Vlotbrug op het Noordhollands kanaal bij Sint Maartensvlotbrug kan geen zwaar verkeer hebben: nu omleidingsroute.
Vrijdag 24 Augustus 2018
SINT MAARTENSVLOTBRUG- De vlotbrug op het Noordhollands kanaal bij Sint Maartensvlotbrug kan geen zwaar verkeer hebben. Tijdens een routine onderhouds- en inspectieronde van de vlotbrug bleek dat één van de houten palen, die het bewegingswerk van de Sint Maartensvlotbrug ondersteunt, in slechte staat is.. Er is een omleidingsroute aangegeven naar de naastgelegen bruggen. Het is op dit moment niet verantwoord om verkeer zwaarder dan 3,5 ton over de brug te laten rijden. Dat wil zeggen dat landbouwverkeer en vrachtverkeer een omleidingsroute dient te volgen via een van de naastgelegen bruggen. Nadere informatie staat op de website van Waaksaam.
Warmenhuizer (43) van fiets geslagen in Sint Maarten door twee mannen; politie zoekt getuigen
Maandag 13 Augustus 2018
ZIJPE/ SINT MAARTEN- De politie zoekt getuigen van een mishandeling in Sint Maarten, afgelopen zondagavond 18.15 uur, waarbij een 43-jarige fietser uit Warmenhuizen van zijn fiets werd geslagen.Het slachtoffer fietste samen met iemand anders over het fietspad, toen hij door de mannen van zijn fiets werd geslagen. Een passerende wielrenner kreeg ook van hen een duw. „De aanleiding van de mishandeling word nog onderzocht”, laat een woordvoerder van de politie weten.De politie is op zoek naar mensen die iets gezien of gehoord hebben van de mishandeling.
Tot stand komen museale ontvangstruimte bij molen De Hoop 't Zand heeft na binnenhalen grote subsidie ( kleine 3 ton) nog 3 ton nodig
Donderdag 9 Augustus 2018
'T ZAND – Nog een kleine drie ton is nodig om in 't Zand bij molen De Hoop een ontvangstruimte van de grond te trekken. Dat is duidelijk geworden nu de molenorganisatie De Stichting Behoud Korenmolen van Zeeman een overheidssubsidie van 285.000 euro in de wacht heeft gesleept. Een museale ontvangstruimte bij de molen aan de Parallelweg is al enige tijd het doel van de plannenmakers. Geprobeerd wordt om meer sponsors te vinden.
Bouw strandhuisjes Petten dichterbij: rechter vindt aanleg en bouw passen in stikstofregels
Vrijdag 3 Augustus 2018
PETTEN - De bouw van strandhuisjes in Petten lijkt een stap minder ver weg. Een hoge rechter heeft deze week beslist dat de PAS wetgeving zou kunnen voldoen in de procedures rond de bouw van de huisjes. PAS staat voor Programmatische aanpak Stikstof. Deze Nederlandse wet moet de hoeveelheid stikstof in en rond Natura 2000 gebieden verminderen. Er moeten nog flinke stappen worden gezet voor de bouw van strandhuisjes in Petten. De aanvraag wordt eerst behandeld bij het Europese hof. Daarna volgt nog een procedure bij de Raad van State. Ondernemers in Petten willen graag strandhuisjes bouwen, maar verschillende belangenorganisaties, waaronder Het Zijper Landschap, verzetten zich ertegen. (Bron Schagen FM)
Elke woensdag van augustus in Petten: gratis zandschilderen in Informatiecentrum Kust voor kids van 7-12 jaar
Dinsdag 31 Juli 2018
PETTEN - Alle woensdagmiddagen in augustus kunnen kinderen zandschilderen in Informatiecentrum Kust, Zand tegen Zee. Ook is er de mogelijkheid voor een binnen- of buitenspeurtocht en een bezoekje aan het nieuwste strand van Nederland. Informatiecentrum Kust, Zand tegen Zee van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier biedt een interactieve tentoonstelling over de kustversterking met zand uit zee tussen Petten en Camperduin. De kust is daarmee weer veilig voor de komende tientallen jaren. Naast het informatiecentrum biedt het nieuwe strand en duingebied, de Hondsbossche Duinen, volop mogelijkheden om te recreëren. Waar en wanneer en voor wie? Kinderen van 7 tot 12 jaar zijn welkom om te komen zandschilderen op alle woensdagen in augustus tussen 13.00 en 16.00 uur. Er zijn geen kosten aan verbonden. Opgeven hoeft niet, maar vol is vol. Informatiecentrum Kust is te vinden naast het nieuwste strand van Nederland aan de Strandweg 4 in Petten. Parkeren is gratis.
Bijzondere vakantie workshop bij Informatiecentrum Kust: Creatieve jutters gezocht in Petten
Woensdag 4 Juli 2018
PETTEN- Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier organiseert woensdag 25 juli een vakantieworkshop over jutten op het strand voor kinderen...Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier zorgt voor schoon water in onze sloten en vaarten.
Draverijen De Snelvoeters Burgerbrug: Dindo Stal Hoogewerf de verrassende winnaar bij de paarden; winnaar grote pony's Kennelie, kleine pony's Roos en bij ringsteken Mieke Borst met Cleopatra en Piet Borst met Elando
Dinsdag 3 Juli 2018
BURGERBRUG- Wat een feest weer die dravberijen van De Snelvoeters in Burgerbrug, afgelopen weekeinde, mede door het goede weer was er een grote belangstelling. Ook het deelnemersveld was aanzienlijk met zo’n 45 deelnemers. Bij de paarden won verrassend Dindo (Stal Hoogewerf) met Amber Zut. Bij de grote pony’s was favoriet Kennelie met Jonne Benjamins de verdiende winnares. In de categorie kleine pony’s won wederom Roos met de jonge Stacey van Brederode. Na de draverij was er voor zowel de pony’s als de paarden nog ringsteken. De draverij van Burgerburg was de eerste in een reeks van vier draverijen waarbij uiteindelijk een “overall kampioen 2018 van de Gemeente Schagen” tevoorschijn komt. Er volgen nog draverijen in Stroet (26 augustus ), Schagerbrug (8 september) en Petten (23 oktober).
VVD Schagen brengt gevaarlijke situatie in beeld en stelt vragen: Burgemeester Hulststraat (Schagerbrug) onbereikbaar voor brandweer
Vrijdag 15 Juni 2018
SCHAGERBRUG- De VVD Schagen heeft vragen gesteld aan burgemeester en wethouders over de volgens de partij ontoelaatbare ontoegankelijkheid van de Burgemeester Hulststraat in Schagerbrug. Deze straat is zo smal dat brandweervoertuigen de achterste woningen nauwelijks kunnen bereiken. De Burgemeester Hulststraat heeft een smalle rijbaan, waarbij sprake is van parkeervakken aan de linkerzijde en een stoep met paaltjes en lantaarnpalen aan de rechterzijde. Deze situatie leidt ertoe dat de brandweer praktisch geen mogelijkheid heeft om de straat in te rijden zonder schade te berokkenen aan het eigen voertuig, dat van anderen of het straatmeubilair. Bij obstakels is er geen mogelijkheid om uit te wijken en de deuren van het brandweervoertuig kunnen nauwelijks geopend worden.
Op naar Brasserie De Keuken in Schagerbrug en proef daar het eigen bier URBRAS, afkomstig van brouwerij De Lepelaer in Oudesluis
Dinsdag 5 Juni 2018
SCHAGERBRUG- Bericht uit Schagerbrug met een verzoek van Manon & Martijn van Brasserie De Keuken in Schagerbrug: ,,Naar lang puzzelen en proeven is er een heerlijk bier ontstaan. Brouwerij De Lepelaer te Oudesluis heeft voor ons Brasserie De Keuken een bier ontwikkeld. Het is een urtype ongefilterd bier van 5,6% Nu hebben wij via facebook een actie bedacht wat de naam moest worden. Daar is goed op gereageerd. Wij hebben afgelopen vrijdag 1 juni de naam bekend gemaakt. Die is: URBRAS. Wij nodigen iedere bierliefhebber uit om ons eigen bier te komen proeven...\
Iedereen is zondag 27 mei welkom op open dag boerderij De Blije Koe in Schagerbrug, Grote Sloot 404: leren melken, springen op kussens, kennis maken met de koeien
Woensdag 23 Mei 2018
SCHAGERBRUG - Het jaarlijkse Beemster Cono-Kaas evenement (zondag 27 mei , open dag met negen boerenfamilies). Één van deze gezinnen is de familie De Boer in Schagerbrug van boerderij De Blije Koe in Schagerbrug. De boerderij van Theo, Petra, Joris en Robin is een echt familiebedrijf en is ooit door de opa van Theo opgericht. Op de boerderij wonen 50 koeien, zo’n 25 kalfjes, 75 schapen en 150 lammetjes. Daarnaast lopen er op het erf ook nog acht katten, twee konijnen en Posh, de hond. In de weekenden verandert De Blije Koe in een zorgboerderij, een logeerplek waar kinderen mee kunnen draaien in het bedrijf. Op Dagje bij de Boer dag is er van alles te beleven. Zo kun je leren melken bij een kunstkoe, op de foto in klederdracht of een potje klompgolf spelen. Ook kun je er knutselen, staat er een springkussen en is er een skelterbaan. Daarnaast zijn er diverse biologische producten van buren te koop om thuis nog even te kunnen nagenieten. De familie de Boer woont aan de Grote Sloot 404 in Schagerbrug.
Provincie Noord-Holland komt met 4.8 miljoen euro subsidie voor restauratie rijksmonumenten
Dinsdag 22 Mei 2018
De provincie Noord-Holland wil rijksmonumenten behouden en toegankelijk maken voor het publiek. In 2018 is daarom ruim 4.8 miljoen euro beschikbaar voor de restauratie van deze monumenten in Noord-Hollandd. De subsidieregeling is bedoeld voor de rijksmonumenten zonder woonfunctie zoals kerken, molens en industrieel erfgoed. Eigenaren kunnen nu subsidie aanvragen. De provincie voert de regie bij de verdeling van de subsidiegelden die voor het grootste deel van het Rijk afkomstig zijn.
Stijging ledental KopGroep Bibliotheken (Den Helder, Schagen, Hollands Kroon,Texel) tegen landelijke dalingen in
Woensdag 9 Mei 2018
NOORDKOP- KopGroep Bibliotheken (Den Helder, Schagen, Hollands Kroon,Texel) heeft tegen de landelijke tendenzen van ontlezing in leden gewonnen. In het hele werkgebied kwamen er vorig jaar zeshonderd volwassen leden bij en ook tegen de zeshonderd jeugdleden.
Tweedaags vliegerfeest van 25 jarig bestaand \'t Coraaltje mede door prachtig weer een groot succes
Maandag 7 Mei 2018
CALLANTSOOG- Vliegerspecialist \'t Coraaltje heeft er bij de viering van het 25-jarig bestaan afgelopen weekeinde een groot vliegerfeest van gemaakt op de stranden van Callantsoog. Eigenaar Marc Bregman was dan ook heel tevreden over deze vliegertweedaagse.
Selectiedag profvoetbalclub AZ Alkmaar met oud-Warmenhuizer en trainer Koen Stam (zie foto) groot succes met dikke 200 spelertjes
Donderdag 3 Mei 2018
(Bron NHD, Ruud Ramler en AZ) SCHAGEN- Sinds deze week houdt de Alkmaarse profvoetbalclub AZ zijn selectiedag voor voetbaltalentjes in de Noordkop bij SRC. Reden: het kunstgras op Groenoord ligt centraler dan het tot nu toe ingezette veld van FC Den Helder. De opzet veranderde niet. Drie groepen, ingedeeld naar leeftijd die varieerde van 7 t/m 13 jaar, werden een uur de carrousel van oefenvormen ingestuurd. ,,Zo zou iedere club zijn jeugd horen te trainen’’, zegt trainer en oud-Warmenhuizer Koen Stam. In Alkmaar verantwoordelijk voor de zogeheten groep 019 waar hij de laatste jaren grote talenten op hun toekomst in de hoofdmacht voorbereidde. Stam is ook een \' kind \' van SRC. En inmiddels, als een-na-jongste op de Cursus Coach Betaald Voetbal, in bezit van het hoogste trainersdiploma. In alles is de trainer die zelf prof was bij onder meer AZ, Cambuur, Excelsior en Telstar, rolmodel voor de jeugd onder zijn ogen. ,
Bloembollenkweker André Duivenvoorden (80) Callantsoog krijgt koninklijke onderscheiding
Maandag 16 April 2018
CALLANTSOOG- Bloembollenkweker André Duivenvoorden (80) uit Callantsoog is afgelopen weekeinde koninklijk onderscheiden bij de opening van de zogeheten Poldertuin in Anna Paulowna. Schager burgemeester Marjan van Kampen benoemde hem tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Hij kreeg deze eer onder meer voor zijn inzet voor de bloembollencultuur en de stichting Poldertuin. Maar ook zijn inzet voor de parochie Onze Lieve Vrouwe Visitatie Noord Zijpe in ’t Zand speelde een rol. Duivenvoorden was verder bijna een kwart eeuw bestuurslid van de Koninklijke Algemene Vereeniging voor Bloembollencultuur. Ook is hij al vele jaren voorzitter en vrijwilliger bij de bekende Poldertuin in Anna Paulowna.


Hier lees je alles wat er in ons Omring-gebied gebeurt deze week
Mogen er van u strandhuizen komen op de stranden van Petten, Callantsoog, Groote Keeten en Sint Maartenszee. Ondernemers vinden vaak: meer gasten, meer omzet. Natuur- en stilte-liefhebbers willen de kust het liefst zo ongerept mogelijk houden
Ja, zet die strandhuizen er maar neer

Nee, hou de kust ongeschondenJa, zet die strandhuizen er maar neer 46
Nee, hou de kust ongeschonden 208