afdeling Dirkshorn, organiseren dinsdag 19 september een lezing over VRIJBIT.

Burgerrechtenvereniging Vrijbit zet zich grensoverschrijdend in voor het verdedigen van het fundamentele recht op bescherming van het privťleven, lichamelijke integriteit en op vrije communicatie en toegang tot informatie.

Dit kan je vertalen als een waakhond t.o.v. onze privacy. De overheid en semi overheden willen soms dingen doorvoeren, die niet het algemeen belang dienen, maar zuiver het economisch belang.

Het bedrijfsleven heeft een enorme honger naar onze gewoontes en manier van leven. Denk aan de slimme meter. De klantenkaarten van de supermarkten. Wat gebeurd er met die informatie? Het willen verplichten van afnemen van vingerafdrukken voor ID en paspoort. De patiŽntendossiers die voor de betrokkene moeilijk te zien zijn, terwijl ze wel toegankelijk zijn voor zorgverzekering en andere personen die er niets mee te maken hebben. Maar de veiligheid voor hackers kan niet worden gewaarborgd. De campagnes om het pinnen te normaliseren en dus cash geld te laten verdwijnen. Zodat alle financiŽle uitgaven in kaart worden gebracht. Het verplichten van vaccinaties in Italy, wat gaat Nederland hier mee doen en hoe staat het met onze lichamelijke integriteit? Burgerrechtenvereniging is een onafhankelijke organisatie die uitsluitend wordt gerund door de inzet van vrijwilligers.

Vrijbit voert acties en staat initiatieven van derden bij met raad en daad. Juridische procedures gaat de club niet uit de weg.

De lezing is in Dorpshuis de Kastanjeboom, Dorpsstraat 15 in Dirkshorn.

Aanvangtijd: 19.45 uur, zaal open 19.30 uur.

Entree: leden gratis, niet leden Ä5.-

Opgave bij Nel van Dalen via mailadres danoek@quicknet.nl

Plaats: Dirkshorn, dorpshuis De Kastanjeboom, Dorpsstraat 15 Tijd: 19.45 uur


Hier lees je alles wat er in ons Omring-gebied gebeurt deze week
Mogen er van u strandhuizen komen op de stranden van Petten, Callantsoog, Groote Keeten en Sint Maartenszee. Ondernemers vinden vaak: meer gasten, meer omzet. Natuur- en stilte-liefhebbers willen de kust het liefst zo ongerept mogelijk houden
Ja, zet die strandhuizen er maar neer

Nee, hou de kust ongeschondenJa, zet die strandhuizen er maar neer 10
Nee, hou de kust ongeschonden 102