Veel autonieuws in nieuwe Omring Express en breaking commercieel nieuws van Niwa Racing en Verheul
Vrijdag 16 November 2018
Schagen- De Omring Express van deze week wordt ingekleurd door onder meer historisch nieuws over Zijper kanonnen en sportnieuws van twee schakers van Magnus Anna Paulowna Chess die imponeerden op het Noord-Hollands kampioenschap. Maar er is ook commercieel nieuws dat meer nieuws is dan commercieel: Verheul-sterkhouder Tom Beerepoot die beŽdigd is als NVM-Makelaar/Taxateur en NIWA Motorservice trekt aan de handrem wat betreft het raceteam
Nachtelijke verkeershinder Kooybrug (N99) tussen 13 en 15 november
Maandag 12 November 2018
OMRINGDORPEN-Rijkswaterstaat voert in de nachten van 13 tot 15 november onderhoudswerkzaamheden uit aan de Kooybrug (N99). De onderhoudswerkzaamheden betreffen het doorvoeren van hardware aanpassingen en aanpassingen aan de besturing.
Nieuwe Omring Express is verschenen met veel sportnieuws en historisch nieuws!
Donderdag 8 November 2018
Schagen-De nieuwe Omring Express is weer uit met veel historisch nieuws, sportnieuws en \'gewoon\' nieuws over onder meer het zeewierlaboratorium in Petten. Verder mooie producties over 120 jaar De Moel Mannenmode, Verheul (Tom Beerepoot wordt maandag Register Makelaar/Taxateur) en Van der Werff uit Tuitjenhorn dat als krachtig familiebedrijf versterking zoekt. En dan is er nog een ander familiebedrijf, Fakkert, dat eruit springt met pakkende occasionacties!
Extra veel redactie in nieuwe Omring Express
Donderdag 1 November 2018
Schagen- Een nieuwe week, een nieuwe krant met extra veel redactie!
Ovonde in Schagen wordt aangepakt na het weekeinde
Donderdag 1 November 2018
SCHAGEN- Van dinsdag 6 november tot en met donderdag 8 november wordt de ovonde bij de Scholeksterlaan in Schagen gerenoveerd. In het bestaande asfalt zitten veel gaten door wringende wielen en los vriezen door vorst. De gemeente vindt het verstandig om de renovatie nu uit te voeren om schade aan het asfalt verder te beperken. Ook wordt een apart asfaltmengsel toegepast, speciaal samengesteld voor dit soort zwaar belastte locaties.
Nieuwe \'OE\' is weer verschenen!
Vrijdag 26 Oktober 2018
Schagen- De nieuwe Omring Express is weer verschenen! Met als nieuws onder meer groot handbaltalent uit de regio dat internationaal naam gemaakt heeft en de aanstaande verhuizing van elektronicaspecialist EP:Beerepoot naar de Nieuwstraat in Schagen.
De krant is weer uit!
Zaterdag 20 Oktober 2018
Schagen- Met als nieuws dit keer de laatste kermis van Jos Pronk in Petten en een Herfstspecial met allerlei tips voor een dagje uit in de herfstvakantie. Verder weer veel gemeentelijk en cultureel nieuws. Wij wensen u wederom veel leesplezier!
Nieuwe Omring Express is weer uit
Vrijdag 12 Oktober 2018
SCHAGEN- De nieuwe Omring Express is weer uit met opvallend nieuws op de voorpagina! Daarnaast treft u de kwestie rond wel of geen drempels in de dorpskern in Tuitjenhorn, een historisch verhaal over de basisschool in Schagerbrug en meer. Wij wensen u weer veel leesplezier!
Duurzaamheidspodium in Schagen komende woensdag
Vrijdag 5 Oktober 2018
SCHAGEN- De gemeente Schagen organiseert op woensdag 10 oktober het Duurzaamheidspodium met als gastspreker Ruud Koornstra. Op deze landelijke Dag van de Duurzaamheid worden ondernemers en jongeren uit Schagen met elkaar verbonden. ďWij willen op een positieve manier een bijdrage leveren aan de versnelling van een duurzame samenleving. Duurzame ideeŽn, visies en behoeften worden met elkaar gedeeld,Ē licht wethouder Hans Heddes toe.
Modder op de weg zorgt voor gevaarlijke taferelen
Dinsdag 2 Oktober 2018
DIRKSHORN- Het is niet voor niets dat het hoogheemraadschap in deze tijd van het jaar waarschuwt voor gladheid op de weg. Afgelopen maandag raakte op de Burgerweg in Dirkshorn een automobiliste, ondanks dat ze naar eigen zeggen langzaam reed, van de weg. Kort daarna ging ook een scooter onderuit door alle modder.
Inloopavond in Tuitjenhorn over reconstructie Kalverdijk, Koorndijk en Dorpsstraat
Vrijdag 28 September 2018
SCHAGEN- De gemeente Schagen houdt donderdag 4 oktober een eerste inloopbijeenkomst in het dorpshuis Ahoj, Dorpsstraat 27 in Tuitjenhorn. De Harenkarspelweg is klaar en zo langzamerhand weet steeds meer verkeer deze nieuwe route te vinden. Dat betekent dat gemeente Schagen zich nu samen met dorpsraad, inwoners en ondernemers van Tuitjenhorn gaat richten op de reconstructie van de Kalverdijk, de Koorndijk en de Dorpsstraat in Tuitjenhorn. Wethouder Hans Heddes: ďMet deze reconstructie creŽren we een duurzame en veilige buitenruimte, die de komende generaties in goede staat blijft.Ē
Nieuwe Omring Express weer uit met als items onder meer voetbalbijlage en de vele geluksplekken in Schagen
Donderdag 27 September 2018
OMRINGDORPEN- De nieuwe Omring Express is weer uit! Het eerste exemplaar als gevolg van de wekelijkse verschijning. De kop van dit artikel zegt al wat over de onderwerpen. De rest kunt u lezen in de krant of via deze link: http://www.omringexpress.nl/Omringexpress/algemeen/Kranten/
Twee procent van de Noordkop is miljonair
Dinsdag 25 September 2018
OMRINGDORPEN- Twee procent van de inwoners van de Kop van Noord-Holland is miljonair. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Om precies te zijn mag twee procent in de gemeente Schagen en 2,4 procent van Hollands Kroon zich tot die categorie rekenen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Ter vergelijking: in een Gooise gemeente als Laren is elf procent miljonair.
Schagen werkt aan dementievriendelijk Noord-Holland
Donderdag 20 September 2018
SCHAGEN- Op 21 september, Wereld Alzheimerdag, neemt gemeente Schagen het stokje over van gemeente Alkmaar in de ontwikkeling naar een dementievriendelijk Noord-Holland. Ook Schagen wil een gemeente zijn waarin iedereen op een veilige en prettige manier aan het openbare leven kan meedoen.
Dodelijk ongeval op spoorwegovergang Waarland
Dinsdag 18 September 2018
WAARLAND-Een automobilist is vanavond rond 22.00 uur gestorven bij een ongeval op de spoorwegovergang bij de Weelweg in Waarland. De bestuurder overleed ter plaatse nadat de trein vanuit Schagen tegen de auto botste. Over het hoe en waarom van het ongeluk is nog niets bekend.


Hier lees je alles wat er in ons Omring-gebied gebeurt deze week
Mogen er van u strandhuizen komen op de stranden van Petten, Callantsoog, Groote Keeten en Sint Maartenszee. Ondernemers vinden vaak: meer gasten, meer omzet. Natuur- en stilte-liefhebbers willen de kust het liefst zo ongerept mogelijk houden
Ja, zet die strandhuizen er maar neer

Nee, hou de kust ongeschondenJa, zet die strandhuizen er maar neer 14
Nee, hou de kust ongeschonden 180