Hardloopronde editie 70 Tuitjenhorn met 5 km trimloop en een 10 km Wedstrijd/trimloop

14-07-2018

70e hardloopronde van Tuitjenhorn

 

Zaterdagavond 14 juli wordt voor de 70e maal de stratenloop van Tuitjenhorn georganiseerd.

Het is de oudste hardloopronde van NoordHolland en dit jaar vieren we daarnaast dan ook het 70 jarig jubileum. We zijn verheugd dat het sponsorcontract met de RABOBANK is vernieuwd en vanwege de 70e editie heeft de Rabobank Alkmaar e.o. een extra bijdrage gedaan om de deze jubileum-editie tot een groot succes te maken. Op bijgaande foto, gemaakt na ondertekening van het contract, ziet u enkele jeugdleden van de deelnemende verenigingen aan de stratenloop, Jolanda Dekker van de RABOBANK en Siem Stoop/Rory Burger van het organiserend comité.

 

Dit jaar is onze stratenloop wederom niet op de gebruikelijke tweede zaterdag van augustus, omdat dat midden in de schoolvakanties valt maar op 14 juli, één week voor de start van de schoolvakanties in de Noordelijke helft van Nederland.

Wederom dit jaar een 5 km trimloop en een 10 km Wedstrijd/trimloop. De 10 km Wedstrijdloop wordt gesponsord door de RABOBANK onder de naam RABO GOLDEN ONE. Voor de senioren zijn er op de 10 km leuke geldprijzen te verdienen. Voor de jeugd zijn er fraaie bekers. Daarnaast dit jaar aan het slot eenmalig de jubileum-estafette van 4 kleine rondes voor bedrijven/straten/clubs/vrienden etc. We hopen hierbij op een grote deelname.  Om 17.00 uur start de eerste jeugdgroep. Voor de andere starttijden, zie bijgaande flyer. Een ieder kan alvast gaan trainen om op 14 juli de loop tot een goed einde te brengen.

 

Er zijn inmiddels contacten gelegd met de loopgroep TeamDistanceRunners en andere snelle regionale lopers en loopsters om een aantal zeer snelle mensen naar Tuitjenhorn te halen. De prijsuitreiking voor de volwassenen is na afloop in Café de Vriendschap waar na afloop  wordt doorgefeest met o.a. zanger Tim Duinmaijer. Alle omwonenden rond het parcours wordt bij deze gevraagd om van 16.30 uur tot 21.30 uur het hardloopparcours autovrij te houden.  Meer informatie is terug te vinden op de website www.hollandia-t.nl

Plaats: Tuitjenhorn, parcours zie website www.hollandia-t.nl Tijd: Vanaf 17.00 uur


Hier lees je alles wat er in ons Omring-gebied gebeurt deze week
Mogen er van u strandhuizen komen op de stranden van Petten, Callantsoog, Groote Keeten en Sint Maartenszee. Ondernemers vinden vaak: meer gasten, meer omzet. Natuur- en stilte-liefhebbers willen de kust het liefst zo ongerept mogelijk houden
Ja, zet die strandhuizen er maar neer

Nee, hou de kust ongeschondenJa, zet die strandhuizen er maar neer 39
Nee, hou de kust ongeschonden 200