Ómring Express Actueel: Art & metal Ondernemer van het Jaar in 't Zand
Vrijdag 12 Januari 2018
Landgoed Hoenderdaell Anna Paulowna Leukste Uitje van Noord-Holland; 100.000 mensen brengen stem uit in onderzoek ANWB
Woensdag 10 Januari 2018
ANNA PAULOWNA- Landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna is deze week in Utrecht door de organisatie ANWB uitgeroepen tot het Leukste uitje van Noord-Holland. Het is voor het derde jaar op rij dat het Polderse dierenpark de eretitel in de wacht sleept. Publiek kon een stem uitbrengen op tien genomineerden.Kanshebbers waren ook Attractiepark De Goudvis (Sint Maartenszee), het Marinemuseum (Den Helder) en Schipbreuk- en Juttersmuseum Flora (De Koog/ Texel).GaiaZoo in Kerkrade werd verkozen tot het leukste uitje van Nederland. In totaal werden 100.000 stemmen uitgebracht.
Noord-Holland roept zich als 5e provincie uit tot regenboogprovincie en wil goede werkgever zijn voor alle geaardheden zoals onder meer ( homofilie, lesbiennes...)
Zaterdag 6 Januari 2018
NOORD-HOLLAND- De provincie Noord-Holland roept zich als vijfde provincie uit tot regenboogprovincie. De provincie wil als werkgever en publieke organisatie het goede voorbeeld geven op het terrein van LHBTIQ+ (Lesbisch, Homoseksueel, Biseksueel, Transgender, Interseks, Queer en anderen.)
Een gelukkig nieuwjaar voor al onze lezers; Omring Express op vakantie tot en met donderdag 4 januari
Woensdag 20 December 2017
SCHAGEN- De Omring Express wenst jullie een gelukkig nieuwjaar. Tot en met woensdag 3 januari zijn wij op vakantie. Voor alle zaken kun je bellen met drs. Warner de Weerd: 06-13453238
Schagen On Ice 's avonds dicht door vandaalpubers; kamer lid Gert-Jan Segers ( Christen Unie) pleit voor gebiedsverbod
Maandag 18 December 2017
(Bron Tv Programma Goede Morgen Nederland en NHD) SCHAGEN- De ijsbaan op de markt in Schagen sluit de komende dagen 's avonds al om 18.00 uur in plaats 21.00 uur. Volgens voorzitter Milo Kroone van Schagen on Ice is dit noodzakelijk om de vrijwilligers van de ijsbaan te beschermen tegen een groep van circa 15 jongeren die dagelijks voor veel overlast zorgt.Schagen on Ice draait voor het negende jaar en ieder jaar is er overlast door pubers, zegt voorzitter Kroone. ,,Maar dit jaar is het wel heel erg. En steeds tegen sluitingstijd, zo rond de klok van acht uur en in het weekend een uur later. Onze vrijwilligers worden uitgescholden en met ijsballen bekogeld.’’ Christen Unie kamerlid Gert-Jan Segers toonde zich vanmorgen op een van de tv zenders boos en pleitte voor een gebiedsverbod voor de kwaad willende pubers.
Boer weigert hulpdiensten op zijn land om auto te bergen: ,,Ik wil mijn land niet laten vernielen... "
Woensdag 13 December 2017
(Bron: Schager dagblad)ANNA PAULOWNA - Een Mercedes die in de nacht van zondag op maandag in de sloot belandde aan de Amsteldijk bij Anna Paulowna , ligt na anderhalve dag nog steeds op de zelfde plek in de sloot. De reden dat de auto nog in het water ligt, is omdat de boer waar het land van is, niet wil dat er bandensporen op zijn land komen, waardoor berging van de auto bijna onmogelijk is. Het bergingsbedrijf is momenteel samen met de verzekering bezig om te kijken hoe ze de auto nu weg kunnen krijgen, zonder dat het land van de boer wordt bereden. Dit wordt een moeilijke klus, omdat de auto op 20 meter vanaf de weg ligt.
Steeds meer offshore bedrijven ( Den Helder / Den Oever) aan de slag in drukke Eemshaven
Zondag 10 December 2017
NOORDKOP- Steeds meer service- en dienstverlenende bedrijven voor de offshoresector in de Kop van Noord-Holland richten het vizier op de Eemshaven in Groningen. ,,Wij zitten daar al regelmatig vanwege laswerk aan boord van schepen voor klanten. Nu proberen we een dependance op te starten’’, beaamt bijvoorbeeld Edwin van Dijk, directeur/eigenaar van constructiebedrijf VDR BV (Van Dijk Ruijgrok) in Anna Paulowna.
Provincie Noord-Holland wil 2000 km extra wandelnetwerk via impuls van 1 miljoen euro
Maandag 4 December 2017
NOORD-HOLLAND- Om wandelen in Noord-Holland nog makkelijker te maken, trekt de provincie € 1.000.000 uit om het netwerk met ruim 2000 kilometer uit te breiden.
‘Glimmer & Glatter’ bij Welkoop ’t Rijpje
Dinsdag 28 November 2017
’T RIJPJE- Een nuchter Noordkop-bedrijf treedt uit zijn schaduw. Welkoop ’t Rijpje houdt op woensdagavond 29 november van 18.00 tot 21.00 uur een VIP-avond. Nu doet het familiebedrijf uit ’t Rijpje dat elk jaar al om wat terug te doen voor zijn klanten: ,,We willen aan het einde van het jaar onze overtollige voorraad kwijt en de mensen zitten vlak voor Sinterklaas, dus dan is één en één twee”, vertelt eigenaar Bart Pronk (zie foto). ,,Het is altijd een hele gezellige avond waarbij onze klanten goedkoop Sinterklaascadeaus kunnen inkopen. Alleen pakken we dit jaar wat groter uit met het oog op Pakjesavond.”
AZ, Fitnessclub Schagen, Omring Express in actie voor Spieren voor Spieren en Bas vd Goor Foundation: spinning marathon van 5 uur brengt circa 1500 euro op
Dinsdag 28 November 2017
SCHAGEN- De AZ-wedstrijd-selectie deed dit weekeinde mee aan een 5 uur durende Spinning Marathon voor de Bas van de Goor Foundation en Spieren voor Spieren. Trainer John van de Brom en zijn team genoten met volle teugen. Uiteindelijke opbrengst voor de twee organisaties: 1500,- euro
Groet Auto, Fakkert Schagen en Mulder Optiek pakken tien dagen voor Sinterklaas fors uit
Donderdag 23 November 2017
SCHAGEN/DEN HELDER- De Omring Express pakt deze week groots uit met onder meer de AZ-selectie die komende zaterdag (25 november) meedoet aan de spinning marathon bij Fitnessclub Schagen en een samenwerkingsverband tussen zorgorganisaties om de spoed- en herstelzorg te oversterken. Er is daarnaast echter ook opvallend commercieel nieuws, van Fakkert Schagen, Groet Auto en Mulder Optiek. Fakkert Schagen houdt morgen (vrijdag 24 november) een Wintercheckdag waarbij je gratis je auto kan laten testen op tyische wintergebreken. Groet Auto schrijft vandaag (23 november) met gouden letters in de annalen, want er wordt aan de Kievitstraat in Den Helder een gloednieuw pand geopend waarmee twee oude vestigingen in een worden samengevoegd. Ook morgen en overmorgen kunnen omringbewoners profiteren van mooie acties. Een mijlpaal heeft ook Mulder Optiek bereikt: de Schager opticien bestaat vijftig jaar en viert dat morgen (24 november) en overmorgen met pakkende acties. Bovendien wordt zaterdags je kofiie bereid door een heuse barista.
Kinderburgemeester Schagen bekend: oude 'bur' Anne Rademaker geeft ambtsketting aan Susanne Heeman
Woensdag 22 November 2017
SCHAGEN- Sinterklaas heeft de nieuwe kinderburgemeester van Schagen gekozen. Susanne Heeman is gekozen als Kinderburgemeester 2017. Tijdens de Sinterklaasintocht op zaterdag 25 november krijgt zij de ambstketting van Anne Rademaker, de Kinderburgemeester 2016. Susanne Heeman is 7 jaar en woont in Schagen met haar ouders. Ze zit op dansen en kijkt erg uit naar de ontmoeting met Sinterklaas. Ze kan niet wachten om Sinterklaas Schagen te laten zien.
Zorgorganisaties in Noord-Holland Noord slaan handen ineen voor een gezamenlijke spoed- en herstelzorg
Woensdag 22 November 2017
NOORD-HOLLAND- Zorgorganisaties in West-Friesland en de Kop van Noord-Holland slaan de handen ineen om een gezamenlijke regionale spoed- en herstelzorg te realiseren voor mensen die tijdelijk medische zorg nodig hebben om te herstellen. Dit wordt Eerstelijns Verblijf genoemd. Zorgorganisaties Omring, Wilgaerden, Stichting Vrijwaard, Zorggroep Tellus, Woonzorggroep Samen, Westfriesgasthuis, Noordwest Ziekenhuisgroep, De Zorgkoepel, de West- Friese Huisartsenorganisatie en HKN Huisartsen gaan samenwerken op het gebied van Eerstelijns Verblijf (ELV). De eerste resultaten van deze samenwerking zijn: · Een gezamenlijke werkwijze en afspraken m.b.t. Eerstelijns Verblijf in de regio West-Friesland. · Via de website www.herstelbedden.nu inzicht in het aantal beschikbare ELV plaatsen in West-Friesland en de Kop van Noord-Holland.
Provincie wil bruggen goedkoper, slimmer, sneller, veiliger én duurzamer gaan bouwen
Woensdag 15 November 2017
NOORD-HOLLAND- Goedkoper, flinke CO2-reductie (koolstofdioxide), een kortere bouwtijd, minder verkeershinder én duurzamer. Het lijkt allemaal mogelijk als beweegbare bruggen in de toekomst worden gebouwd volgens het ‘IFD-principe’, een vorm van bouwen waarbij de delen van de brug gestandaardiseerd worden. Dat is het resultaat van het onderzoek dat het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) in opdracht van de provincie Noord-Holland uitvoerde.
Omring Express-verslaggever gedeeld eerste op Schager snelschaakkampioenschap
Zaterdag 11 November 2017
WARMENHUIZEN- Omring Express-verslaggever Warner de Weerd is gisteravond (vrijdag) gedeeld eerste geworden op veertigste editie van het Peter Wardenaar Open Snelschaakkampioenschap van Schagen. De Weerd, die speelt voor Mulder Optiek Magnus Anna Paulowna Combinatie (Mach) scoorde net als de onbekende Roel Bakker uit Broek op Langedijk (zie foto) acht punten uit tien partijen. De Weerd had het onderlinge duel gewonnen, maar op basis van het aantal weerstandspunten (de gemiddelde tegenstand) werd de 23-jarige speler van schaakclub Opening'64 uit Sint Pancras tot winnaar uitgeroepen. Andere spelers van Mulder Optiek Mach deden het overigens ook goed op het toernooi waar iedere deelnemer tien vijfminutenpartijen schaakte. David de Visser werd met zeven punten gedeeld derde, Enrico van Egmond met 6,5 punt gedeeld vijfde.


Hier lees je alles wat er in ons Omring-gebied gebeurt deze week
Moet er voor de kleine vergrijpen ( fietsen zonder licht, bromfietsen zonder helm, fietsen op de stoep, weggooien (Verpakkings-) papier op straat) meteen een boete uitgedeeld worden van 15 euro..?
Ja

0NeeJa 469
0Nee 21