Provincie gaat bepantserde wegwijzers plaatsen langs vernieuwde provinciale weg (N241) tussen Schagen en Verlaat op hoofdrijbaan, parallelweg, fietsstraat-/pad en rotondes
Woensdag 18 April 2018
NOORDKOP- De provincie Noord-Holland plaatst nieuwe bewegwijzering langs de vernieuwde provinciale weg (N241) tussen Schagen en Verlaat. De werkzaamheden staan gepland buiten de spits - van 9.00 tot 15.00 uur – in de periode van 23 april tot en met 26 april en van 30 april tot en met 4 mei 2018. Op de hoofdrijbaan, parallelweg, fietsstraat-/pad en rotondes wordt de bewegwijzering aangepast, vernieuwd of verwijderd. Vanwege de veiligheid voor het wegverkeer worden de stevige bewegwijzeringspalen tussen de provinciale weg en de parallelweg afgeschermd door ‘botsvriendelijke’ stukken geleiderail. De geleiderails hebben een standaard lengte volgens de landelijke richtlijnen en zijn vorige maand geplaatst.
Wooncompagnie en gemeente Schagen stellen 260 zonnepanelen in werking: appartementencomplex Beethovenlaan (bijna) energieneutraal
Vrijdag 13 April 2018
SCHAGEN- Wooncompagnie en gemeente Schagen hebben samen geïnvesteerd in de 260 zonnepanelen die op het dak van het appartementencomplex aan de Beethovenlaan zijn aangebracht. Door het plaatsen van deze panelen worden de 48 appartementen nagenoeg energieneutraal. “Schagen kan alleen energieneutraal worden als we samen werken. Vandaag laten Wooncompagnie en de gemeente zien dat we met elkaar grotere stappen kunnen zetten”, aldus wethouder Sigge van der Veek. Ieder huishouden ontvangt de stroom van vijf zonnepanelen. De stroom van de overige 20 zonnepanelen wordt gebruikt voor de algemene voorzieningen, zoals de verlichting op de galerijen en de centrale hal en voor het energieverbruik van de lift. Op een monitor in de entreehal is iedere dag te zien hoeveel groene stroom is opgewekt.
Scooterrijder negeert stopteken van agent in Schagen en rijdt hem van de fiets
Dinsdag 10 April 2018
SCHAGEN- Een politieagent op de fiets is in de nacht van zaterdag op zondag even na 5.00 uur aangereden door een scooterrijder op de Herenstraat in Schagen. De bestuurder van de scooter negeerde een stopteken en reed de agent aan. Hij sloeg rennend op de vlucht, maar kon even verderop door een andere agent worden aangehouden. De 23-jarige verdachte woont in de gemeente Schagen. De agent is voor controle langs de huisartsenpost gegaan. Hij was duizelig en zag wazig. Zijn fietshelm bleek door de val te zijn gescheurd.
Paasnummer van de Omring Express met veel lentekriebels en nog veel meer
Donderdag 29 Maart 2018
Autodief uit Hippolytushoef mishandelt agent na wegrennen en aanhouding
Dinsdag 27 Maart 2018
(Bron Schagen FM) SCHAGEN - Een autodief heeft zondagmorgen rond 4.20 uur een politieagent mishandeld op de Sportlaan in Schagen. De politie trof op de Sportlaan een auto aan die eerder als gestolen was opgegeven. De dief ging er rennend vandoor, maar kon even verderop worden aangehouden. Hij verzette zich hevig en mishandelde daarbij een agent. Het gaat om een 19-jarige man uit Hippolytushoef die bekend was bij de politie. De man zit voorlopig vast. De mishandelde agent maakt het naar omstandigheden goed.
KopGroep Bibliotheken (met onder meer biebs in Schagen, 't Zand, Tuitjenhorn en Den Helder) gecertificeerd; directeur Jacinta Tromp (zie foto): ,,Fantastisch resultaat..."
Woensdag 21 Maart 2018
NOORDKOP- KopGroep Bibliotheken is opnieuw gecertificeerd. Voor de derde keer op rij. De kwaliteit van de Noordkop- bibliotheek met onder meer biebs in Schagern, Den Helder, \'t Zand en Tuitjenhorn, is door een onafhankelijk auditteam van de Stichting Certificering Openbare Bibliotheken getoetst en positief beoordeeld. De certificering bewijst dat KopGroep Bibliotheken kwaliteit levert en de klant centraal stelt.De certificering geldt voor een periode van vier jaar.
Schagen zet vaste contactpersonen voor de dorpen in; experiment met Tuitjenhorn, Dirkshorn en Sint Maarten
Vrijdag 16 Maart 2018
(Bron: NHD en gemeente) SCHAGEN- Eén vaste contactpersoon in elk dorp, een zogeheten gebiedscoördinator. Daarmee experimenteert gemeente Schagen vanaf nu in de dorpen Tuitjenhorn, Dirkshorn, Schagerbrug en Sint Maarten.Speciaal hiervoor worden drie vaste medewerkers vrijgemaakt die makkelijk zichtbaar en aanspreekbaar zijn en die er vijftien tot twintig uur per week aan wijden.
Schagen grijpt naast titel beste markt van Nederland, Dinxperloo heeft zaken beter voor elkaar; gemeente Bergen de beste in de categorie kleine markten
Dinsdag 13 Maart 2018
SCHAGEN/ DINXPERLOO- Niet Schagen maar Dinxperloo is de beste markt van Nederland in de categorie middelgrote markt. De prijs voor de ’beste markt van Nederland’ is aan Schagen voorbij gegaan. Schagen deed mee aan de verkiezing in de categorie middelgrote markt. De jury besloot dat de markt in Dinxperlo in deze categorie de beste is. Naast Schagen en Dinxperlo deden ook Roermond en Nijverdal mee aan de titelstrijd in deze klasse. Bergen greep de titel in de categorie kleine markten. Het onderzoek werd gedaan door de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel
Grand Café De Ontmoeting Magnushof Schagen geopend door Willeke Alberti
Zondag 4 Maart 2018
(Bron: Schagen FM) SCHAGEN - Grand Café De Ontmoeting in Magnushof in Schagen is donderdagmiddag geopend. Willeke Alberti verzorgde de openingshandeling. De verbouwing is begin november gestart. De toenmalige centrale ruimte was sterk verouderd en toe aan vervanging. Met de nieuwe Ontmoeting is een plek gecreëerd voor bewoners, gasten, medewerkers en vrijwilligers. De Ontmoeting heeft een huiselijk sfeer met een open haard, een sfeervolle lounge met nieuw meubilair en een fotowand met herkenbare foto’s uit de omgeving. Het optreden van Willeke Alberti werd mede mogelijk gemaakt door het Premieplan van Nationaal Ouderenfonds.
MAKADO winkelcentrum Schagen wordt vernieuwd en uitgebreid: meer parkeerplaatsen, mooiere entrees, meer (vers-)winkels en een versplein van allure
Dinsdag 27 Februari 2018
(Bron NHD) SCHAGEN- Een markthal met een versplein van mediterrane allure op een dominante plek. Dát wordt de nieuwe trekpleister van het Makado Centrum in Schagen, dat een nieuwe hoofdentree krijgt op de plek waar nu nog de magazijnen van de Albert Heijn-supermarkt staan. Vrijdagavond zijn de plannen gepresenteerd in Slot Schagen. Het winkelcentrum gaat er na een flinke verbouwing en uitbreiding over een jaar of twee totaal anders uitzien. Alle bestaande Makado-ingangen worden vernieuwd, plafonds worden hoger en lichter, en het centrum wordt met 3500 vierkante meter uitgebreid naar in totaal 17.000 vierkante meter vloeroppervlak.
Pagina 3 van de Omring Express: ook over gedeeltelijk droogleggen Schager Paasvee-tentoonstelling
Vrijdag 23 Februari 2018
Informatieve bijeenkomst over winkelcentrum Makado van gemeente Schagen aannemer Ooms en eigenaar voor ondernemers en inwoners
Vrijdag 16 Februari 2018
SCHAGEN- De gemeente Schagen, aannemer Ooms en Makado presenteren vrijdagavond 23 februari om 19.30 uur de plannen voor verbetering van de openbare ruimte rond het winkelcentrum. Daarnaast is er een impressie van de uitbreiding en modernisering van Makado zelf. Het is een inloopavond, tot 21.00 uur, in ’t Schager Slot, Slotplein 4 1741 CA te Schagen. Ondernemers in en rond Makado worden door de gemeente en Makado betrokken om de geplande werkzaamheden te bespreken.
Nu ook op donderdag gratis sporten na school voor basisschoolleerlingen uit Schagen op Cruyff Court Wilhelminalaan
Woensdag 14 Februari 2018
SCHAGEN- Voor basisschoolkinderen uit de wijk Waldervaart worden sinds november vorig jaar op de dinsdagmiddagen gratis sportactiviteiten georganiseerd. Onder de naam ‘FIT & FUN na school’ organiseert Team Sportservice Schagen het hele schooljaar sportieve activiteiten op deze middag. Deze dinsdagmiddagen zijn zo goed ontvangen dat Team Sportservice Schagen heeft besloten daar ook de donderdagmiddagen aan toe te voegen, ook voor kinderen uit andere wijken.
Helft minderjarigen lukt het om alcohol te kunnen kopen in Noord-Holland Noord: dat is minder dan de tweederde van de minderjarigen die het vorig jaar lukte
Woensdag 31 Januari 2018
NOORDKOP- Cijfers in nalevingsonderzoek laten zien dat het minderjarigen in bijna de helft van de gevallen lukt om alcohol te kunnen kopen in Noord-Holland Noord. Dit is een verbetering ten opzichte van voorgaande jaren. Tijdens voorgaande onderzoeken lukte het minderjarigen nog bij ongeveer twee derde van de aankooppogingen. Uit de cijfers blijkt verder dat de naleving het grootst was bij de supermarkten (65,5%) en slijterijen (65,4%), gevolgd door sportkantines (40,9%), horeca (34,5%) en cafetaria’s (27%).
Extra geld gemeente Schagen voor school voor speciaal voortgezet onderwijs Het Molenduin
Vrijdag 19 Januari 2018
SCHAGEN - De gemeente Schagen steekt extra geld in Het Molenduin, een school voor voortgezet speciaal onderwijs aan de Schar in Schagen. Op de school zitten jongeren die een extra steuntje in de rug nodig hebben om na hun opleiding aan het werk te kunnen. Het aantal leerlingen van Het Molenduin is vorig jaar onverwacht verdubbeld. Daarom is een extra pedagogisch medewerker nodig. Omdat er op Het Molenduin ook leerlingen uit Heerhugowaard en Hoorn zitten, is het college van Schagen met die gemeenten in gesprek om een deel van de extra kosten op zich te nemen.


Hier lees je alles wat er in ons Omring-gebied gebeurt deze week