Expositie Jelle van Wier uit Warmenhuizen met aquarellen in bieb Tuitjenhorn

20-03-2018,27-03-2018,04-04-2018,11-04-2018,18-04-2018,25-04-2018,01-05-2018


 

Jelle van Wier exposeert tot 3 mei in de bibliotheek in Tuitjenhorn. Van Wier is graficus, schilder en gitarist. Een veelzijdig creatief kunstenaar, die zijn sporen als grafisch vormgever heeft nagelaten. Zelfstandig vormgever, voormalig docent op de Amsterdamse Grafische School. Woont in Warmenhuizen. Exposeert regelmatig met aquarellen die op paneel zijn geschilderd. In de bibliotheek zijn panelen met landschappen en Haikuís te zien.

 

De houten paneeltjes worden meestal op locatie geschilderd en zijn spontane impressies van de sfeer en de omgeving. Buiten schilderen is afhankelijk van de omstandigheden van het moment. In de vitrines zijn Haiku\s te bewonderen op losse paneeltjes. Het zijn eenvoudige aquarel achtergronden met verschillende haiku thema\s. Haiku is een vorm van Japanse dichtkunst, geschreven in drie regels, waarvan de eerste regel 5, de tweede regel 7 en de derde regel weer 5 lettergrepen telt. De Haiku drukt, in klassieke vorm, een momentervaring uit.

 

Zie voor adresgegevens en openingstijden www.kopgroepbibliotheken.nl

Plaats: Tuitjenhorn,bibliotheek Oostwal 6 Tijd: Openingstijden bibliotheek


Hier lees je alles wat er in ons Omring-gebied gebeurt deze week
Mogen er van u strandhuizen komen op de stranden van Petten, Callantsoog, Groote Keeten en Sint Maartenszee. Ondernemers vinden vaak: meer gasten, meer omzet. Natuur- en stilte-liefhebbers willen de kust het liefst zo ongerept mogelijk houden
Ja, zet die strandhuizen er maar neer

Nee, hou de kust ongeschondenJa, zet die strandhuizen er maar neer 40
Nee, hou de kust ongeschonden 202