FC Volendam start tegen FC Oss; jaar 2018 moet jaar van herstel worden
Maandag 8 Januari 2018
VOLENDAM - Het jaar 2018 moet voor FC Volendam het jaar van herstel worden. Het jaaroverzicht van het voorbije jaar maakte duidelijk dat FC Volendam in een overgangssituatie was terecht gekomen. Er werden veel ‘doelpunten’ ingeleverd en de opvolgers hebben dat nog niet kunnen rechttrekken. De jeugdlichting die van hun vijftiende jaar nu aan het doorbreken is, heeft nog niet de routine om FC Volendam weer bovenop de troon te zetten. De contouren van het nieuwe elftal worden volop zichtbaar. In de tweede periode was er eindelijk die periode van vier wedstrijden waarin FC Volendam volop punten verzamelde. Helaas werd dat door een enorme klap op de slotdag met een monsternederlaag tegen Jong Ajax teniet gedaan. Afgelopen zaterdag echter liet FC Volendam op De Toekomst zien, dat de geest nog volop in de fles zit. Door met 3-2 bij Jong Ajax te winnen heeft de ploeg zichzelf teruggebracht op de kaart.
FC Volendam dendert een helft over Helmond Sport heen (2-0), maar ziet felle Brabanders terugkomen op gelijkspel: 2-2
Zaterdag 19 Augustus 2017
( Door Andreas Naber ) VOLENDAM- Na de eerste helft van het duel FC Volendam- Helmond Sport leek afgelopen vrijdagagavond in het Kras Stadion de wedstrijd volledige gelopen. De stand was 2-0, kort voor rust had spelmaker en man of the match Nick Runderkamp de lat nog vol gebeukt, Helmond Sport liet zich volledig wegdrukken en een reporter van de omroep Helmond riep door de microfoon: ,,Dit wordt een debacle..."Het tegendeel was waar want in de tweede helft bleek Volendam niet opgewassen tegen het Engelse inzetspel met lange ballen van de Brabanders en werd de riante voorsprong een magere 2-2.
Frisse start voor FC Volendam met nieuwe, bekende en verrassende gezichten: het Andere Oranje lijkt in de breedte sterker geworden...
Donderdag 17 Augustus 2017
VOLENDAM- Nieuwe gezichten, bekende gezichten en verrassende gezichten bij FC Volendam dit seizoen. Komende vrijdag wordt er (thuis tegen Helmond Sport) voor het eerst gespeeld in de nieuwe editie van de Jupiler League. Trainer Misha Salden heeft met zijn technische staf een aantal weken aan het elftal mogen sleutelen. In de laatste oefenwedstrijd, waarin Jong Ajax met 4-1 werd verslagen, zagen we onder andere Nick Runderkamp, Dylan Mertens en nieuwelingen Luis Pedro en Teije ten Den op het wedstrijdformulier staan. Ten Den scoorde tweemaal tegen Jong Ajax.
FC Volendam ziet door ’handigheidje’ van NAC voorsprong in rook opgaan (2-2 in eerste duel andere oranje promotiecompetitie eerste divisie)
Vrijdag 19 Mei 2017
(Door Cor Westerveld ) VOLENDAM- Lang werd er gisteravond nog nagepraat over de wedstrijd FC Volendam-NAC en met name over de gelijkmakende 2-2 van de Bredanaars. Hoofdrolspeler bij dat doelpunt waren de Belgische spits Cyriel Dessers en scheidsrechter Edwin van der Graaf uit Voorburg. Eerstgenoemde bracht zich door het toucheren van de bal met de arm in schietpositie en tekende in de 89e minuut voor de 2-2. Tot volkomen terechte woede van vooral aanvoerder Kees Kwakman. Voor de opzichtige handsbal werd niet gefloten door Van der Graaf, zodat NAC toch nog met één punt de bus kon instappen, met een goede uitganspositie voor de return van komende zondagmiddag in Breda.
FC Volendam houdt fel sc Cambuur op 1-1 en ook achter zich in de stand van de eerste divisie
Maandag 20 Maart 2017
VOLENDAM- FC Volendam heeft de thuiswedstrijd afgelopen weekeinde tegen Cambuur met 1-1 gelijk gespeeld. De gasten uit Leeuwarden begonnen fel aan de wedstrijd en lieten zien niet voor niets de reis uit Friesland te hebben ondernomen. Na negen minuten had het afjagen van de Volendamspelers al resultaat; Lilipaly kreeg de ruimte om vanaf rechts voorzetten en Van de Streek liet Verhulst kansloos. Na de voorsprong luwde de storm uit Leeuwarden enigszins. Volendam kwam meer aan voetballen toe, maar de formatie van trainer Robert Molenaar was vaak slordig in de passing. Toen Van Kippersluis met een prima bal van achteruit bediend werd stond het echter wel 1-1. De topscorer kegelde de bal prima in de verre hoek. In de tweede helft lieten beide teams zien graag te willen winnen, maar liever niet te verliezen. Dit kwam het spelbeeld niet ten goede. Het bleef tot het einde spannend, maar echt grote kansen waren er niet meer. Beide teams konden na afloop leven met de puntendeling. Later meer....
FC Volendam moet tegen periodekampioen maar uit vorm zijn Helmond Sport vrijdag punten pakken
Woensdag 8 Maart 2017
VOLENDAM- Hoe rekent FC Volendam komende vrijdag af met periodekampioen Helmond Sport dat uit de laatste zes duels slechts een punt pakte. Omdat het andere Oranje beslist niet in vorm is lijkt het duel niet zo maar gelopen.
FC Volendam trainer Robert Molenaar na 0-1 verlies tegen koploper VVV: ,,,,Teleurgesteld in mentaliteit spelers”
Maandag 20 Februari 2017
VOLENDAM- Teleurstellend, onvoldoende en zonder wilskracht. Zomaar enkele typeringen na het verlies afgelopen vrijdagavond van FC Volendam tegen koploper VVV over het spel van FC Volendam, opgetekend uit de mond van trainer Robert Molenaar. Zijn mannen bleken niet in staat een vuist te maken in de topper tegen het oerdegelijk VVV-Venlo. En dat zat volgens de Zaandammers vooral ‘tussen de oren’. “Ik ben niet in staat gebleken het optimale uit mijn jongens te halen.”
Nummer 3 eerste divisie FC Volendam speelt vrijdag de topper tegen nummer 1 eerste divisie VVV in eigen huis
Woensdag 15 Februari 2017
VOLENDAM- Tussen de twaalf wedstrijden die FC Volendam nog speelt dit seizoen, zit een aantal prachtige thuiswedstrijden. Zo komen SC Cambuur, De Graafschap en MVV bijvoorbeeld nog op bezoek. Koploper VVV Venlo is deze week aan de beurt. De nummer drie, FC Volendam, tegen de nummer één: VVV Venlo. Het verschil op de ranglijst is acht punten. Een overwinning van FC Volendam zou het gat ineens verkleinen naar vijf punten. En dán is er ineens weer alles mogelijk in het restant van dit seizoen. Daarnaast kan FC Volendam ook nog eens de derde periodetitel pakken bij een goed resultaat.
FC Volendam verwent na matige eerste helft publiek in tweede helft en speelt danTop Oss van de mat; te bescheiden 3-1 winst
Zaterdag 17 December 2016
(Door Cor Westerveld) VOLENDAM- De laatste competitiewedstrijd voor de winterstop heeft FC Volendam prima afgesloten. Het bezoekende FC Oss, dat vijf keer op rij had gewonnen, werd in de tweede helft van de kunstgrasmat gespeeld. Door de 3-1 zege behield Volendam de vierde plek op de ranglijst. In de eerste helft mochten de wijdbroeken niet mopperen dat met een 0-0 stand de kleedkamer werd opgezocht, want de beste kansen waren in het eerste bedrijf voor FC Oss. Tom Boere, de topscorer van de Jupiler League, ontdeed zich van de verdedigers Schouten en Betti, maar het schot op doel dat hij daarna gaf, leverde Hobie Verhulst geen problemen op. De grote aanjager bij FC Oss was Justin Mathieu. Hij leek zijn ploeg op voorsprong te zetten bij een doorbraak. Mathieu was eerder bij de bal dan de uit zijn doel sprintende Verhulst, die hem echter dwong naar de linkervleugel uit te wijken. Vanuit die positie lukte het Mathieu net niet, gehinderd door Mo Betti, om de score te openen.
FC Volendam rukt op naar vierde plaats eerste divisie door eclatante 0-6 zege op Achilles '29...
Zondag 11 December 2016
VOLENDAM- Waar FC Volendam afgelopen vrijdag vooraf nog een lastige avond verwachtte bleek na 28 minuten de geest al uit de fles te zijn toen de het scorebord 0-3 aan gaf. Uiteindelijk liep de score in het uitduel tegen Achilles '29 op naar 0-6 en klom FC Volendam naar plaats vier op de ranglijst van de eerste divisie.
FC Volendam heer en meester in duel tegen Fortune Sittard Combinatie: 3-0; andere oranje nu op zesde plaats
Zondag 4 December 2016
(Door Cor Westerveld) VOLENDAM- Drie keer of meer scoren in een wedstrijd. Een weelde voor FC Volendam. Dit seizoen werd thuis met 3-0 van Telstar gewonnen en uit met 2-5 van FC Den Bosch. En gisteravond werd op eigen bodem laagvlieger Fortuna Sittard met 3-0 teruggestuurd naar Limburg. Door deze overwinning steeg FC Volendam naar de zesde plek op de ranglijst. De overwinning is geen moment in gevaar geweest. De thuisclub toonde zich heer en meester. Er werden weer de nodige scoringskansen gecreëerd door Het Andere Oranje, maar ditmaal werden er meer van benut dan in de wedstrijden tegen onder meer RKC, Jong PSV en Jong Ajax.
SC Cambuur met 2-1 te sterk voor tegenvallend FC Volendam
Zondag 6 November 2016
LEEUWARDEN- In het rijtje topwedstrijden, dat FC Volendam in de tweede periode voor de kiezen krijgt, stond na Jong Ajax en MVV Maastricht de uitwedstrijd tegen Sportclub Cambuur op de agenda. In tegenstelling tot ieders verwachting en voorspelling kwam deze wedstrijd echter in een fase waarin de Friezen niet in de top vijf maar in het rechterrijtje te vinden waren. FC Volendam moest zich echter niet van de wijs laten brengen. Na drie jaar eredivisievoetbal had Sportclub Cambuur meer moeite de draai te vinden dan gehoopt. In het veld echter stond een hoop kwaliteit. In de wedstrijd zelf was daarvan slechts sporadisch iets te zien. Gedreven door het thuispubliek werd in de tweede helft de wedstrijd echter omgedraaid en had FC Volendam geen zicht meer op de punten. Hert eindresultaat: een 2-1 nederlaag voor het Andere Oranje en dat was niet helemaal verdiend.
FC Volendam verslaat in Limburg knap sterk MVV en sluit weer aan in de top van de eerste divisie
Dinsdag 1 November 2016
MAASTRICHT- Na twee pittige wedstrijden tegen Jong Ajax en in de beker tegen Almere City FC diende zich in Maastricht opnieuw een wedstrijd aan waarin FC Volendam niet alleen alles moest geven, maar ook mocht bewijzen, dat er dit seizoen veel op het spel staat in de top van Jupiler League. MVV Maastricht stond op de tweede plaats met vijf punten voorsprong op FC Volendam. In het afgelopen seizoen waren de Limburgers vier keer te sterk voor FC Volendam, maar in de bekerwedstrijd in september wist FC Volendam MVV Maastricht wel terug te wijzen, weliswaar na verlenging en strafschoppen. In de reguliere speeltijd slaagde FC Volendam er die lijn door te trekken. Na een 0-1 ruststand mocht de ploeg van het veld met 1-2. Komende vrijdagavond mag FC Volendam uit in Leeuwarden tegen FC Cambuur bewijzen dat het in de top van de eerste divisie thuis hoort.
Jong Ajax steelt in geestdriftig Kras Stadion twee punten van sterk FC Volendam (2-2); debuut van Mohamed Betti
Zondag 23 Oktober 2016
VOLENDAM- Hoewel bijna niemand in de eerste divisie / Jupiler League enthousiast is over het meedoen van beloftenteams in de competitie, bewees de wedstrijd van FC Volendam tegen Jong Ajax afgelopen weekeinde dat het voetbal op bijzonder hoog niveau kan zijn. De toeschouwers, met 6345 massaal aanwezig in het Kras Stadion, genoten met volle teugen. De vaste aanhang van de thuisclub, die ook al het spektakel tegen MVV Maastricht en NAC Breda gezien had, kon weer een fantastische wedstrijd bijschrijven. Alleen werd het deze keer niet met drie punten gewaardeerd en stal Jong AZ eigenlijk twee punten van het andere Oranje. In de basisopstelling van FC Volendam mocht debutant Mohamed Betti de plaats van Ties Evers innemen.
FC Volendam wint met 10 man in spannende en spectaculaire pot van NAC Breda (2-1) dat periodetitrel door neus ziet geboord
Zondag 2 Oktober 2016
VOLENDAM- FC Volendam en NAC Breda hebbenafgelopen weekeinde hun supporters vanaf de aftrap een boeiende pot voorgeschoteld. Bij een zege hadden de Bredanaars zich verzekerd van een ticket voor de play-offs. Jong PSV legde door een gelijkspel tegen RKC beslag op de eerste periode. Omdat de PSV’ers niet kunnen promoveren, ging het ticket voor de play-offs voor promotie nu naar VVV-Venlo, dat met 0-3- bij Achilles ’29 won en het met 2-1 verliezende NAC Breda passeerde op de ranglijst.


Hier lees je alles wat er in ons Omring-gebied gebeurt deze week
Mogen er van u strandhuizen komen op de stranden van Petten, Callantsoog, Groote Keeten en Sint Maartenszee. Ondernemers vinden vaak: meer gasten, meer omzet. Natuur- en stilte-liefhebbers willen de kust het liefst zo ongerept mogelijk houden
Ja, zet die strandhuizen er maar neer

Nee, hou de kust ongeschondenJa, zet die strandhuizen er maar neer 46
Nee, hou de kust ongeschonden 208