Krachttoer bij ACON circuit Sint Maarten: strijd om open nationaal kampioenschap stockcars

12-08-2018

Krachttoer bij ACON circuit Sint Maarten: strijd om open nationaal kampioenschap stockcars 

Zondag 12 augustus wordt weer een gigantische hoeveelheid paardenkrachten losgelaten op het ACON-autocrosscircuit in Sint Maarten. De strijd om het open nationaal kampioenschap stockcars staat per traditie garant voor een grote opkomst van coureurs. De organisatie hoopt op 90 inschrijvers. Er is toezegging tot aanwezigheid van twee Engelse gastrijders ontvangen. Gebruikelijk is dat op ‘de hoogtijdag’ van autocrossfanaten zo’n 4000 toeschouwers het NK-gevecht in de koningsklasse volgen. 

Titelverdediger 2017 is de Jacob de Vries uit het Friese Blija. In het ACON-tussenklassement 2018 staat hij na vier races nu op een riante derde plaats. Kort achter mede-noorderlingen Edwin Ploeg en Pieter van der Iest. De Noord-Hollandse coureurs Maarten Broekman (Texel), Jelle Tesselaar (Winkel), Rob Hink (Heiloo) en Bart Koopmans (Winkel) volgen in de rangschikking vanaf plek vier. Koopmans is de enige regionale F1-crosser die zich heeft geplaatst voor deelname aan de WK-races in het Britse Skegness op zaterdag 15 september. Het drietal dirt track-racers dat, op basis van gescoorde wedstrijdpunten zowel in Sint Maarten als Emmen, deelneemt aan dit mondiale gevecht (op asfalt!) wordt aangevoerd door de Friese crossers Jan Roelof Wijbenga en Louw Wobbes. Behalve de genoemde toprijders is er qua krachtsverhouding nog minimaal een handvol kanshebbers op nationale winst bij de ACON. 

Ook in de andere drie crossdisciplines wordt weer gekoerst op het circuit aan de Breelandsweg. Voor een mogelijk jaarkampioenschap  – bekend na de laatste race in september – zijn in alle klassen nog diverse kandidaten. De te kloppen rijders zijn: Wilson Vriend (Hem) bij de rodeo’s, superstandaardcrosser Ricco Bood  uit Winkel en kevercoureur Sander Thomas (Tuitjenhorn). Het eerste startsignaal van de spectaculaire autocrosswedstrijd is precies om 11.30 uur en de kassa gaat om 9.30 uur open. Entree voor volwassenen bedraagt éénmalig 12 Euro en blijft 3 Euro voor de jeugd tot 12 jaar. Programmaboekje met deelnemersoverzicht en parkeren is gratis.                 

Plaats: Sint Maarten, ACON circuit Breelandseweg Tijd: 11.30 uur eerste start


Hier lees je alles wat er in ons Omring-gebied gebeurt deze week
Mogen er van u strandhuizen komen op de stranden van Petten, Callantsoog, Groote Keeten en Sint Maartenszee. Ondernemers vinden vaak: meer gasten, meer omzet. Natuur- en stilte-liefhebbers willen de kust het liefst zo ongerept mogelijk houden
Ja, zet die strandhuizen er maar neer

Nee, hou de kust ongeschondenJa, zet die strandhuizen er maar neer 39
Nee, hou de kust ongeschonden 200