Expositie 14 kunstenaars en 19 fotografen uit de Noordkop Met Noordkopkunst (ook demonstraties, lezingen, workshops )

25-03-2018,07-04-2018,14-04-2018,21-04-2018,28-04-2018

Persbericht opening kunstexpositie “Noordkopkunst”

 

Op 24 maart gaat wethouder Blonk van de gemeente Schagen de Kunstexpositie Noordkopkunst openen in De OndernemersCentrale, Oostwal 2 Tuitjenhorn.

14 kunstenaars en 19 fotografen uit de Noordkop zullen een breed scala aan werken zowel binnen als buiten tonen;  beelden van keramiek, brons en steen, installaties van staal en keramiek, glaskunst, schilderijen, hangende objecten, reliëfs, lichtkunst en fotografie. Tijdens haar bezoek aan het voormalig gemeentehuis van Tuitjenhorn eind december raakte beeldend kunstenaar Erica Kraan onder de indruk van de lichte ruimte, die haar uitermate geschikt leek voor een expositie. Ze sloeg de handen ineen met Bart Jansen  van de OndernemersCentrale (DOC) om dit evenement op poten te zetten.  Deze locatie is uitermate geschikt om kunst, ondernemers en inwoners van deze regio samenbrengen.

Met hulp van Elisabeth Leyen bracht Erica Kraan14 kunstenaars bij elkaar en Bart bracht via Jan Meurs het contact met 2 fotografencollectieven. De expositie geeft zowel een platform aan kunstenaars die hun naam al verworven hebben, als aan de minder bekenden, maar niet minder talentvol. Bijna alle nog niet bezette ruimtes zijn door DOC ter beschikking gesteld. De locatie is vanaf 25 maart alle dagen gratis toegankelijk van 11 tot 17 uur. Vrijwillige bijdragen zullen worden geschonken aan de stichting ALS.

Alle weekenden zijn er activiteiten; demonstraties, lezingen, workshops door zowel de kunstenaars als bedrijven en zelfstandigen die dit evenement een warm hart toedragen. Ook kunt u genieten van o.a. dans, dichtkunst en proeverij. Houdt de agenda in de gaten (Facebook & www.noordkopkunst.nl).

 

Plaats: Tuitjenhorn, Ondernemerscentrale, Oostwal 2 Tijd: vanaf 25 maart alle dagen gratis open van 11.00-17.00 uur


Hier lees je alles wat er in ons Omring-gebied gebeurt deze week
Mogen er van u strandhuizen komen op de stranden van Petten, Callantsoog, Groote Keeten en Sint Maartenszee. Ondernemers vinden vaak: meer gasten, meer omzet. Natuur- en stilte-liefhebbers willen de kust het liefst zo ongerept mogelijk houden
Ja, zet die strandhuizen er maar neer

Nee, hou de kust ongeschondenJa, zet die strandhuizen er maar neer 40
Nee, hou de kust ongeschonden 202