Wout Smit geeft het Koegras een gezicht
Donderdag 17 Januari 2019
SCHAGEN- Wout Smit gunt ons in zijn lezing ‘Een familie-epos uit het Koegras’ voor de Historische Vereniging Schagen en omstreken op 23 januari 2019 een blik in verleden van deze polder. Bij de gemeentelijke herindeling van 2013 heeft Schagen een deel van het Koegras erbij gekregen. Weinigen kennen de bijzondere wijze van ontstaan van dit gebied. Ooit had de zee hier vrij spel. Het duurde meer dan twee eeuwen voordat het werd ingedijkt (1817). De lezing is in het gebouw de Nieuwe Nes aan het Schoenmakerspad 1 in Schagen en begint om 20.00 uur. Leden hebben gratis toegang, niet-leden betalen € 5,-.
Fietsen van Graas slaat dubbelslag op Zandtemer Ondernemersverkiezing
Dinsdag 15 Januari 2019
't ZAND- Fietsen van Graas heeft vanavond een dubbelslag geslagen op de ondernemersverkiezing in 't Zand. Het bedrijf ,dat in augustus 2017 werd getroffen door een allesverwoestende brand, won in het sportcafe van sporthal De Multitreffer zowel de Vakprijs als de Publieksprijs. De laatste prijs mocht door Warner de Weerd uitgereikt worden aangezien de Omring Express mediapartner was van de ondernemersverkiezing. Daardoor was voor zowel de winnaar van de Vakprijs als de Publieksprijs dit jaar een prijs beschikbaar, namelijk een weekendje weg. Dit in samenwerking met Rodi Media en EuroParcs die in belangrijke mate hebben bijgedragen aan deze geste. Later meer...
Storing bij Noordwest Ziekenhuisgroep, lopende afspraken voor vandaag voor een groot deel geannuleerd
Dinsdag 15 Januari 2019
OMRINGDORPEN-Ziekenhuizen van de Noordwest Ziekenhuisgroep hebben alle afspraken en operaties afgelast vanwege een grote computerstoring, laat de organisatie weten op haar website.
Eerste trouwbeurs Schagen een groot succes!
Maandag 14 Januari 2019
SCHAGEN- De eerste trouwbeurs in Schagen is gisteren in partycentrum Alpha bezocht door honderden mensen. De organisatie bij monde van Sebastiaan van Stam (bekend als fotograaf in de regio) is dan ook meer dan tevreden. Hoogst waarschijnlijk komt er dan ook een tweede editie. Kijk voor een foto-impressie op de Facebook-pagina van de Omring Express!
Nieuw(e)jaarsnummer is uit!
Vrijdag 11 Januari 2019
OMRINGDORPEN-Het nieuw(e)jaarsnummer van de Omring Express brengt je toneelnieuws van OEK uit Schagerbrug, nieuwe zorgen om de kust, het geluk van een Schager familie in de geboortedata van hun kinderen en interessante columns van EuroParcs, Verheul, Evean, Hoveniersbedrijf D. Hemmes, Mulder Optiek, Schagen plus een paginagrootverhaal over het jubilerende autobedrijf Autoservice van Went. Vakgarage Henk Jonker en Krul Alltech kachels en haarden zijn dringend op zoek naar versterking van het personeel. Ook interessant: komende zondag is er een trouwbeurs in Alpha in hartje Schagen met daarbij onder meer Amerikaanse oldtimers van Valkering Classics. Verder: acties van Fakkert Schagen, GP Groot en we verwelkomen met Autocentrum Wieringen een nieuwkomer binnenkort in Schagen. Verder acties van Tuincentrum De Boet, Vincent de Moel van De Moel Mannenmode, Juwelier Kroone en het fitnessgeweld is weer begonnen bij Fitnessclub Schagen en Train4Less. Laat je verder inspireren door Klitsie Parket, de mantelzorgwoningen van Bakker Systeembouw, Grillbar Tiberya en voor de jeugd de open dagen bij PCC Bergen. En er staat een belastingspecial in de krant met belastingnieuws en uitingen Kager Administratie, Jongejan & Partners en Boersma administratiekantoor.
Netwerkontbijt voor werkzoekenden in bieb Schagen
Vrijdag 4 Januari 2019
OMRINGDORPEN- KopGroep Bibliotheken organiseert gratis Walk&Talk bijeenkomsten in bibliotheek Schagen. Dit zijn laagdrempelige netwerkbijeenkomsten waarbij thema\'s rond solliciteren worden besproken. Werkzoekenden delen ervaringen met elkaar, leggen contacten en krijgen tips die helpen bij de zoektocht naar een baan. De eerste Walk&Talk van het nieuwe jaar gaat van start met een gezellig netwerkontbijt op woensdagmorgen 9 januari om 9.30 uur. Een mooie gelegenheid om de goede voornemens op werkzoekgebied te bespreken. Een bibliotheekmedewerker vertelt wat KopGroep Bibliotheken werkzoekenden in 2019 te bieden heeft. Ook is er de mogelijkheid om in deze informele sfeer elkaars CV te bekijken en van elkaar te leren. Deelname aan Walk&Talk is gratis, wel graag vooraf aanmelden via www.kopgroepbibliotheken.nl
Hooggevoeligheid op de kaart in radioprogramma Met De Deur Open
Vrijdag 4 Januari 2019
OMRINGDORPEN- In het programma \'Met de deur Open\' op radio Schagen FM is zondag 6 januari van 10.00 - 12.00 uur Mariëlle Poland te gast. Mariëlle is afgestudeerd als onderwijspedagoge aan de VU in Amsterdam en heeft een aantal jaren als docent, onderzoeker aan de VU gewerkt en ook bij De Activiteit als onderzoeker en nascholer ontwikkelingsgericht onderwijs. Mariëlle is hooggevoelig en heeft zich verdiept in onder andere het gebied van intuďtieve ontwikkeling, NLP en hooggevoeligheid.
Kerstbomeninzameling staat weer op de rol
Vrijdag 4 Januari 2019
OMRINGDORPEN- Op dinsdag 8, woensdag 9 en donderdag 10 januari zamelt gemeente Schagen weer kerstbomen in. In verband met het continue rooster bij de meeste scholen, is de inzamelactie verdeeld over drie middagen. “Ieder jaar zamelen wij de kerstbomen in, want een kerstboom moet niet in de groene bak verdwijnen. Daarnaast levert het inzamelen met name voor onze jeugd een mooi zakcentje op”, legt wethouder Hans Heddes uit. “Voor elke ingeleverde kerstboom ontvang je € 0,50! Ik roep dan ook alle kinderen op om ons weer te helpen met het verzamelen van de kerstbomen.”
Lustrum Nieuwjaarsmiddagconcert in Scagon
Donderdag 27 December 2018
SCHAGEN – “Het is in onze ogen de ideale combinatie voor Nieuwjaarsdag. Een uitstekend klassiek concert met een flink portie humor.” Peter Hoogerdijk, voorzitter van Meesterlijk Schagen, kijkt reikhalzend uit naar het vijfde Nieuwjaarsmiddagconcert in het Scagon (15 uur).
Eindejaarsnummer Omring Express is uit!
Donderdag 27 December 2018
Omringdorpen- Het eindejaarsnummer van de Omring Express is uit met vuurwerkadvertenties van Pronk Vuurwerk, Tuincentrum Schoutenbos en Stef van den Berg. Verder nieuws over verdwijnende regionale buslijnen, het ijzersterk bezette snelschaaktoernooi in de atoombunker onder Dierenkliniek Zuiderkaag en pakkende eindejaarsacties bij erkende specialisten in de autobranche zoals Groetauto, BCS van Kuyk en Fakkert Groep BV. Daarnaast heb je nog enkele dagen om van zieketekostenverzekering te veranderen naar bijvoorbeeld Verheul! Tenslotte tref je veel eindejaarsgroeten van bekende bedrijven uit de regio. Wij wensen jou veel leesplezier en alvast een mooie jaarwisseling toe. De Omring Express verschijnt 3 januari niet daar wij momenteel van een weekje vakantie genieten. Op 10 januari is de eerstvolgende editie!
Kersteditie heeft het licht gezien!
Vrijdag 21 December 2018
SCHAGEN- Het Kerstnummer is uit! Met een onvervalste primeur op de voorpagina (oud-medewerker die tekent bij Ajax), een kerstverhaal, kerstpuzzel en nog veel meer. Gezien de omvang van de krant zijn twee kantjes nodig om alle adverteerders bij naam te bedanken voor hun support, dus dat doe ik dit keer maar niet. Maar voor jullie allen toch een dankwoord en naar alle lezers: veel leesplezier en fijne kerstdagen! De krant komt 27 december nog een keer uit en dan gaan we van een weekje rust genieten. 3 januari komt er dus geen Omring Express. Warner de Weerd namens de Omring Express
Kleinere markt in Schagen komende donderdag
Vrijdag 21 December 2018
SCHAGEN- Donderdag 27 december is er een kleinere markt dan normaal. Dit is omdat diverse marktkooplui die dag met vakantie is. De markt staat die dag op de Gedempte Gracht tussen Markt 18 en Jan Piet Beers. Dat betekent dat de ondernemers niet allemaal op hun eigen plekje staan. De markt is van 09.00 tot 14.00 uur.
Zijper Museum op voorpagina Omring Express
Donderdag 13 December 2018
OMRINGDORPEN- Deze week in de Omring Express nieuws onder meer over de opening van Zijper museum en van de nieuwe Schager vestiging van Train4Less. Verder uitingen van De Xl-Man, Valkering Classics/Valkering Tweewielers, Niels Beentjes, Vakgarage Henk Jonker, Schaapautomobielen Vof,Tuincentrum De Boet, Bakker Systeembouw, Hoveniersbedrijf D. Hemmes, Evean, Mulder Optiek, Schagen, Verhuisshop Schagen, tandheelkundige praktijk pjer slijkerman, Spar Dirkshorn, Selection Fashion, Louis Schoehuijs, Pronk Vuurwerk,Peter Mulder Verhuur, Isis Bodyfashion, Cave du Vin Schagen, Escape Room Warmenhuizen GP Groot, Renault Stokman en meer!
JESS-fractie bezoekt de wijk Waldervaart
Maandag 10 December 2018
SCHAGEN- JESS heeft met een flyer, huis aan huis verspreid in de wijk, de inwoners van Waldervaart uitgenodigd om met JESS te praten over wat zij, als inwoner, belangrijk vinden voor de toekomst van de gehele wijk Waldervaart.
Eerste decembernummer is uit!
Vrijdag 7 December 2018
OMRINGDORPEN-In de nieuwste Omring Express aandacht voor een jubilerende Noordkop-priester met Hondurese roots en verkeersproblemen in Burgerbrug.


Stem op de Zandtemmer Ondernemer van het jaar
(publieksprijs)


De genomineerden:
Hier lees je alles wat er in ons Omring-gebied gebeurt deze week
Mogen er van u strandhuizen komen op de stranden van Petten, Callantsoog, Groote Keeten en Sint Maartenszee. Ondernemers vinden vaak: meer gasten, meer omzet. Natuur- en stilte-liefhebbers willen de kust het liefst zo ongerept mogelijk houden
Ja, zet die strandhuizen er maar neer

Nee, hou de kust ongeschondenJa, zet die strandhuizen er maar neer 36
Nee, hou de kust ongeschonden 197