Expositie twee grote schilderijen Jacob Oosting uit Ellecom

11-11-2017,25-11-2017,09-12-2017,23-12-2017

In november/december 2017 exposeert Jacob Oosting uit Ellecom (Gemeente Arnhem) twee grote schilderijen.


Jacob Oosting

Wanneer iemand mij vraagt wat ik als kunstenaar doe, dan is daar niet eenvoudig antwoord op te geven. In eerste instantie ben ik fotograaf. Al jaren maak ik foto’s en hierin heb ik mijn eigen stijl en werkwijze ontwikkeld. Mijn foto’s worden niet in scene gezet en ik gebruik geen flits. Ik loop door de wereld, ik kijk en wat ik zie leg ik vast.

De foto’s die ik voor mezelf maak zijn in verschillende groepen te verdelen. Er zijn steeds terugkerende onderwerpen die door de tijd een verzameling vormen. Zo is er een verzameling foto’s van borden ontstaan, van schuurtjes, van plastic en natuurlijk van mensen.

Als de gelegenheid er is, maak ik graag ruimtelijk werk. Een dergelijk werk bestaat altijd vrij kort en dan bedoel ik een paar uur. Vooral de interactie met het publiek vind ik belangrijk.

Het maken van tekeningen en schilderingen is een gevecht. Soms bijna letterlijk. Alles wordt door elkaar gebruikt, potlood, pastel, houtskool en verf. Het beeld wordt in de vorm gekneed. Delen breiden zich uit en worden teruggedrongen. Ik vind het een mooi en fascinerend proces.

Hartelijke groet,
Jacob

Plaats: Schagen, Kunst etalage De Etalage, Westersingel 3 Tijd: hele dag


Hier lees je alles wat er in ons Omring-gebied gebeurt deze week
Moet er voor de kleine vergrijpen ( fietsen zonder licht, bromfietsen zonder helm, fietsen op de stoep, weggooien (Verpakkings-) papier op straat) meteen een boete uitgedeeld worden van 15 euro..?
Ja

0NeeJa 466
0Nee 21
Wie wordt er winterkampioen in de eredivisie voetbal..?
Vitesse

AZ

0Ajax

PSV

FC Utrecht

FeyenoordFeyenoord 4
AZ 10
FC Utrecht 1
PSV 22
Vitesse 1
0Ajax 10