Informatieavond over woningen Buitenvaert aan Schagerweg in Schagerbrug

17-07-2018

Informatieavond over woningen Buitenvaert Schagerbrug

Op dinsdagavond 17 juli, 19.30 uur  is in sporthal De Molentocht een informatieavond over woningbouw in Schagerbrug. Het gaat om de beoogde locatie ‘Buitenvaart’ aan de Schagerweg, achter de snackbar. Het dorp wacht inmiddels bijna tien jaar op een nieuwe woningbouwlocatie in Schagerbrug. Burgemeester en wethouders leggen daarom nu het ontwerp van het bestemmingsplan ter inzage. Daarmee start de formele procedure om te komen tot een nieuw bestemmingsplan. Op de avond wordt ingegaan op de verdere procedure, daarbij komt ook de positie van de Provincie ter sprake.

 

Wethouder Jelle Beemsterboer is blij met deze stap. “Er is lang gewacht op woningbouw in Schagerbrug. Voor de jonge inwoners die in het dorp willen blijven wonen is er hopelijk straks weer een kans. Wel zijn er nog risico’s in de procedure, met name vanwege het standpunt van de Provincie dat er rond Schagerbrug geen ontwikkeling meer mag zijn.”

 

Het plan is gericht op 40 woningen, in verschillende typen en prijsklassen. Buitenvaert krijgt 30% sociale woningbouw, starterswoningen, nultreden-woningen en vrije kavels. De wijk krijgt een markant beeldmerk, dat refereert aan de vroegere buitenplaatsen in de Zijper polder. Van verkoop is nu nog geen sprake. Eerst moet het bestemmingsplan hiervoor worden vastgesteld. De eerste stap daartoe wordt nu gezet.

 

Sporthal De Molentocht in Schagerbrug is te vinden aan de P. Ottstraat 1, 1751 CW in Schagerbrug.

 

 

Plaats: Schagerbrug, sporthal De Molentocht Tijd: 19.30 uur


Hier lees je alles wat er in ons Omring-gebied gebeurt deze week
Mogen er van u strandhuizen komen op de stranden van Petten, Callantsoog, Groote Keeten en Sint Maartenszee. Ondernemers vinden vaak: meer gasten, meer omzet. Natuur- en stilte-liefhebbers willen de kust het liefst zo ongerept mogelijk houden
Ja, zet die strandhuizen er maar neer

Nee, hou de kust ongeschondenJa, zet die strandhuizen er maar neer 39
Nee, hou de kust ongeschonden 200