Aantrekkelijk spelend AZ wint van FC Cambuur (4-0) en gaat offensief spelen; echte tersten volgen zaterdag tegen Udines en week later uit tegen PSV
Maandag 31 Juli 2017
ALKMAAR/ ZAANSTAD- AZ heeft zaterdag ook haar tweede oefenduel gewonnen. Op het AFAS Trainingscomplex werd SC Cambuur met 4-0 verslagen. Voor rust waren Wout Weghorst en Joris van Overeem trefzeker. Na de onderbreking verzorgden Dabney dos Santos en Calvin Stengs de overige goals. AZ speelde aantrekkelijk en conform de belofte van trainer Van den brom die het komende seizoen een aanvallende ploeg heeft beloofd.
FC Volendam laat het weer liggen: nu weer 0-0 tegen zwak FC Emmen
Maandag 11 April 2016
VOLENDAM-
Uitslagen en standen voetbal Noordkop ( inhaalprogramma)
Maandag 29 Februari 2016
NOORDKOP- Het inhaalprogramma bood geen duels voor de Omringclubs. Door de andere teams in de Noordkop was er maar een klein programma. Zie verder een overzicht...
Schagen/Hollands Kroon besparen miljoen euro door goede bemiddeling inwoners naar betaald werk
Vrijdag 2 Oktober 2015
SCHAGEN-SCHAGEN - De sociale dienst van Schagen en Hollands Kroon is steeds effectiever in het duurzaam bemiddelen voor inwoners naar betaald werk. In 2014 hoefden de gemeenten Schagen en Hollands Kroon hierdoor bijna een miljoen euro minder aan uitkeringen uit te geven dan in 2013. In 2015 gaat die besparing naar het nu uitziet zelfs hoger uitkomen.De gemeente spant zich in om mensen op de goede plek te krijgen, zodat ze zo veel mogelijk zelf in hun levensonderhoud kunnen voorzien. Medio 2013 voorzag de Sociale dienst een groot probleem: door de flexibilisering van de arbeidsmarkt en de economische malaise lukte het steeds moeilijker om vooral laagopgeleide mensen blijvend aan betaald werk te helpen. Wethouder Ben Blonk: “Er moest iets gebeuren om te voorkomen dat te veel mensen voor hun levensonderhoud afhankelijk worden van gemeenschapsgeld. Daarom is voor een nieuwe aanpak gekozen waarbij we voor mensen actiever naar betaald werk bemiddelen én vooral ook begeleiding blijven bieden aan degenen die moeite hebben om een baan te behouden. Maatwerk dus. Met geweldig goed resultaat.”
Eigen tennisbaan voor Jan Huiberts die bij Schager Tennis Club (STC) de banen ,,doet"
Maandag 23 Maart 2015
(Bron Schagen FM) SCHAGEN- 125 SCHAGEN - Geen sportclub zonder vrijwilligers. Geen STC zonder vrijwilligers, waaronder Jan Huiberts. Al 25 jaar zorgt hij dat het tennispark van de Schager Tennis Club er prachtig bij ligt. STC heeft deze trouwe vrijwilliger daarom gister in het zonnetje gezet en hem een eigen tennisbaan gegeven. Baan 1 heet nu officieel de ‘Jan Huibertsbaan’. Zondag werd Jan, tijdens de jaarlijkse open dag, letterlijk en figuurlijk in het zonnetje gezet. Nietsvermoedend zat hij aan een kopje koffie met zijn vrouw Coby. Zij waren met een smoes naar het tennispark gelokt. En daar wachtte een grote verrassing.
Wil Schipper VIOS W over zijn eerste maanden als voetbaltechnische man in Warmenhuizen
Vrijdag 6 Februari 2015
(Bron: website NHD) WARMENHUIZEN - Wil Schipper is sinds augustus van het vorige jaar de nieuwe technische man bij voetbalvereniging VIOS. De Warmenhuizer neemt het stokje over van Ruud van Duin, die de functie 25 seizoenen met veel passie heeft bekleed. Schipper is écht een man van de club. Hij heeft er zelf lange tijd gevoetbald en nam na zijn carrière verschillende jeugdteams onder zijn hoede. Het nieuwe bestuurslid is maart vorig jaar, zoals het hij zelf noemt, in de leer gegaan bij zijn voorganger. Van hem heeft hij de kneepjes van het vak geleerd en moet nu onder zijn vleugels vandaan om op eigen benen staan.,
Zijpe, informatiebijeenkomst peilbesluit polder \'t Hoekje; wie mag waar van het peil afwijken...
Dinsdag 28 Oktober 2014
ZIJPE- Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier houdt dinsdagavond 11 november 2014 een informatiebijeenkomst over het peilbesluit en besluit peilafwijkingen in polder \'t Hoekje. Deze besluiten moeten worden vernieuwd omdat het watersysteem in de polder is aangepast. In het peilbesluit worden de waterpeilen vastgelegd die het hoogheemraadschap in polder \'t Hoekje handhaaft. In het besluit voor peilafwijkingen staan regels op basis waarvan particulieren mogen afwijken van het vastgestelde peil.
SCHAGEN ONDERZOEKT HOE DORPSPLEIN PETTEN OP TE KNAPPEN
Donderdag 25 Juli 2013
PETTEN- De structuurvisie Petten, vorig jaar vastgesteld door de gemeenteraad van Zijpe, wordt door gemeente Schagen onderzocht op financiële haalbaarheid. In de visie worden diverse deelprojecten genoemd, waaronder het opknappen van het dorpsplein. Hoe het onderzoek ook zal uitvallen, het dorpsplein wordt in elk geval aangepakt. Dit heeft de gemeenteraad van Schagen reeds besloten.
Vierde ACON autocross seizoen in Sint Maarten: pas een kampioen lijkt al zeker
Woensdag 10 Juli 2013
SINT MAARTEN- Zondag 14 juli wordt de vierde ACON-autocrosswedstrijd van het seizoen 2013 georganiseerd. Na afloop van deze race op het circuit aan de Breelandsweg in Sint Maarten gaat het eindklassement in de verschillende crossdisciplines al redelijk zichtbaar zijn. Weliswaar volgen er dan nog twee wedstrijden, maar de praktijk leert dat - na het ‘vakantie’-treffen - het onderlinge puntenverschil tussen de coureurs zichtbaar is toegenomen.
Tweede editie autocross-races 2013 Sint Maarten van start op eerste pinksterdag
Zaterdag 18 Mei 2013
SINT MAARTEN- De tweede ACON-wedstrijd in 2013, op de autocrossbaan aan de Breelandsweg in Sint Maarten, gaat zondag 19 mei (Eerste Pinksterdag) precies om twaalf uur van start. Ruim 3600 toeschouwers bezochten de races tijdens de seizoenopening in april. De organisatie verwacht nu minstens zoveel publiek rond het circuit.
Jawin Kneppers speler van het jaar bij Geel-Zwart ‘30 't Zand
Vrijdag 17 Mei 2013
’T ZAND- Jawin Kneppers is afgelopen zondag uitgeroepen tot speler van het jaar bij Geel-Zwart ’30. De verdediger van de vierdeklasser neemt de titel over van Lex Tas. Geel-Zwart ’30 speelde de laatste competitiewedstrijd tegen Winkel en plaatste zich door met 4-4 te spelen voor de nacompetitie.
Vier blauwe vlaggen voor Schagen: zeewater en stranden kustplaatsen Callantsoog, Petten, Sint Maartenszee en Groote Keeten totaal veilig en schoon
Vrijdag 17 Mei 2013
NOORDKOP- De kustplaatsen van de gemeente Schagen ( Petten, Callantsoog, Groote Keeten) zijn totaal veilig en schoon. Zij kregen daarom van een internationale jury vier blauwe vlaggen toegekend.
Dijk te Kijk open op Tweede Paasdag: Kom en beleef de dijk in Petten
Dinsdag 26 Maart 2013
PETTEN- Zonder dijken kunnen we in grote delen van Noord-Holland niet wonen, werken en recreëren. Daarom onderhoudt en versterkt het hoogheemraadschap heel veel dijken. Ook de Hondsbossche Zeewering in Petten wordt binnenkort versterkt. Wil je meer weten over vroeger en nu en wat we gaan doen met de Hondsbossche Zeewering, kom dan naar bezoekerscentrum Dijk te Kijk in Petten. Vanaf Tweede Paasdag is iedereen zes dagen per week van harte welkom. Der toegang is gratis.
Atoomreactor Petten blijft nog een maand dicht, koeling nog steeds niet ok
Dinsdag 19 Maart 2013
PETTEN - De kernreactor in Petten blijft nog zeker anderhalve maand dicht. Een probleem met het interne koelwatersysteem is nog niet opgelost en daarom wordt de reactor niet voor begin mei herstart. Dat heeft exploitant NRG dinsdag bekendgemaakt.
Pupillen Callantsoog voor tweede keer kampioen
Woensdag 6 Maart 2013
De pupillen van Callantsoog zijn onlangs voor de tweede keer kampioen geworden. Nu vierden de voetballers de zege in de zaalcompetitie.


Hier lees je alles wat er in ons Omring-gebied gebeurt deze week
Mogen er van u strandhuizen komen op de stranden van Petten, Callantsoog, Groote Keeten en Sint Maartenszee. Ondernemers vinden vaak: meer gasten, meer omzet. Natuur- en stilte-liefhebbers willen de kust het liefst zo ongerept mogelijk houden
Ja, zet die strandhuizen er maar neer

Nee, hou de kust ongeschondenJa, zet die strandhuizen er maar neer 46
Nee, hou de kust ongeschonden 208