Windboer Bernard Schuijt mag van Raad van State definitief geen windturbine bouwen aan de Grote Sloot 158 in Sint Maartensbrug
Dinsdag 13 Maart 2018
(Bron Schagen FM)SINT MAARTENSBRUG – Windboer Bernard Schuijt mag definitief geen windturbine bouwen aan de Grote Sloot 158 in Sint Maartensbrug. De Raad van State heeft een bezwaar van een buurtbewoonster toegewezen. De uitspraak leidt ertoe dat de gemeente Schagen de bouwvergunning uit 2005 moet terugtrekken. De rechtbank in Alkmaar vond dit niet nodig, maar de hoogste rechter in ons land beslist nu anders. Volgens de Raad van State heeft de gemeente onvoldoende gemotiveerd waarom de vergunning geldig mag blijven. Zo stelde de gemeente dat de eigenaar de bouwvergunning misschien wilde gebruiken. Te mager, vond de Raad van State.Schuijt wil nu een zonneweide op zijn grond, maar ook hiertegen is bezwaar gemaakt.
Informatieavond gaswinning veld Slootdorp / Wieringermeer: verruiming exploitatievergunning neer 2025
Zondag 4 Maart 2018
OUDESLUIS - De informatieavond in Oudesluis over de gaswinning in het veld Slootdorp is vastgesteld op dinsdag 20 maart. De openbare avond is in De Oude Herberg en begint om 20.00 uur. Maatschappij Vermilion geeft uitleg over de wens om gaswinning te verlengen van 2019 naar uiterlijk 2025. Ook wordt informatie gegeven over de procedure voor schadevergoeding. Er kunnen vragen worden gesteld.
Wethouders Noordkop (Den Helder, Hollands Kroon, Schagen en Texel ) tekenen beleidsplan (duurt tot 2020) met KopGroep Bibliotheken; nadruk op diensten aan jeugd en mensen die moeite hebben met basisvaardigheden
Woensdag 28 Februari 2018
NOORDKOP- De afgelopen jaren is er structureel overleg geweest tussen de wethouders van Den Helder, Hollands Kroon, Schagen en Texel en de directie en Raad van Toezicht van KopGroep Bibliotheken. Inzet was de inhoud van het bibliotheekwerk voor de komende jaren. Dit heeft geresulteerd in een beleidsplan tot het jaar 2020. Daarin ligt onder meer nadruk op goede dienstverlening aan de jeugd en het ondersteunen van mensen die moeite hebben met basisvaardigheden.
RTV Noordkop krijgt nog een kans en houdt als lokale omroep voor Hollands Kroon professionelere Schagen FM buiten de deur
Vrijdag 23 Februari 2018
NOORDKOP- RTV Noordkop, de lokale omroep van Hollands Kroon, krijgt nog één jaar om te bewijzen dat het een lokale omroep kan zijn voor héél Hollands Kroon. Dat is de uitkomst van een debat in de gemeenteraad van Hollands Kroon. De raad moest een keuze maken tussen RTV Noordkop en Schagen FM. Dat bleek een lastige keuze te zijn. RTV Noordkop werkt met een klein budget, maar voldoet niet aan haar wettelijke taak. Schagen FM voldoet daar wel aan, maar vroeg een grotere financiële bijdrage van de gemeente. De raad koos uiteindelijk voor RTV Noordkop. Die omroep krijgt een jaar de tijd om haar kwaliteit drastisch te verbeteren. Lukt dat niet, dan trekt de gemeente de stekker eruit. Een motie van de VVD hiervoor werd aangenomen. De keuze van de gemeenteraad van Hollands Kroon is opmerkelijk, omdat een vergunning voor vijf jaar wordt gegeven. Schagen FM heeft gelaten gereageerd op de beslissing van de gemeenteraad van Hollands Kroon. “De raad van Hollands Kroon heeft een beslissing genomen op basis van emotie en geld. Het gezonde verstand heeft verloren”, vertelt Ed van Oerle van Schagen FM.
Ook gemeente Schagen komt met stemwijzer: vind daar je politieke match voor de komende raadsverkiezingen op 21 maart 2018
Woensdag 14 Februari 2018
SCHAGEN- ‘Vind je politieke match op stemwijzer.nl’ Onder dat motto lanceert gemeente Schagen de StemWijzer voor de gemeenteraadsverkiezingen. Inwoners die nog geen idee hebben op wie ze gaan stemmen, zien na het invullen van de StemWijzer welke politieke partij het meest met hun eigen mening overeen komt.
Extra inzet scholierenbus tot minimaal voorjaarsvakantie redt buurtbus Schagen-Obdam;
Maandag 12 Februari 2018
NOORDKOP- (Bron FM) SCHAGEN - Dat de buurtbus van Schagen naar Obdam er bijna onder door ging was een gevolg van een extreem geval van overbezetting op een beperkt deel van het buurtbustraject, namelijk tussen Hoogwoud en Obdam. Dit antwoordt het provinciebestuur op vragen van verschillende Statenfracties over het voorval. Er kon die dag op 11 januari al snel een oplossing worden geboden door de huidige scholierenlijn 617 tussen Hoogwoud en Obdam een uur langer door te laten rijden. Deze maatregel zal tot aan de voorjaarsvakantie worden voortgezet. De provincie is in overleg met de buurtbusvereniging om te onderzoeken of er ook elders op het traject sprake is van structurele overbezetting. Als dat zo is wordt er een passende maatregel genomen.
Moedig Geel Zwart buigt voor overvolle tribunes in bekerstrijd voor landskampioen VOC: 17-37
Vrijdag 9 Februari 2018
\'t ZAND Het bekersprookje van Geel Zwart is ten einde. De hoofdklasser boog donderdagavond thuis met 17-37 in de achtste finale voor landskampioen Succes Schoonmaak/VOC.
Voetbalderby Vios W- Hollandia T blijft onbeslist(1-1); SRC en Schagen winnen in de vierde klasse A
Woensdag 7 Februari 2018
OMRINGVOETBAL- De grote voetbalderby afgelopen weekeinde tussen de dorpen Tuitjenhorn ( Hollandia T) en Warmenhuizen ( Vios W) eindigde in een onbeslist. (1-1) De thuis spelende Warmenhuizers waren over het algemeen wat sterker dan hun buren maar als ploeg stond Hollandia T compact op het veld. Veel schieten beide ploegen er niet mee op. Vooral het laag staande Vios had een driepunter goed kunnen gebruiken. In de vierde klasse A boekten biede Schager teams ( SRC, Schagen) een zege. Vesdo uit Schagerbrug boekte een eerste zege in deze klasse ten koste van ZDH. Zie verder voor alle standen en uitslagen
Hollandia T legt het loodje tegen FC Den Helder en zakt af; Sint Boys verliest na puntendeling met AGSV koploper uit het oog
Dinsdag 30 Januari 2018
OMRINGVOETBAL- Hollandia T heeft na het verdiende verlies tegen FC Den helder niet meer de blik naar boven gericht maar moet vrezen voor de onderste plaatsen. Sint Boys kwam in de vijfde klasse A tegen AGSV niet verder dan een gelijkspel en ziet koploper DWB verder weglopen.
Subsidieloket bij Kunst en Cultuur Adviesraad in Schagen (KCARS) voor verenigingen: 2 ton te verdelen
Vrijdag 19 Januari 2018
(Bron Schagen FM) SCHAGEN - De Kunst en Cultuur Adviesraad in Schagen (KCARS) heeft sinds kort een subsidieloket waar culturele instellingen in Schagen aanvragen voor subsidie in kunnen dienen. De gemeente Schagen stelde eerder € 200.000,- beschikbaar voor het cultuurfonds. De KCARS heeft nu spelregels opgesteld om dit geld onder de aanvragers te kunnen verdelen. Belangrijkste voorwaarde is dat projecten vernieuwend moeten zijn. Het fonds is als het aan de KCARS ligt niet eenmalig. “Wij hopen dat het een blijvend karakter krijgt”, meldt de club in haar nieuwsblad. Wethouder Blonk meldt dat het in principe om een eenmalige bijdrage gaat. Mocht het geld op zijn, dan zal de KCARS weer bij de gemeente aan moeten kloppen en zal een nieuwe beslissing moeten worden genomen. Een aanvraagformulier voor het cultuurfonds is te vinden op www.kcars.nl.
Nu iedere week rijbewijskeuringen in Spartahal Schagen
Zaterdag 6 Januari 2018
(Bron Schagen FM) SCHAGEN - Rijbewijskeuring is nu iedere week mogelijk in de Spartahal aan de Zuiderweg 2 in Schagen. Voor verschillende rijbewijzen en taxipaskeuring is het mogelijk een keuring te ondergaan. Online een afspraak maken is mogelijk via de website www.goedkoperijbewijskeuringen.com. Daar staat ook meer informatie over de verschillende rijbewijzen en de benodigdheden voor de keuring.
Eigen onderzoek gemeenter Schagen naar vaste brug voor Burgervlotbrug; wethouder Jelle Beemsterboer op bezoek bij statenleden in Haarlem
Dinsdag 28 November 2017
(Bron: Schagen FM)BURGERVLOTBRUG/ SCHAGEN - De gemeente Schagen wil zelf onderzoek gaan doen naar een vaste brug bij Burgervlotbrug. De provincie Noord-Holland ziet er na een eigen, klein onderzoek geen heil in. Maar volgens de gemeente is het tijd dat er nu een vaste verbinding komt over het kanaal.Daarom ging wethouder Jelle Beemsterboer begin deze week naar Haarlem om de Statenleden te overtuigen van de noodzaak van de brug. Hoe die daar mee om gaan, is nog niet duidelijk. De vaste brug moet in de plaats komen van de vlotbrug, die regelmatig langdurig uitvalt wegens aanvaringen.
Verrassende zege van Jong AZ op Jong Ajax (eerste divisie) in stadion Alkmaar; trainer Martin Martin Haar: 'De jonkies hebben een stap gezet...'
Dinsdag 21 November 2017
ALKMAAR- Jong AZ heeft maandag tegen Jong Ajax aangetoond over veel veerkracht te beschikken. De ploeg boog met een ijzersterke comeback een 0-2 achterstand om in een 4-2 zege. Mats Seuntjens zette de Alkmaarders, net als zondag tegen Roda JC, op het spoor van de zege.
Slimmer reizen in Noord-Holland: provinciebestuur wil 11 miljoen investeren in technieken voor betere doorstroming en verkeersveiligheid
Vrijdag 10 November 2017
Gedeputeerde Staten van Noord-Holland willen 11 miljoen euro investeren in slimme technieken voor een betere doorstroming en verkeersveiligheid op weg en water. Dit moet bijdragen aan een betere bereikbaarheid van de regio en een leefbaarder omgeving.
Opheffen buslijn 152 in Noordkop gaat niet door; doordeweeks elk uur een bus; in eeekeinde busje op bestelling (Overal Flex)
Dinsdag 31 Oktober 2017
SCHAGEN – Buslijn 152 wordt niet opgeheven. Dit is duidelijk geworden op de bijeenkomst van Statenleden en raadsleden in Schagen. Wat wel gebeurt is dat de route wordt gewijzigd. Wat de wijziging inhoudt is niet bekend gemaakt. De nieuwe lijn 152 rijdt doordeweeks één keer per uur rijden van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Er wordt rekening gehouden met schooltijden in Schagen.In de weekenden rijdt de bus niet. Hiervoor in de plaats rijdt de ‘Overal Flex’, een vraagafhankelijke vervoersvorm. Tegen OV-tarief kunnen reizigers een half uur van tevoren een reis bestellen. Het definitieve vervoersplan wordt begin volgend jaar vastgesteld.


Hier lees je alles wat er in ons Omring-gebied gebeurt deze week


Auto van de week


Nu fraaie Mercedes bij Groet Auto: Een A 180 BlueEFFICIENCY 122pk Ambition uit 2013, met maar 70.000 km. op de teller. Voor maar 16.700 euro!