Voor extra voorstelling Speelman en Speelman in Theater de Kampanje Den Helder extra afvaart veerdienst Den Helder-Texel
Woensdag 20 September 2017
DEN HELDER - Theater de Kampanje in Den Helder gaat het publiek verblijden met nog een éxtra Texel-voorstelling. Omdat voor de extra voorstelling Speelman en Speelman op 17 november voldoende aanvragen van Texelaars binnengekomen zijn , gaat veerdienstonderneming TESO een extra afvaart terug naar Texel regelen na van de voorstelling!
Feestelijke verkoopopening zaterdag 23 september op Resort Markermeer Europarcs; nu al heel veel belangstelling vanuit de Noordkop
Dinsdag 19 September 2017
NOORDKOP- De vakantieparkenspecialist EuroParcs omlijst zaterdag 23 september op feestelijke wijze de start van de ontwikkeling van Resort Markermeer in Bovenkarspel. De officiële handeling is komende zaterdag om 11.00 uur en wordt verzorgd door de directie van EuroParcs en wethouder Slagter van de gemeente Stede Broec. Een woordvoerder laat weten dat nu al heel veel inwoners uit de Noordkop belangstelling hebben voor een recreatiehuis in dit resort.
Jaarlijkse controle maakt duidelijk: Iepziekte velt weer vele honderden bomen in Hollands Kroon; kappen en verwijderen begonnen; op sommige locaties worden nieuwe bomen geplant
Vrijdag 15 September 2017
ANNA PAULOWNA- Tijdens de jaarlijkse controle van bomen is geconstateerd dat er ruim 900 gemeentelijke iepen de iepziekte hebben. De aannemer, de firma Kieftenbrug uit Friesland, is inmiddels gestart met het verwijderen van deze zieke iepen. Naar verwachting zijn alle gemeentelijke iepen medio oktober verwijderd. Op sommige locaties worden komende winter nieuwe bomen geplant. Het is nog onbekend waar en wanneer dat plaats gaat vinden.
Controleurs op stranden Schagen: geen naakt baden en zonnen op de verkeerde plek; verzet van naturist Sake Bootsma: ,,Ik blijf zitten, bekeur me maar...
Vrijdag 8 September 2017
SCHAGEN- De gemeente Schagen gaat het naaktstrand in Callantsoog beter ’zichtbaar’ maken. Ook hebben controleurs inmiddels aan naakte mensen duidelijk gemaakt dat dit niet kan aan der Schager stranden. Dit, omdat naaktrecreanten steeds vaker niet ver genoeg doorlopen en dus tussen de geklede strandbezoekers gaan zitten. Die kunnen dat volgens de gemeente Schagen niet altijd waarderen.
Anderhalf miljoen banen in Noord-Holland; groei is duidelijk maar nog wel 82.000 werklozen
Woensdag 6 September 2017
NOORDKOP-Het aantal banen in Noord-Holland is in 2016 voor het eerst sinds jaren weer gegroeid. De teller staat op 1.487.800. Dat neemt niet weg dat Noord-Holland nog 82.000 werklozen heeft. Jongeren en laagopgeleiden zijn de grootste groep onder de werklozen. De grootste mismatch op de arbeidsmarkt bevindt zich in de ict en de meest banen bevinden zich in de regio Amsterdam. Dit zijn enkele hoofdconclusies uit het rapport Noord-Hollandse arbeidsmarkt in cijfers (pdf, 2,11 Mb) dat door de provincie Noord-Holland is opgesteld. Uit het rapport komt ook naar voren dat het economisch herstel op de Noord-Hollandse Arbeidsmarkt in veel sectoren goed tot uiting komt. Vooral in de regio Amsterdam is dit het sterkst zichtbaar. De sectoren handel & horeca, transport en zakelijke dienstverlening springen er uit.
Provincie ondersteunt aanleg snel internet buitengebied via garantstellingen; initiatiefnemers nu actie gevraagd
Donderdag 31 Augustus 2017
NOORD-HOLLAND-De provincie Noord-Holland ondersteunt lokale initiatieven voor de aanleg van vaste breedbandverbindingen in het buitengebied. Gedeputeerde Economische Zaken van de provincie Noord-Holland, Jaap Bond: “Snel internet is vandaag de dag een basisbehoefte om mee te kunnen doen in de maatschappij. Of het nu gaat om het verantwoorden van je productie op de boerderij of het maken van je huiswerk, zonder internet gaat het niet.”
Provincie Noord-Holland verbetert wegen, vaarwegen en bruggen in 2018 voor bedrag van 297 miljoen euro
Donderdag 24 Augustus 2017
NOORD-HOLLAND- De provincie Noord-Holland investeert in 2018 € 297 miljoen in wegen en vaarwegen. Met dit bedrag wordt de provinciale infrastructuur onderhouden, verbeterd of uitgebreid. Gedeputeerde Staten leggen het voorstel voor de investeringen voor aan Provinciale Staten, die hier in november over beslissen. De provincie Noord-Holland heeft 613 km wegen, 246 km vaarwegen en 49 km vrij liggende openbaar vervoerbanen in eigendom. Langs een groot deel van de Noord-Hollandse wegen liggen ook fietspaden (383 km) die eigendom zijn van de provincie. Al deze infrastructuur wordt door de provincie onderhouden en zo nodig verbeterd of uitgebreid.
Ywannah Waccary (20) uit Schagen en Waila Ko (21) uit ’t Zand naar Grande Finale Miss Callantsoog verkiezingen op maandag 4 september
Dinsdag 22 Augustus 2017
GROOTE KEETEN- Hier is de eerste reeks finalisten in de strijd om de titel Miss Callantsoog. Van links naar rechts staan hier Summer De Jong (18 ) uit Heemskerk, Ywahna Waccary (20) uit Schagen, Maureen Grosz (18) uit Nieuwe Niedorp, Waila Ko (21) uit ’t Zand en Celine Blank (21) uit Oostzaan in het beeld van fotograaf Radja Pinda uit Den Helder. Zij kwalificeerden zich gisteravond in partycentrum Brekers als eersten voor de Grande Finale op maandag 4 september. Het volgende vijftal wordt komende maandag 28 augustus gekozen in de tweede halve finale.
PRACHTIG BOEK: AAN ZEE, DE DYNAMIEK VAN HET HOLLANDSE STRAND; ( gemaakt door vader en zoon Smit uit Lutjewinkel)
Donderdag 17 Augustus 2017
NOORDKOP- Ook zo weg van onze Noordkopkust? Pak dan het boek De dynamiek van het Hollandse strand / Aan Zee. In werkelijk schitterende beelden wordt duidelijk dat wij die kustlijn schoon, leeg, zeg maar onaangetast moeten houden. De fotografie van Jan & Mart Smit uit Lutjewinkel in het boekwerk van bijna 150 pagina’s maakt dat wel duidelijk. Onderga op een slecht-weer-dag met felle regens in de leunstoel de opnamen die aangeven dat het samenspel van zon, zee, wind, strand, zand, duinen, schelpen en beesten tot een van de mooiste, levende schilderijen behoort op deze bol. ( Uitgave Smit in Beeld, Lutjewinkel, ISBN 978-90-827173-0-3 , te bestellen via www.smitaanzee.nl)
Noord-Hollander positief over zomervakantie in eigen provincie: zon-zee-strand uiterst populair
Vrijdag 11 Augustus 2017
NOORD-HOLLAND- Uit een onderzoek onder ruim 1.400 inwoners van de provincie, blijkt dat voor een op de vier inwoners Noord-Holland de favoriete zomervakantiebestemming is. Daarnaast is een duidelijke meerderheid van de Noord-Hollanders (61%) positief over de mogelijkheden om vakantie te vieren in eigen provincie.
Provinciale subsidie voor betere bedrijventerreinen: 10 miljoen euro beschikbaar voor verbetering bestaande bedrijventerreinen
Dinsdag 8 Augustus 2017
NOORD-HOLLAND- De provincie Noord-Holland stelt 10 miljoen euro beschikbaar om bestaande bedrijventerreinen te verbeteren. Door bijvoorbeeld het opnieuw inrichten van de wegen, meer groenvoorzieningen en maatregelen voor het verbeteren van de veiligheid blijven de terreinen aantrekkelijk voor ondernemers.
Warmenhuizense Lois Duif door naar halve finales Miss Callantsoog-verkiezing
Dinsdag 1 Augustus 2017
De vijfde voorronde van de Miss Callantsoog-verkiezing gisteravond (maandag) in horecagelegenheid Brekers heeft opgeleverd dat onder meer de Warmenhuizense Lois Duif doorgaat naar de halve finales in Groote Keeten. De zeventienjarige studente maatschappelijk werk kwalificeerde zich samen met de negentienjarige Jackie Vermaire uit Breezand (studente iPabo) en de twintigjarige Angela Schilder uit Breezand (studente grafische vormgeving). Op de foto van links naar rechts Vermaire, Schilder en Duif. Er kunnen zich overigens voor de laatste twee voorronden nog dames aanmelden via welkom@brekers.eu.
Schager schoonheidspecialiste Denise Eigenhuyse in Groote Keeten / Brekers naar halve finale van miss verkiezingen Callantsoog
Dinsdag 25 Juli 2017
GROOTE KEETEN- Schoonheidsspecialiste Denise Eigenhuyse uit Schagen heeft zich gisteren (maandagavond) geplaatst voor de halve finale van de Miss Callantsoog-verkiezing in partycentrum Brekers, Groote Keeten. De negentienjarige kwalificeerde zich samen met de zestienjarige Sanne Bottelier uit Haarlem en de 21-jarige Celine Blanc uit Oostzaan voor de volgende ronde. Bottelier is vierdejaarsscholiere Havo, Blanc is mode- en interieurspecialiste. Op de foto van links naar rechts Eigenhuyse, Bottelier en Blanc. Komende maandag (31 juli) is de vijfde voorronde.
Ouders met kleine knip in gemeente Schagen: let op jullie kunnen 350,- euro per kind vangen voor uitgaven als schoolspullen of lid worden van een vereniging
Dinsdag 25 Juli 2017
SCHAGEN- Zeker 120.000 euro blijft liggen in het Schager potje dat is bestemd voor mensen met een kleine knip die schoolgaande kids hebben. Deze ouders kunnen tot maximaal 350 euro per jaar per kind krijgen als ze geen geld hebben voor schoolspullen, de contributie van een sportclub of een culturele vereniging etc. De gemeente wil nu bvia een speciale campagne deze ouders bekend maken met de mogelijkheden van de zogehetren regeling Meedoen Noordkop.
Zandtemse, Schager en Hoogwoudse schone door naar halve finales
Donderdag 20 Juli 2017
GROOTE KEETEN- De derde voorronde van de Miss Callantsoogverkiezing in horecagelegenheid Brekers in Groote Keeten heeft opgeleverd dat twee schonen uit de gemeente Schagen zich hebben gekwalificeerd voor de halve finales die op 21 en 28 augustus worden gehouden. Het betreft de 21-jarige rechtenstudente Waila Ko uit ’t Zand en de twintigjarige Ywahna Waccary uit Schagen die het diploma persoonlijke specifieke begeleider specifieke doelgroepen heeft behaald. Naast deze twee mooie jonge vrouwen plaatste zich voor een volle zaal ook de zeventienjarige Kimberly Bot uit Hoogwoud, die tweetalig VWO-onderwijs volgt, voor de volgende ronde van de Miss-verkiezing. Op de foto van links naar rechts Kimberly Bot, Waila Ko en Ywahna Waccary.


Hier lees je alles wat er in ons Omring-gebied gebeurt deze week
Moet er voor de kleine vergrijpen ( fietsen zonder licht, bromfietsen zonder helm, fietsen op de stoep, weggooien (Verpakkings-) papier op straat) meteen een boete uitgedeeld worden van 15 euro..?
Ja

0NeeJa 438
0Nee 15
Wie wordt er winterkampioen in de eredivisie voetbal..?
Vitesse

AZ

0Ajax

PSV

FC Utrecht

FeyenoordFeyenoord 3
AZ 4
FC Utrecht 1
PSV 3
Vitesse 1
0Ajax 3