Jaarlijks kerstoptreden alle leerlingen en orkesten Muziekschool Valkkoog

14-12-2017

Muziekschool Valkkoog: Jaarlijks kerstoptreden in Kerkje Valkkoog met Spelorkest, alle leerlingen en blokfluitorkest.

 

Donderdag 14 december is het weer zover: Muziekschool Valkkoog laat alle leerlingen, oud en jong,  de kerst inluiden met muziek en zang in het sfeervolle kerkje in Valkkoog, waar alles mooier klinkt.

 

Er zijn drie programmaonderdelen. Het Spelorkest, voor mensen met een beperking, opent het concert. Zij spelen van 17.00 uur 17.45 uur. Onder leiding van Cornelia Wiemers nemen de enthousiaste muzikanten de luisteraar mee in hun muzikale wereld en laten iedereen van hun instrumentale en vocale talenten genieten. Ieder jaar is dit steeds een hartverwarmend optreden.

 

Om 18.30 uur is het Spelorkest weer naar huis en de volgende groep muzikanten staat al klaar. Alle leerlingen en hun docenten laten de ingestudeerde stukken horen. We horen viool, dwarsfluit, trompet, saxofoon, gitaar, slagwerk, zang, piano, kortom, te veel om op te noemen. De leerlingen spelen alleen of met begeleiding, in kleine groepjes en met andere instrumenten samen en alles in de kerstsfeer. De zangleerlingen zingen driestemmig een paar speciaal bewerkte kerstliederen. Alle muzikanten en het publiek voeren samen Away in a Manger, Stille Nacht en Jingle Bells uit. Om 19.30 uur is dit tweede programmaonderdeel afgelopen.

 

Muziekschool Valkkoog is drie blokfluitensembles rijk, waarin op de 30 cm kleine sopraninoblokfluit tot de meer dan twee meter lange contrabasblokfluit gespeeld wordt, zodat we hier van een blokfluitorkest kunnen spreken. Met elkaar voert dit orkest, dat bestaat uit De Donderdagavondgroep, En Bloc en Timbre  Concerto Pastorale uit van Joh. Chr. Pez. Tussen deel vijf en zes zijn er hapjes en drankjes. Aanvang 20.15 uur.

Publiek is welkom bij het hele programma of bij de verschillende onderdelen.

 

Kerstoptreden Muziekschool Valkkoog

Kerkje Valkkoog, Valkkogerweg

Donderdag 14 december  17.00 21.00 uur

Toegang gratis. Graag vrijwillige bijdrage.

 

Plaats: Valkkoog, kerkje, Valkkogerweg 39 Tijd: vanaf 17.00 uur en dan hele avond


Hier lees je alles wat er in ons Omring-gebied gebeurt deze week
Mogen er van u strandhuizen komen op de stranden van Petten, Callantsoog, Groote Keeten en Sint Maartenszee. Ondernemers vinden vaak: meer gasten, meer omzet. Natuur- en stilte-liefhebbers willen de kust het liefst zo ongerept mogelijk houden
Ja, zet die strandhuizen er maar neer

Nee, hou de kust ongeschondenJa, zet die strandhuizen er maar neer 20
Nee, hou de kust ongeschonden 185