Nieuwe Omring Express met daarin een opmerkelijk boek en een nieuwe columnist
Vrijdag 22 Maart 2019
OMRINGDORPEN-In de nieuwe Omring Express een verhaal over een boek dat waarschijnlijk zeer in de behoefte voorziet (zie foto voorpagina) en de eerste namen van het Zandtemer festival Zandstock zijn bekend! Verder gaat Fietsen van Graas morgen op de vertrouwde locatie open, heeft Valkering Tweewielers een fraaie actie morgen (zaterdag), houdt De Xl-Man opheffingsuitverkoop, is Vakgarage Henk Jonker van de partij, moet u echt eens de massages van Massagepraktijk van Wel uitproberen, etaleert Bakker Systeembouw BV zijn mantelzorgwoningen, kun je bij Garage A de Boer voor nog geen 14.000 euro een microcar kopen, heeft Claudia Blokdijk de voorjaarscollectie binnen, kun je met korting eten bij Havana Schagen wanneer je de kortingsbon in de krant uitknipt, is JuRo Unirek VZV weer succesvol, heeft Dierenkliniek Zuiderkaag Mach het moeilijk, tonen Autovakmeester Marco Groen, Dirkshorn, Autovakmeester Schaap, Autovakmeester Arnold Hus, Autovakmeester Garage Marc Mooij, Autovakmeester Mebo Schoorl, Autovakmeester Van Rijn hun klasse, houden RPR Camper Service en Camperverhuur Petten op 30 maart een open dag en zijn er dit weekend open dagen met mooie vakantiewoningen op EuroParcs Resort De Rijp. Tenslotte verwelkomen we met Pjer Slijkerman van Tandprotetische Praktijk Slijkerman een nieuwe columnist!
Voorlopige uitslagen van gemeente Schagen: VVD meeste stemmen
Donderdag 21 Maart 2019
OMRINGDORPEN- De VVD heeft bij de Provinciale Staten-verkiezingen in de gemeente Schagen de meeste stemmen gekregen, Forum van Democratie deed het ook erg goed.
Verkiezingen staan centraal in nieuwe Omring Express
Vrijdag 15 Maart 2019
OMRINGDORPEN- In de nieuwste Omring Express veel verkiezingsnieuws en -thema's die besproken worden waaronder vooral de woningbouw. Dit wordt onderstreept met uitingen van het CDA, de SP en de VVD. Daarnaast nieuws over de fusie tussen SRC en vv Schagen en de ter discussie staande komst van de Lidl (althans niet de Lidl an sich maar de gewenste locatie van de supermarkt). Ook treft u er commercieel nieuws van Verheul (column over de samenwerking met de Van der Voort Groep), JOXAL Interieur Gordijnen Raamdecoratie Advies, Autovakmeester Schaap, Tuincentrum Schoutenbos, Avia de Stolpen, Juwelier Kroone, Maikel de Fietsenmaker, Tapijtgigant, Joris van Went, Nordic Health Nederland, Centrum Oosterwal en Easyslim.nu.
Nieuwe schrijfstijl in Omring Express
Zaterdag 9 Maart 2019
SCHAGEN- Ook in de krant deze week een nieuw soort stijl van een boodschap presenteren: een mix van een advertorial en een column. Autocentrum Wieringen heeft de primeur!
Nieuwe Omring Express met veelzijdig nieuws!
Vrijdag 8 Maart 2019
OMRINGDORPEN- In de nieuwe Omring Express aandacht voor de gemiddelde woningprijs die 'door' de drie ton is gegaan maar in de Kop van Noord-Holland volgens de ervaren makelaar Verheul nog daaronder ligt. Dat nieuws wordt gestaafd door een review. Verder in de krant ook een mooie uiting van Makelaardij Westhuis op de achterpagina. Verder aandacht voor Fietsen van Graas: de zaak die getroffen was door brand wordt op de oude vertrouwde locatie aan de Irenestraat in 't Zand heropend op 23 maart. Ook opvallend: Groetauto slaat de weg van de bedrijfswagens in met acties die alleen vandaag en morgen nog geldig zijn! Er is meer autonieuws zoals Fakkert Groep die een nieuwe site heeft gelanceerd en het voorjaar in knalt met jonge, goed geprijsde occasions en BCS Van Kuyk en Autobedrijf van Vliet die uitpakken met voorjaarsoccasionsknallers. Verder verwelkomen we met Carteam Garage De Boer, gespecialiseerd in onder meer Microcars, een nieuwe adverteerder. De Provinciale Staten-verkiezingen komen eraan en het Cda Schagen en de lokale VVD in de persoon van Arjan Ligthart promoten zichzelf als de vertegenwoordigers bij uitstek van en voor de regio. Het voorjaar betekent dat je jezelf van jouw tuinkriebels kunt verlossen bij Tuincentrum De Boet en Tuincentrum Hollander of dankzij de diensten van Hoveniersbedrijf D. Hemmes die net als Mulder Optiek, Schagen, Evean, Oerfit en EuroParcs met een column in de krant staan. Met de diensten van Hemmes kun je jouw tuin voorjaarsklaar laten maken, Mulder Optiek heeft zijn nieuwe collectie zonnebrillen binnen, Evean heeft met de Medido een nieuw fraai technisch hulpmiddel en EuroParcs promoot dit weekend zijn vakantiehuizen op de Second Home Beurs in Utrecht. Voedingsdeskundige Edward Blommaart van Oerfit sluit helaas af met zijn laatste column. Wat hij promoot kun je ook zien in de krant, bij de uiting van Sjoerd De Groenteman die fraaie aanbiedingen heeft vandaag en morgen! Tenslotte gaan we commercieel en redactioneel in op het brede assortiment van Massagepraktijk van Wel dat de balans tussen lijf en geest doet verbeteren...en het is gewoon lekker om op die massagetafel te liggen!
Primeur over nieuwe inzichten van verduurzamen woning in Omring Express
Vrijdag 1 Maart 2019
In de nieuwe Omring Express een primeur over de doorbraak van het verduurzamen van bestaande woningen dankzij Ferroli Nederland BV. Verder info over het naderende carnaval, de opening van de nieuwe vestiging van EP:Beerepoot, er zijn nieuwe fraaie panden van De Heul Vastgoed in Dirkshorn te huur en van De Wit Vastgoed in Schagen (zowel koop als huur), Keukenstudio De Streek heeft zeer scherp geprijsde keukens, Rudolf Abspoel Vloeren heeft fraaie natuurstenen en houten vloeren, Schaapautomobielen Vof toont fraaie occasions, Woonzorggroep Samen houdt 16 maart een open dag, Benita van Wel biedt u een zeer breed pakket aan massages aan, Beddenspecialist Jac Nota een comfortabel bed en VBM Ontwikkeling Nieuws heeft fraaie woningen in Vroonermeer-Noord, maar wees er snel bij want de huizen gaan als warme broodjes over de toonbank! En dan zijn er nog de vertrouwde uitingen van Ahoj Tuitjenhorn, Rietdekkersbedrijf Kooijman BV, Meilink Biljarts (goed adres voor sportbekers ook), Bouwbedrijf M vd Berg, Ofman Home Design en Kinderopvang Hoi pipeloi. Tenslotte: Arjan Ligthart van de VVD, bekend ook van het bedrijf Arli BV uit Schagerbrug, stelt zich verkiesbaar voor Provinciale Staten!
Diversiteit troef in nieuwe Omring Express
Vrijdag 22 Februari 2019
OMRINGDORPEN- In de nieuwste Omring Express onder meer aandacht voor een opmerkelijk initiatief van basisschoolleerlingen en het Mulder Optiek, Schagen Schager schaakkampioenschap. Verder verwelkomen we met M. Havik bv Bouw en Handelsonderneming (asbestverwijdering en sloop- en demontagewerken) en columnist Ronald Dekker van Bolletjescafé De Klok nieuwe gezichten in de krant. Ook Verheul toont zich met een column over de expertise in bedrijfsmakelaardij. Verder zijn er mooie acties en te huur staande panden van Martijn De Wit alsmede De Heul Vastgoed. JOXAL Interieur Gordijnen Raamdecoratie Advies en Tuincentrum De Boet, Hoogwoud en General Cars & Parts tonen zich op de voorpagina met opvallende acties, terwijl Vakgarage Henk Jonker andermaal zijn kwaliteiten en hoogwaardige service toont. Op zoek naar een baan? Solliciteer dan bij Bejo Nederland. Wil je de tuin voorjaarsklaar maken? Ga dan naar Hoveniersbedrijf D. Hemmes voor kwaliteit en een persoonlijk advies. Mooie jonge occasions tref je bij Fakkert Groep BV en Ten Boekel & Bakker Schagen, Lentetuin Breezand komt er weer aan, GP Groot of beter gezegd Firezone Schagen valt op door de goedkope brandstof en zorgorganisatie Omring houdt weerbaarheidstrainingen. Beddenspecialist Jac Nota is het adres voor wie een goede nachtrust wenst en daar is blijkbaar een gebrek aan, want de GGZ houdt daarover in maart een bijeenkomst in Alkmaar. Lees ook daarvoor de krant! Voor een nieuwe woning, zie het project Waterveld in de Nes Noord van VLIEG Makelaars OG Schagen, voor de complete woninginrichting ben je bij Tapijtgigant aan het goede adres. Tenslotte heeft Specsavers Nederland in Schagen een mooie jubileumactie!
Openbare avond over huisvesting buitenlandse werknemers
Donderdag 21 Februari 2019
SCHAGEN- De gemeenteraad van Schagen wil weten hoe het gaat met de huisvesting van buitenlandse werknemers in dorpen en stad van Schagen. In hoeverre heeft de gemeente zicht op waar en hoe buitenlandse werknemers wonen? Hoe tevreden zijn werkgevers en werknemers hierover? Wat is goede en passende huisvesting? Kleinschalig of ook grootschalig? Op 25 februari laat de raad zich hierover goed informeren. Belangstellenden zijn welkom.
Schager centrum belicht in de Omring Express
Vrijdag 15 Februari 2019
OMRINGDORPEN- In de nieuwe Omring Express onder andere meer info over de werkzaamheden in het Schager centrum. Verder verwelkomen we met Tapijtgigant, Sjoerd De Groenteman en Autodemontagebedrijf De Ooyevaar nieuwe klanten. BCS van Kuyk heeft weer aansprekende auto\'s staan, het nieuwe concept van Schaapautomobielen Vof (Autovakmeester) springt eruit, Bistro Smul - Smultaria zoekt een kok en meer, Tuincentrum De Boet en Tuinderij de Marlequi hebben voorjaarskriebels, speelpark De Goudvis is in trek tijdens de Voorjaarsvakantie, Karo\'s verzorgt weer cursus mindful mediteren, EVVV Zijpe heeft nog plek over in sommige cursussen, Bakker Systeembouw BV steelt de show met zijn mantelzorgwoningen, Volleybalvereniging de Boemel treedt naar buiten met een advertorial over het schoolvolleybaltoernooi en JuRo Unirek BV magazijninrichting is trots op de handbalsters van VZV.
Schager schaakkampioenschap op komst
Vrijdag 15 Februari 2019
SCHAGEN- Dierenkliniek Zuiderkaag Magnus Anna Paulowna Chess (Mach) houdt op zaterdag 16 februari voor de derde keer het Mulder Optiek open Schager rapidkampioenschap. Plaats van handeling is de atoombunker bij Dierenkliniek Zuiderkaag (ingang aan achterkant van het gebouw). De eerste editie van het Schager schaakkampioenschap werd gewonnen door de Leidse grootmeester Erik van den Doel, de Zaanse internationaal meester Manuel Bosboom en de Amsterdamse internationaal meester Hing Ting Lai. Vorig jaar won Lai, die inmiddels ook in bezit is van de Noord-Hollandse kampioenstitel, de titelstrijd ongedeeld voor de Amsterdamse internationaal meester Yong Hoon de Rover en de Alkmaarse nationaal meester Danny de Ruiter. Net als in andere jaren gaat het toernooi over zeven ronden met een bedenktijd van vijftien minuten per persoon per partij plus een bonus van vijf seconden per zet (rapidtempo). Het toernooi begint om 10.00 uur en eindigt rond 17.30 uur. Belangstellenden dienen tussen 9.30 en 10.00 uur zich aan te melden. Het inschrijfgeld bedraagt tien euro per persoon waarbij geldt: alles wat bij de organisatie aan entreegelden binnenkomt wordt uitgekeerd in de vorm van prijzengeld! Voor wie interesse heeft: wees er snel bij, want er is maximaal ruimte voor veertig man. Voor meer informatie en/of aanmelding: Enrico van Egmond (06-43451970 of secretaris@magnusschaak.nl).
Poppentheater in Schoorlse duinen in Voorjaarsvakantie
Vrijdag 15 Februari 2019
OMRINGDORPEN - Poppentheater Belletje Sterk speelt in de voorjaarsvakantie in Buitencentrum Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer de nieuwe voorstelling \"Winterfeest bij Elfje Sterre\". De familievoorstelling is geschikt voor kinderen van twee tot acht jaar en past bij de nieuwe Elfendeurtjesroute in de Schoorlse Duinen over elfjes en dierenvrienden. Het is winter en dat wordt gevierd in het Elfenbos. Elfje Sterre is dikke vriendjes met Oehoet. Samen met Muis en Kabouter Zako beleven ze winterse avonturen als ze het feest aan het voorbereiden zijn. Na de voorstelling mogen de kinderen een fantasieboom met een elfendeurtje knutselen en deze mee naar huis nemen. Ellen Scholten verzorgt de voorstelling met haar prachtige vilten poppen. De voorstelling is zondag 24 februari en zondag 10 maart om 11.00 en 15.00 uur. Een kaartje kost € 8,50 inclusief kaboutersap. Vooraf reserveren is noodzakelijk en kan via: www.staatsbosbeheer.nl/belletjesterk Buitencentrum Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer is dagelijks open van 10.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Het centrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl.
CDA zet Schager politie in het zonnetje
Donderdag 14 Februari 2019
Schagen- Het CDA Schagen heeft dit jaar gekozen om de hulpdiensten en handhavers in het zonnetje te zetten. In Nederland wordt door allerlei professionals dagelijks hard gewerkt om de veiligheid van mensen te waarborgen en de leefbaarheid van de maatschappij te verbeteren. Regelmatig worden zij bij hun taken als hulpverlener of handhaver bedreigd en belemmert bij de uitvoering van hun werk. Dat dit niet mag is overduidelijk. Veelal met gevaar voor eigen leven bieden zij hulp. Daarom, in relatie met Valentijnsdag, heeft de lokale CDA-afdeling een aantal van hen bezocht en dat extra schouderklopje mogen geven. Het bezoek was bij de politie aan de Koperwiek, de brandweer aan de Hofstraat en de BOA’s in het gemeentehuis samen met de stagiaires van het ROC en hun begeleiders. De postcommandant Brandweer Schagen nam namens alle brandweerposten in de gemeente Schagen het lekkers in ontvangst. De Schager afdeling van het CDA was onder de indruk van de grote betrokkenheid voor hun belangrijke werk.
Lancering van nieuwe promotiecampagne ‘Tulpen boven Amsterdam’
Maandag 11 Februari 2019
Slootdorp- Op woensdag 13 februari vindt om 16.00 uur bij teler Siem Munster in Slootdorp de kick off plaats van de nieuwe promotiecampagne Tulpen Boven Amsterdam. Deze campagne is het resultaat van een nieuwe samenwerking tussen verschillende aanbieders op het gebied van tulpentoerisme. Het initiatief is tot stond gekomen vanuit de diverse partijen zelf en wordt gefaciliteerd door Destinatie Marketing Organisatie (DMO) Holland Boven Amsterdam (HbA).
Veel autonieuws en een nieuwe columnist in Omring Express
Zaterdag 9 Februari 2019
OMRINGDORPEN- In deze Omring Express een uitgebreid verhaal over de opwaardering van de rest van Petten na de herinrichting van het centrale plein. Daarnaast een verhaal over het oudste huis van Schagen, het agrarisch congres in Schagen en de steeds sterker wordende roep vanuit Burgerbrug en Burgervlotbrug voor een vaste brug in plaats van de vlotbrug. Er is ook veel commercieel nieuws: van Fakkert Groep dat een nieuw concept is aangegaan, van Autocentrum Wieringen dat dit weekend als nieuw bedrijf in Schagen bezoekers ter kennismaking verwelkomt met koek met wat lekkers en van Peter Mulder die huurtopper 2018 is geworden. Ook wordt de nieuwe uitstraling van Autovakmeesters in de regio, Autovakmeester Marco Groen, Dirkshorn, Autovakmeester Schaap, Autovakmeester Van Rijn, Autovakmeester Marc Mooij, Autovakmeester Arnold Hus, Autovakmeester Mebo en Autovakmeester Meereboer belicht. Verder staan er in de autospecial mooie auto\'s van BCS Van Kuyk en tonen Vakgarage Henk Jonker, Autoservice van Went en GP Groot hun expertise. Verder verwelkomen we met Houtbouw \'t Zand een nieuwe columnist. Daarnaast staan er columns in van Hoveniersbedrijf D. Hemmes, Evean, Peter Mulder, Mulder Optiek, Schagen, Verheul en EuroParcs. Voor wie Valentijnsdag altijd dreigt te vergeten: Avia de Stolpen heeft voor de man die last minute nog wat moet hebben een passende oplossing! Ben jij op zoek naar werk: bekijk dan de vacatures van Klitsie Parket en Bejo Nederland! Verder houdt PCC Bergen momenteel open dagen en kun je bij Boersma administratie terecht voor onder meer je belastingzaken. Tenslotte: op zoek naar een nieuwe keuken? Keukenstudio De Streek heeft momenteel showroommodellen tegen superscherpe prijzen in de aanbieding! En er is uiteraard weer een mooie strip van Strip Studio Schagen
Nieuwe Omring Express met aandacht voor gemeentelijke monumenten en winterweer
Zaterdag 2 Februari 2019
Omringdorpen-In de nieuwe Omring Express nieuws over de vernieuwing van de lijst met gemeentelijke monumenten en over strooiproblemen tegen de gladheid in de gemeente Schagen. Met Nordic Health Nederland (Locatie Alkmaar)/Nordic Health Nederland hebben we verder een nieuwe columnist! Commercieel nieuws is er van Groetauto dat dit weekend een Grote Occasionshow houdt en de Voorjaarsbeurs bij Jan Schreur Recreatie in Winkel. Daarnaast is Welkoop \'t Rijpje tweede geworden bij de verkiezing beste Welkoop-winkel van Nederland. Verder bieden JOXAL Interieur Gordijnen Raamdecoratie Advies en MartijndeWit Vloeren groot voordeel in februari, heeft Grillbar Tiberya in Petten nu ook een bezorgnummer, heeft Schaapautomobielen Vof een nieuwe uitstraling, zoekt De Koeienhemel een nieuwe kok en dankt Fietsen van Graas alle mensen die op hem hebben gestemd tijdens de Zandtemer Ondernemersverkiezing. Verder treft u uitingen van Samen Zorg (zoekt personeel!), Autocentrum Wieringen (is inmiddels al open op de nieuwe locatie in Schagen!), Tuincentrum Schoutenbos (zoekt personeel!), Ofman Home Design, Ahoj Tuitjenhorn, Restaurant De Nadorst (valt op met winter- en Valentijnsmenu), Humanitas Nederland, Rietdekkersbedrijf Kooijman BV, Hoipiepeloi, RJT Meilink Biljarts, EVVV Zijpe, Reformhuis Tuitjenhorn (tips tegen de griep!) en Bouwbedrijf MvandenBerg.


Hier lees je alles wat er in ons Omring-gebied gebeurt deze week
Mogen er van u strandhuizen komen op de stranden van Petten, Callantsoog, Groote Keeten en Sint Maartenszee. Ondernemers vinden vaak: meer gasten, meer omzet. Natuur- en stilte-liefhebbers willen de kust het liefst zo ongerept mogelijk houden
Ja, zet die strandhuizen er maar neer

Nee, hou de kust ongeschondenJa, zet die strandhuizen er maar neer 40
Nee, hou de kust ongeschonden 202