John Lennon-film Imagine in september eenmalig te zien bij bioscoop Kinepolis

17-09-2018

John Lennon-film Imagine in september eenmalig te zien bij Kinepolis


Beatles-fans en in het bijzonder liefhebbers van John Lennon kunnen op 17 september hun hart ophalen bij Kinepolis. Die avond is er in de bioscoop een speciale vertoning van Imagine, de film uit 1972 van John Lennon en Yoko Ono.

Na eerder deze maand films over Whitney Houston en Elvis Presley blijft Kinepolis muziekliefhebbers trakteren op een unieke beleving van muzikale helden in de bioscoop. Op 17 september is het opnieuw genieten geblazen met de eenmalige vertoning op groot scherm van Imagine van John Lennon en Yoko Ono. De film is in 1972 gemaakt rond het gelijknamige album, waarvan ongetwijfeld het bekendste nummer de single ‘Imagine’ is. In Nederland heeft deze hit steevast een notering in de hoogste regionen van de Top 2000, waaronder nummer 1 in 2015.

Intieme studio-sessie
John en Yoko’s Imagine is speciaal voor deze heruitgave frame voor frame opgepoetst en geremasterd en heeft voor de bioscoop geoptimaliseerd geluid gekregen, dat door Grammy Award winnaar Paul Hicks opnieuw is gemixt in het fantastische Dolby ATMOS en 7.1 surround. Daarnaast is er bij de vertoning van de film in de bioscoop maar liefst 15 minuten aan exclusief bonusmateriaal te zien. Dit zijn onder meer opnames van een intieme studio-sessie waarin John Lennon de nummers ‘Oh My Love’ en ‘How Do You Sleep’ opvoert voor collega-muzikanten, waaronder George Harrison.

Over de film
Imagine is een collage van kleur, geluid, dromen en realiteit, geproduceerd en geregisseerd door John Lennon en Yoko Ono. Met gasten als George Harrison, Fred Astaire en Andy Warhol creëerde het duo een wereld die qua verbeelding zo rijk en ontroerend is als de muziek die de film begeleidt.

Praktische info:

  • Imagine
  • 17 september 2018
  • Speelduur: 90 minuten
  • Tickets: €13,50
  • Te zien in: Almere, Breda, Den Bosch, Dordrecht, Enschede, Groningen, Hoofddorp, Huizen, Rotterdam, Schagen, Utrecht en Zoetermeer
  • Download hier de trailer van Imagine

Plaats: Schagen, bioscoop Kinepolis, Grote Wallerweg 2, Schagen, Tijd: Nog onbekend


Hier lees je alles wat er in ons Omring-gebied gebeurt deze week
Mogen er van u strandhuizen komen op de stranden van Petten, Callantsoog, Groote Keeten en Sint Maartenszee. Ondernemers vinden vaak: meer gasten, meer omzet. Natuur- en stilte-liefhebbers willen de kust het liefst zo ongerept mogelijk houden
Ja, zet die strandhuizen er maar neer

Nee, hou de kust ongeschondenJa, zet die strandhuizen er maar neer 46
Nee, hou de kust ongeschonden 210