Kamvuurcponcerten, exposities met kunst, workshops en optredens in paviljoens bij 3 weken lang Kunstroute Zijpe aan Zee (Groote Keeten, Callantsoog, Sint Maartenszee en Petten )

01-09-2017,08-09-2017,15-09-2017


CALLANTSOOG/PETTEN-  …Met de voeten in het zand… Tijdens de ondergaande zon... Bij het geruis van de zee... Kampvuurconcerten… Van vrijdag 1 t/m zondag 17 september 2017 is het strand van de gemeente Schagen het decor van een nieuw kunstevenement, Ku(n)stroute Zijpe aan Zee. Na tweeëntwintig jaar Kunstroute Zijpe langs de Grote Sloot, is  het evenement nu op de best denkbare lokatie: onze Noordzeekust. 


Of om precies te zijn: op het strand en in de paviljoens van Groote Keeten, Callantsoog, Sint Maartenszee en Petten zijn dan uiteenlopende tentoonstellingen en activiteiten te zien. Zoals beeldende kunst, muziek, poëzie, film, theater, dans, workshops.  Opmerkelijk daarbij ook:  aan elk strandpaviljoen is een beeldend kunstenaar gekoppeld, die in en rondom het paviljoen kunstwerken tentoonstelt. Ook leerlingen van het Regius College en bovenbouw-leerlingen  van de basisscholen uit de gemeente Schagen doen  mee bij het beleven van de kunst, het maken en het  tentoonstellen.


Voorlopig programma


Het voorlopig programma van Ku(n)stroute Zijpe aan Zee 2017 ziet er zo uit:

*Op 1 september 2017 spectaculaire opening…  *Elke zaterdag en zondag verzorgen regionale kunstenaars uiteenlopende workshops…* Op de zaterdagavonden (2, 9 en 16 september) zijn er muziekavonden tijdens kampvuur-concerten. Bij het lichtkunstwerk “de lucifers” van Cobi Dierikx zijn er kleine optredens van talenten…* Zondag 3 september culinaire kunsttoer… *Zondag 10 september staat in het teken van Korendag. Bij de paviljoens zijn dan diverse koren te beluisteren… *Vrijdagavond 15 september dansoptredens.  Zondag 17 september, de laatste dag van Ku(n)stroute Zijpe aan Zee, zijn er op tal van strandlocaties theatervoorstellingen… *Naast de themadagen gebeuren er ook losse activiteiten. Waaronder poëzievoordracht, stand-up comedy en een concert met klassieke muziek. Voor veel meer info: www.kunstroutezijpe.nl.Meedoen aan Ku(n)stroute Zijpe?

PT2

PETTEN/CALLANTSOOG- De organisatie Ku(n)stroute Zijpe aan Zee heeft hard gewerkt  aan de invulling en programmering van alle themadagen en activiteiten. Voor vragen of zo mogelijk nog meedoen: info@kunstroutezijpe.nl Ook kan de organisatie van 1 t/m 17 september veel hulp gebruiken in de rol van onder meer suppoost tijdens een expositie, gastheer / gastvrouw tijdens een van de optredens, helper tijdens het opbouwen van de kunstwerken . Interesse? Mail naar info@kunstroutezijpe.nl.

Plaats: Callantsoog / Petten Tijd: Hele dagen


Hier lees je alles wat er in ons Omring-gebied gebeurt deze week
Mogen er van u strandhuizen komen op de stranden van Petten, Callantsoog, Groote Keeten en Sint Maartenszee. Ondernemers vinden vaak: meer gasten, meer omzet. Natuur- en stilte-liefhebbers willen de kust het liefst zo ongerept mogelijk houden
Ja, zet die strandhuizen er maar neer

Nee, hou de kust ongeschondenJa, zet die strandhuizen er maar neer 10
Nee, hou de kust ongeschonden 102