Voormalig Schager bestuurder Jos Beemsterboer dient ontslag in als wethouder Wormerland
Dinsdag 2 Juni 2015
(bron: NHD)WORMERLAND/SCHAGEN- Voormalig wethouder van Schagen, Jos Beemsterboer, heeft daar zijn ontslag ingediend.Het CDA in Wormerland slaagde er bij het begin van de raadsperiode niet in om een wethouderskandidaat binnen de eigen gemeente te vinden. Vervolgens werd Jos Beemsterboer uit Schagen bereid gevonden de klus te klaren. Er werden volgens het CDA echter wel direct afspraken gemaakt dat zijn benoeming als tijdelijk moest worden gezien, tot zich een geschikte kandidaat uit het eigen Wormerland zou aandienen. Die is er nu: huidig fractievoorzitter Jeroen Schalkwijk.
Meerderheid raad Schagen kiest voor twee gemeentehuizen: 1 in Schagen, 1 in Tuitjenhorn
Woensdag 25 Maart 2015
(Bron NHD)SCHAGEN - De gemeente Schagen houdt twee gemeentehuizen. Een meerderheid in de gemeenteraad, bestaande uit CDA, PvdA en Jess, wil zowel het pand aan de Laan in Schagen als dat in Tuitjenhorn open te houden. Dat bleek dinsdagavond 24 maart tijdens de raadsvergadering.
Voorlopige uitslag waterschapsverkiezingen bekend: Bijna 400.000 Noord-Hollanders stemmen voor water
Vrijdag 20 Maart 2015
NOORD-HOLLAND- De voorlopige uitslag van de verkiezing voor een nieuw bestuur voor Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier is bekend. Groen, Water & Land is de grootste partij geworden. De verkiezingen van 18 maart hadden ten noorden van het Noordzeekanaal een opkomst van 43%. De voorlopige uitslag is op partijniveau. De komende dagen worden de stemmen door de gemeenten op persoonsniveau geteld. Dan wordt ook bekend welke kandidaten met voorkeursstemmen zijn gekozen.
Woningnood dreigt in Noord-Holland: te weinig bouwlocaties; Noordkop krijgt er zeker 100.000 nieuwe huizen bij
Donderdag 5 Maart 2015
NOORDKOP- Uit onderzoek van het Economisch Instituut Bouw blijkt dat de woningbouwopgave in Noord-Holland veel groter is dan gedacht. Het aantal huishoudens stijgt namelijk sterk. De woningbehoefte bedraagt maximaal 320.000 woningen tot 2040.,,De beschikbare woningbouwlocaties zijn volstrekt onvoldoende om aan deze vraag te voldoen", voorziet Jan Overtoom, regiomanager van Bouwend Nederland. ,,De politiek moet af van het mantra dat voornamelijk gebouwd moet worden in bestaand bebouwd gebied in het zuidelijk deel van Noord-Holland. Naar verwachting komen er nog ruim 100.000 woningen in Noord-Holland-Noord bij. Aanzienlijk meer dan de 40.000 waar de provincie op rekent."
296 Kandidaten voor nieuw bestuur hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier: * slechts 23 zetels beschikbaar...* 4 nieuwe partijen doen mee...
Maandag 9 Februari 2015
NOORD-HOLLAND- Dijkgraaf Luc Kohsiek heeft vrijdagmiddag de kandidatenlijsten bekend gemaakt van de 12 partijen die meedoen aan de waterschapsverkiezingen bij Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. In totaal zijn er 296 kandidaten in de race voor een plek in het algemeen bestuur. Op 18 maart kunnen kiezers hun stem uitbrengen. Bij de 12 partijen die deelnemen aan de waterschapsverkiezingen zijn vier nieuwkomers: ChristenUnie-SGP, Koninklijke Schuttevaer, Partij voor Mens en Spirit en 50PLUS hopen een plek in het bestuur van het waterschap te veroveren. De andere acht partijen hebben nu al één of meerdere zetels in het waterschapsbestuur, dit zijn: Water Natuurlijk, CDA, PvdA, VVD, Groen,Water&Land, Boeren Burgers Waterbelang, Algemene Waterschapspartij en Gewest NH/U KNSB. In totaal zijn er 23 zetels verkiesbaar in het algemeen bestuur.


Hier lees je alles wat er in ons Omring-gebied gebeurt deze week
Mogen er van u strandhuizen komen op de stranden van Petten, Callantsoog, Groote Keeten en Sint Maartenszee. Ondernemers vinden vaak: meer gasten, meer omzet. Natuur- en stilte-liefhebbers willen de kust het liefst zo ongerept mogelijk houden
Ja, zet die strandhuizen er maar neer

Nee, hou de kust ongeschondenJa, zet die strandhuizen er maar neer 46
Nee, hou de kust ongeschonden 208