Schagen werkt aan dementievriendelijk Noord-Holland
Donderdag 20 September 2018
SCHAGEN- Op 21 september, Wereld Alzheimerdag, neemt gemeente Schagen het stokje over van gemeente Alkmaar in de ontwikkeling naar een dementievriendelijk Noord-Holland. Ook Schagen wil een gemeente zijn waarin iedereen op een veilige en prettige manier aan het openbare leven kan meedoen.
Dodelijk ongeval op spoorwegovergang Waarland
Dinsdag 18 September 2018
WAARLAND-Een automobilist is vanavond rond 22.00 uur gestorven bij een ongeval op de spoorwegovergang bij de Weelweg in Waarland. De bestuurder overleed ter plaatse nadat de trein vanuit Schagen tegen de auto botste. Over het hoe en waarom van het ongeluk is nog niets bekend.
Hulpdiensten rukken massaal uit voor brandmelding bij juwelier
Zondag 16 September 2018
SCHAGEN- Een brandmelding bij juwelier Van Geelen aan de Gedempte Gracht in Schagen heeft ertoe geleid dat de hulpdiensten massaal uitrukten.
Tuincentrum Rubra neemt na 32 jaar afscheid van de vertrouwde stek
Woensdag 12 September 2018
WARMENHUIZEN- Er is al veel over gezegd in de fysieke krant, maar voor wie het nog niet weet: het pittoreske Tuincentrum Rubra aan de Westfriesedijk in Warmenhuizen gaat na 32 jaar op die locatie verdwijnen. Uiterlijk per 1 januari 2019 moet het terrein worden opgeleverd. Daarom geeft eigenaresse Truus Rood, die na het overlijden van haar man Ted in 2013 wordt geassisteerd door zus Nel en zwager Lauw, 32 procent korting op haar assortiment, Meer hierover weer binnenkort in de krant.
Gemeente Schagen kan mogelijk komst Lidl in stad niet tegenhouden
Donderdag 6 September 2018
SCHAGEN- De gemeente Schagen belegde dinsdag last minute een raadsvergadering met maar een punt: een voorbereidingsbesluit aannemen waardoor het huidige bestemmingsplan van het perceel van aannemersbedrijf Oudshoorn aan het spoor zou kunnen worden aangepast. Dat biedt namelijk ruimte om buiten de stadskern van Schagen een supermarkt te openen, iets wat de gemeente niet wil. Hoewel de raad instemde met het voorbereidingsbesluit, komt er mogelijk toch een supermarkt buiten het stadshart.
Sofie Witteveen is de nieuwe Miss Callantsoog
Dinsdag 4 September 2018
GROOTE KEETEN- De achttienjarige Sofie Witteveen uit Leeuwarden is de nieuwe Miss Callantsoog. Zij bleef vannacht in partycentrum Brekers in Groote Keeten nummer twee Ilse van der Haar uit Amersfoort (links op de foto), die eveneens achttien jaar oud is, voor. De Friese schone won daarmee voor een half jaar een auto beschikbaar gesteld door Peter Ursem en een minuut gratis winkelen in de Albert Heijn Callantsoog. Van der Haar won een reischeque van The Travel Company. Derde werd rechts de 22-jarige Simone Oud uit Venhuizen die een prijs kreeg van Parfurmerie Douglas uit Schagen.
Drie doden bij eenzijdig ongeval in Anna Paulowna
Zaterdag 1 September 2018
ANNA PAULOWNA- Drie tieners zijn gisternacht om het leven gekomen bij een eenzijdig ongeval op de kruising van de JC Geerligslaan en de Sportlaan in Anna Paulowna. De auto botste door een nog niet bekende oorzaak tegen een lantaarnpaal, waarna enkele van de inzittenden uit de auto werden geslingerd.
Noordkop hoogste van het land met sexueel overdraagbare aandoeningen zoals chlamydia en gonorroe; opmerkelijk: in deze regio vragen meer vrouwen dan mannen test aan
Dinsdag 21 Augustus 2018
NOORDKOP- De Noordkoppers hebben gemiddeld meer geslachtsziekten dan het landelijk gemiddelde. Het gaat daarbij vooral om de ziekten chlamydia en gonorroe. Dat blijkt uit cijfers van de Gemeenschappelijke Gezondheidsdiensten ( GGD), die in het werkgebied van de GGD Hollands Noorden vorig jaar 861 sexueel overdraagbare aandoeningen vonden en dat was ongeveer gelijk aan het jaar daarvoor. Opmerkelijk ook: in het werkgebied van de Noordkop kwamen meer vrouwen voor een test, terwijl landelijk gemeten in andere delen van het land meer mannen een test aanvro
Weblog gedeputeerde Joke Geldhof: * Niet nóg meer plannen, maar bouwen, bouwen en bouwen... *Het is heel sympathiek dat Alkmaar, Hoorn en Den Helder mensen aan een woning wil helpen, maar ze zijn niet nodig
Dinsdag 14 Augustus 2018
NOORD-HOLLAND- Niet meer bouwen dan de gepland. De 40.000 extra huizen die de gemeente in de Kop van Noord-Holland zijn niet nodig. Wat moet gebeuren is dat de liggende plannen meteen omgezet worden in huizenbouw. Deze boodschap staat centraal in een weblogcolumn van gedeputeerde / provinciebazin Joke Geldhof. Zie verder voor de hele column...
Onderzoekje onder 1200 mensen: Noord-Hollanders willen open, eerlijke, duidelijke Commissaris van de Koning als opvolger van Johan Remkes
Donderdag 9 Augustus 2018
NOORD-HOLLAND- De inwoners van Noord-Holland willen liever een nieuwe commissaris van de Koning (CvdK) die eerlijk en duidelijk is dan een die diplomatiek en bedachtzaam is. Ook vinden zij het belangrijk dat hij of zij open staat voor verandering. Verder willen veel mensen graag een vrouwelijke en open (CvdK). Dat blijkt uit de uitkomsten van de campagne #JouwcdK. De vragenlijst is ingevuld door bijna 1.200 mensen uit 148 verschillende plaatsen. De invullers gaven antwoord op 7 stellingen en 1 open vraag.
Zeker 250 zieke iepen en 1700 vierkante meter aangetast bosplantsoen in gemeente Schagen worden gerooid en aangepakt; daarna terugplanting van bomen in2019
Vrijdag 3 Augustus 2018
SCHAGEN - Zeker 250 iepen en 1700 vierkante meter bosplantsoen in gemeente Schagen moetenn worden gerooid en aangepakt. Reden: de iepziekte is dit jaar extreem toegenomen. Door nog onduidelijk oorzaak is de iepziekte dit jaar flink toegenomen. Schagen gaat onderzoeken waarom de iepziekte dit jaar zo is toegenomen. Burgemeester Marjan van Kampen: ,,Het is voor ons nog een groot raadsel waarom de iepziekte opeens zo is toegenomen. Natuurlijk gaan we dat onderzoeken. Om verdere verspreiding te voorkomen, moeten wij nu snel actie ondernemen en verwijderen wij behoorlijk wat zieke bomen. Dit kan tot gevolg hebben dat delen in onze gemeente tijdelijk een ander beeld krijgen. Natuurlijk planten wij bomen terug, maar dat gebeurt zeker dit jaar nog niet... \
Werkloosheid daalt, maar niet onder ouderen
Vrijdag 27 Juli 2018
SCHAGEN – Ouderen in de regio Noord-Holland Noord profiteren in veel mindere mate van de economische hausse. Vijftigplussers blijven veel moeilijker aan een baan te komen dan de leeftijdscategorie tot vijftig jaar. Zo blijkt uit recente cijfers van uitkeringsorganisatie UWV. Van de 591 werklozen in Schagen zijn er namelijk 325 vijftig jaar of ouder. Dat houdt een percentage van 55% in.
Omring Express pakt uit met vakantiespecial en woonprimeur
Donderdag 26 Juli 2018
SCHAGEN- De Omring Express komt vandaag uit met een woonprimeur dat de stabilisatiesignalen van het eerste kwartaal zich in de Noordkop niet doorzet. Daarnaast herbergt de nieuwste krant een vakantiespecial waar menigeen, die er nog niet van heeft kunnen genieten, echt aan toe is met dit warme weer! Verder een woon- en autospecial, nieuws over de gevaarlijke stof chroom-6 in onder meer de vlotbrug bij Sint Maartensvlotbrug, spektakel op twee wielen in Callantsoog, het rolstoelvriendelijk maken van natuurgebied Het Zwanenwater en nog veel meer! Rest ons u een fijne vakantie te wensen.
De West-Friese Kroniek is weer uit
Donderdag 26 Juli 2018
SCHAGEN- Niet alleen is er elke donderdag in het centrum van Schagen veel West-Friese folklore te zien, maar het tweede nummer van de West-Friese Kroniek is ook verschenen.
Hoorzittingen over kernreactor Pallas in september
Donderdag 26 Juli 2018
SCHAGEN/PETTEN- Burgers van de gemeente Schagen krijgen in september kans hun bezwaren te uiten tegen een nieuwe kernreactor, Pallas geheten.


Hier lees je alles wat er in ons Omring-gebied gebeurt deze week
Mogen er van u strandhuizen komen op de stranden van Petten, Callantsoog, Groote Keeten en Sint Maartenszee. Ondernemers vinden vaak: meer gasten, meer omzet. Natuur- en stilte-liefhebbers willen de kust het liefst zo ongerept mogelijk houden
Ja, zet die strandhuizen er maar neer

Nee, hou de kust ongeschondenJa, zet die strandhuizen er maar neer 14
Nee, hou de kust ongeschonden 171