Concept coalitieakkoord naar raadsfracties in gemeente Schagen, Beemsterboer, Van der Veek, Kruit en Heddes beoogde wethouders
Vrijdag 11 Mei 2018
SCHAGEN- Alle raadsfracties in de gemeenteraad van Schagen hebben een verzoek van coalitiepartijen CDA, Jess en PvdA ontvangen om inbreng te leveren op het concept coalitieakkoord. De partijen kunnen voorstellen doen voor aanpassingen of aanvullingen van het coalitieprogramma. Op 19 mei zullen de coalitiepartijen de voorstellen bespreken, op basis daarvan wordt het definitieve coalitieprogramma bekendgemaakt.
Subsidieplafond regeling jonge landbouwers omhoog: van € 550.000 naar € 825.000; doel vernieuwing en verduurzamen agrarische sector
Woensdag 9 Mei 2018
NOORDKOP- De subsidiepot van de provincie Noord-Holland voor duurzame investeringen door jonge agrariërs gaat van € 550.000 naar € 825.000. Het doel: vernieuwing en verduurzamen agrarische sector. De verhoging maakt het mogelijk alle positief beoordeelde aanvragen toe te kennen.
Weer vele duizenden deelnemers aan wandeltochten van Bloeiend Zijpe; Noordkop-gebied blijkt enorme trekpleister met zijn bloembollenvelden
Maandag 7 Mei 2018
SINT MAARTENSZEE - Bloeiend Zijpe heeft de een week uitgestelde wandeldag afgelopen weekeinde tot een mooi succes zien uitgroeien. Al vroeg liepen de eerste mensen op de akkers tussen de tulpen. Omdat het weer prima meewerkte en een stralende zon de kleuren op de velden nog wat steviger vorm gaf, bleek de wandeling een heerlijk evenement voor groot en klein... Bij Camping de Nollen in Callantsoog was de start voor de 7,5 km en de 20 km en bij Land van Fluwel in Sint Maartenszee voor de 8, 15 en 30 km. Nog meer dan de jaren hiervoor kwamen de duizenden wandelaars uit alle streken van het land. Onder de deelnemers ook Duitse, Franse en Engelse toeristen.
Bloempot versieren met kleurrijk plantje voor Moederdag
Donderdag 3 Mei 2018
SCHAGEN- Kinderen kunnen zaterdag 12 mei een bloempotje versieren inclusief kleurrijk plantje op het pleintje bij de Vomar aan de Nieuwe Laagzijde in Schagen. Daar liggen terracottapotjes, stiften, lintjes en plantjes voor de kinderen klaar, zodat ze een gezellig cadeautje voor Moederdag kunnen maken. Deelname is gratis, de activiteit wordt aangeboden door de aangesloten winkeliers van de Winkeliersvereniging Schagen. Verder omlijst dweilorkest Zo niet dan toch het evenement muzikaal. Het verzoek van de winkeliersvereniging is verder foto’s van de versierde bloempotten op haar facebookpagina te liken en te delen.
Onderscheiding Zoosite Award voor dierenpark Hoenderdaell in Anna Paulowna
Donderdag 3 Mei 2018
ANNA PAULOWNA- Het Landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna heeft een onderscheiding veroverd: de zogeheten Zoosite Award. Het Polderse dierenpark is door de website tot mooiste dierenpark van het land in de categorie dierentuinen, die niet zijn aangesloten bij de EAZA (Europese koepel voor dierenparken en aquaria).
Onderscheidingen koningin in gemeente Schagen (7) naar Nel- Bleeker Mulder, Piet Mulder, Ton Nannes, Adri Goudsblom, Michiel Kooijman, Arend Sijpestein, Willem van der Sande
Vrijdag 27 April 2018
SCHAGEN- Zeven inwoners van de gemeente Schagen hebben donderdag een ondersheiding van de koning gekregen wegens hun inzet voor de maatschappij. Dat waren Nel- Bleeker Mulder, Piet Mulder, Ton Nannes, Adri Goudsblom, Michiel Kooijman, Arend Sijpestein, Willem van der Sande. Op een feestelijke bijeenkomst in dorpshuis De Kolfweid kregen zij van Schagens burgemeester het lintje, zie verder de bijzonderheden van de onderscheidenen.
Primeur woonzorggroep Samen in Noordkop: nieuw zorginstrument - Cradle- maakt betere communicatie mogelijk met onder meer Alheimerpatiënten
Woensdag 18 April 2018
NOORDKOP- Woonzorggroep Samen, actief op zeker twintig locaties in de Noordkop- gaat in verschillende vestigingen aan de slag met de CRDL (Cradle), een interactief zorginstrument dat aanraking vertaalt in geluid. De CRDL maakt nieuw contact mogelijk voor mensen die moeite hebben met communicatie en sociale interactie - zoals mensen die lijden aan dementie. Met de CRDL kan Woonzorggroep Samen bewoners en hun familie mooie en waardevolle contactmomenten bezorgen.Het instrument reageert op de intensiteit en frequentie van de aanraking. Het roept geluiden op uit de natuur (de zee, vogels, krekels), de stad (een tram, fietsbel, kerkklok), dierengeluiden of geluiden van muziekinstrumenten of uit het alledaagse leven (fluitketel, koffiekopjes).
Contract depot voor digitaal archief uit tien gemeenten (onder meer Schagen, Hollands Kroon en Den Helder) getekend in Alkmaar:voorziening voor het langdurig bewaren, beheren en beschikbaar stellen van digitale archieven
Dinsdag 17 April 2018
ALKMAAR- Het Regionaal Archief Alkmaar, softwarebedrijf Picturae uit Heiloo en burgemeester Bruinooge (voorzitter van het Algemeen Bestuur van het Archief) een contract in het Alkmaarse gemeentehuis. Daarin is vastgelegd dat Picturae en het Regionaal Archief samen gaan werken aan een e-depot. Dat is een voorziening voor het langdurig bewaren, beheren en beschikbaar stellen van digitale archieven. Die digitale informatie moet ook in de toekomst te bekijken zijn, wanneer de huidige bestandsformaten en informatiedragers al lang zijn verouderd.
Geschiedenisleraar Denise Broxtermeer van het Schager Regius College is door het Rijksmuseum genomineerd voor de titel beste geschiedenisleraar van Nederland
Vrijdag 13 April 2018
SCHAGEN- Geschiedenisleraar Denise Broxtermeer van het Schager Regius College is door het Rijksmuseum genomineerd voor de titel beste geschiedenisleraar van Nederland. Zij is een van de vijftien genomineerden.Vijftien toptalenten uit het voortgezet onderwijs zijn genomineerd voor de titel Geschiedenisleraar van het jaar. Een prijs die het Rijksmuseum, in samenwerking met NTR en Nationaal Archief, dit jaar voor de vijfde keer uitreikt. De kanshebbers zijn geselecteerd door een vakjury onder leiding van Martine Gosselink, hoofd Geschiedenis. De winnaar van de titel Geschiedenisleraar 2018 wordt op 27 oktober in het Rijksmuseum bekendgemaakt.
Johan Remkes, Commissaris van de Koning in Noord-Holland legt op 1 januari 2019 zijn functie neer.
Dinsdag 10 April 2018
NOORD-HOLLAND- Johan Remkes, Commissaris van de Koning in Noord-Holland legt op 1 januari 2019 zijn functie neer. Hij zegt meer tijd te willen nemen voor zijn privéleven.In een brief aan Provinciale Staten en aan minister Kasja Ollongren van Binnenlandse Zaken maakt hij zijn afscheid bekend. Door deze beslissing nu aan te kondigen kan tijdig en zorgvuldig in zijn opvolging worden voorzien. Ook is zijn opvolger dan voldoende ingewerkt als na de verkiezingen van Provinciale Staten op 20 maart 2019 de nieuwe Staten en het nieuwe College van Gedeputeerde Staten aantreden.
Boekhandel Plukker viert zaterdag 14 april op grootse wijze het feest mee van de landelijke onafhankelijkheidsdag voor... boekhandels
Vrijdag 6 April 2018
SCHAGEN- De tweede feestdag voor onafhankelijke boekhandels (Independent Bookstore Day) wordt in Schagen op grootse wijze gevierd door onze boekhanderl Plukker met schrijvers (onder meer met de bekende Gerbrand Bakker), workshops, het lezen van gedichten en fikse kortingen.Bijna tweehonderd boekhandels, verspreid over het hele land, doen mee aan Bookstore Day. Zij ontvangen die dag ruim honderd schrijvers en dichters. Van de winnaar van de Boekhandelsprijs 2018 Murat Isik tot Suzanna Jansen; van kinderboekenschrijvers Tosca Menten en Vivian den Hollander tot Jan Wolkers-biograaf Onno Blom; van winnaar Hans Spitsbaard van Heel Holland Bakt tot Jeroen Siebelink van het Tony Chocolonely-boek.
Afvalbeheerbedrijf HVC Alkmaar introduceert als eerste in Nederland op afstand bestuurbare afvalbak: Nieuwe functies in de vernieuwde HVC afval-app
Woensdag 4 April 2018
NOORD-HOLLAND/ ALKMAAR- Afvalbeheerbedrijf HVC Alkmaar is nu met een op afstand bestuurbare afvalbak gekomen. Dat gaat dan via je mobiele telefoon waarop een app moet worden geïnstalleerd. (de ‘bestuurbare bak’ functie) Met de app kunnen de inwoners in het HVC-gebied (46 gemeenten en 6 waterschappen uit Noord-Holland, Zuid-Holland, Flevoland en Friesland) eenvoudig hun afvalbak op afstand naar de straat besturen.
Paasnummer Omring Express: van strijd tegen zonnepanelenweiden tot wisseling van de wacht bij Auto Waard
Donderdag 29 Maart 2018
SCHAGEN- Het Paasnummer van de Omring Express biedt zowel veel journalistiek als commercieel nieuws. Een overzicht.
CDA met Jelle Beemsterboer (zie foto) de grote winnaar van de gemeenteraadsverkiezingen in Schagen; Senioren rukken op
Vrijdag 23 Maart 2018
CHAGEN- Het CDA is in de gemeente Schagen de grote winnaar geworden van de woensdag 21 maart gehouden verkiezingen voor de gemeenteraad. Dwars tegen de landelijke cijfers in, waarin het CDA licht verliest, won de partij van wethouder Jelle Beemsterboer een zetel en ging het CDA van negen zetels naar tien. Verrassing was verder dat de Senioren Partij in Schagen van drie naar vier zetels groeide. De PVDA was de grote verliezer en zakte van vijf naar drie zetels. Ook de VVD liep klappen op en zakte van vijf zetels naar vier.
Streven van 17 betrokken gemeenten: Aardgasvrije nieuwbouw in Noord-Holland Noord; eerste stappen met NeuroZero-huis
Dinsdag 20 Maart 2018
Ook in Noord-Holland Noord worden alle woningbouwprojecten aardgasvrij gebouwd. Dat streven hebben 17 gemeenten in Noord-Holland Noord afgesproken. De gemeenten uit de regio Noord tekenden hun statement over aardgasvrije nieuwbouw in Heerhugowaard tijdens het symposium ‘Aardgasvrij Bouwen’. Tijdens een interview lichtte gedeputeerde Geldhof toe hoe de provincie gemeenten en bedrijven hierbij ondersteunt. Zij kunnen bij het Servicepunt Duurzame Energie terecht voor advies over duurzame alternatieven voor aardgas. De provincie investeert daarnaast in het duurzaam maken van bestaande woningen, onder andere door betere adviezen aan particuliere woningeigenaren over energiebesparende maatregelen aan hun huis.


Hier lees je alles wat er in ons Omring-gebied gebeurt deze week