AZ wil overdekt speelveld in indoorhal op trainingscomplex van Wormer voor oefenwedstrijden in winterperiode
Vrijdag 16 Maart 2018
ALKMAAR- De Alkmaarse profvoetbalclub AZ wil op het eigen trainingscomplex in de Zaanstreek (Wormer) een overdekt voetbalveld aanleggen in een indoorhal. Directeur Robert Eenhoorn meldt dat op de website van zijn club ( www.az.nl ) in een antwoord op een vraag van een supporter. Eenhoorn: ,,Met een overdekt trainingsveld hoeven we in de winterperiode niet meer uit te wijken naar de verwarmde velden bij het AFAS-stadion in Alkmaar. Verder kunnen we in die slecht weer periode dan overdekt oefenwedstrijden spelen.\" Lees verder voor het complete antwoord van directeur Eenhoorn op de vraag van de supporter.
Noordelijke marketingorganisaties Nederland presenteren op grootste wijze Waddenzee als Werelderfgoed in Berlijn.
Vrijdag 9 Maart 2018
NOORDKOP- De Noord-Nederlandse marketingorganisaties slaan deze dagen de handen ineen tijdens de grootste internationale reisbeurs van de wereld. Gezamenlijk wordt het UNESCO Waddenzee Werelderfgoed gepresenteerd. Met meer dan 160.000 bezoekers is de ITB dé plek waar pers, touroperators en destinaties de tijd hebben om elkaar te vinden. Het doel tijdens deze ITB is het leggen van contacten en het aantrekken van nieuwe samenwerkingspartners. Met deze positieve samenwerking zetten de marketingorganisaties het waddengebied gezamenlijk op de kaart.
Den Helder Airport als basis voor nieuwe Europese samenwerking bij toekomstige offshore helikopteroperaties: 6 grootste Europese helikoptervliegvelden slaan de handen ineen
Dinsdag 6 Maart 2018
NOORDKOP- Een bondgenootschap van de zes grootste Europese offshore helikoptervliegvelden gaat een visie ontwikkelen op de toekomstige offshore helikopteroperaties voor de grote, ver van de kust gelegen windparken en op het onderhouden van een lijndienst tussen een aantal helihavens. Na een tweedaagse bijeenkomst in Den Helder spraken de directeuren van Aberdeen International Airport, Emden Airport, Esbjerg Airport, Humberside Airport, Stavanger Airport en Den Helder Airport zich positief uit over de vorming van een alliantie: De North Sea Heliports Alliance (NSHA).
Kees Pieters van Onderzoeksbureau Nederwind: ,,Subsidieregeling voor wind op land zo snel mogelijk worden stopgezet "
Zondag 4 Maart 2018
SCHAGEN - ’In plaats van nieuwe windmolens op land zijn we veel beter af met alleen nog nieuwe windparken op zee. ,,Dat meldt de Barendrechtse ingenieur Kees Pieters van het onderzoeksbureau Nederwind in het rapport Wind op zee in relatie tot wind op land. Windparken op zee zijn goedkoper, leveren meer energie op en besparen omwonenden overlast. Daarom moet de subsidieregeling voor wind op land zo snel mogelijk worden stopgezet. Volgens Pieters moet op grond van zijn bevindingen de bouw van windmolens op land worden opgeschort totdat het nieuwe Energieakkoord is vastgesteld. En wat hem betreft kan ook de nieuwe subsidieronde voor wind op land per 13 maart beter worden gestopt.
Noord-Holland nummer 10 in lijst veelbelovende Europese regio’s; Amsterdam bij steden hoog op de lijst
Woensdag 28 Februari 2018
NOORDKOP- Noord-Holland staat in de top 10 van de ranglijst European Cities and Regions of the Future 2018/2019. Elk jaar onderzoekt fDi Magazine, een uitgave van de internationale Financial Times, welke Europese regio’s en steden op economisch gebied het meest veelbelovend zijn voor de toekomst.Hierbij wordt onder andere gekeken naar Human Capital, Connectivity, Investeringen, Economische potentie. Noord-Holland staat dit jaar op de tiende plaats, een stijging van 5 plekken ten opzichte van 2016/2017. De enige andere Nederlandse regio in de top 25 is de provincie Noord-Brabant, op plek 22. In totaal staan 150 regio’s in de ranglijst.
AZ-selectie traint hele week van krokusvakantie naast stadion in Alkmaar, kom kijken en doe mee aan rondleidingen
Dinsdag 27 Februari 2018
ALKMAAR- De jonge fans van AZ hoeven zich niet te vervelen deze voorjaarsvakantie. Tijdens de krokusvakantie kunen ze al dan niet met hun ouders in het AFAS Stadion terecht voor inlooprondleidingen, het bekijkenvan de trainingen van de AZ-selectie of een woensdagavond-bezoek aan het bekerduel (halve finale, 18.30 uur) AZ- FC Twente.Tijdens de inlooprondleidingen krijg je een uniek kijkje achter de schermen van het AFAS Stadion. Reserveer jouw plaats in de groep via info@AZ.nl of via telefoonnummer 072-5478000. Ook kun je zonder te reserveren binnenlopen. De rondleidingen beginnen om 11:00 uur en om 14:00 uur vanaf de receptie en deelname is € 10 per persoon.
Schager Paasvee-tentoonstelling (gedeeltelijk) droogleggen of niet..? Geef je mening op deze pagina en vul de steekproef in
Vrijdag 23 Februari 2018
De voorpagina van deze week: droogleggen die Schager paasveetentoonstelling of niet? Vul op deze pagina de Express-steekproef in
Extra bedrag van 117 miljoen euro aan rijksgeld voor opruimen kernafval van atoomcentrale in Petten
Maandag 19 Februari 2018
PETTEN – Voor het opruimen van het nucleair afval van de kernreactor in Petten komt een rijksbedrag van 117 miljoen euro vrij. Begin jaren zestig van de vorige eeuw begon in Petten de productie van onder meer radioactieve isotopen voor de behandeling van kankerpatiënten. Het afval is opgeslagen in zo’n 1600 vaten, waarvan enkele vaten roesten. Omwonenden maken zich al jaren zorgen over het afval, maar het nucleair bedrijf NRG heeft te weinig geld om de vaten naar een veilige centrale opslag over te brengen. Ook is onduidelijk wat voor materiaal er precies in de vaten zit. De politiek besloot ruim dertig jaar geleden al dat de vaten centraal moeten worden opgeslagen, de locatie voor die centrale opvang is de Covra in Zeeland.
Uit preventief onderzoek provincie blijkt: Chroom-6 aangetroffen in Sint Maartensvlotbrug; geen gevaar voor volksgezondheid
Woensdag 14 Februari 2018
SINT MAARTENSVLOTBRUG- Uit preventief onderzoek is gebleken dat er in een stalen onderdeel van de Sint Maartensvlotbrug een verhoogd gehalte Chroom-6 is aangetroffen in de roestwerende verf. Er is geen gevaar voor de volksgezondheid, wel gaat de provincie onderzoek doen naar de aanwezigheid van Chroom-6 in verflagen van andere provinciale bruggen.
Amsterdamse meester Hing Ting Lai wint Schager schaakkampioenschap
Zondag 11 Februari 2018
SCHAGEN- Internationaal meester Hing Ting Lai heeft zaterdag het Vakgarage Fakkert Schager rapidkampioenschap gewonnen. De internationaal meester uit Amsterdam vergaarde uit zeven partijen van vijftien minuten per persoon plus vijf seconden bonustijd per zet maar liefst zes punten. Bovendien bleef hij in de autoshowroom van Fakkert Schagen ongeslagen.
De voorpagina van de Omring Express deze week: schoonheid in verval van de Schager fotograaf Willem Visser
Vrijdag 9 Februari 2018
Twee scholen genomineerd voor de Lang Leve de Liefde Award in Noord-Holland Noord:Praktijkschool West-Friesland en Clusius College Schagen maken kans
Dinsdag 30 Januari 2018
NOORDKOP- Praktijkschool West-Friesland is genomineerd voor de Lang Leve de Liefde Award voor het praktijkonderwijs en het Clusius College in Schagen voor het voortgezet onderwijs.Begin 2018 wordt voor de derde keer deze Lang Leve de Liefde Award uitgereikt. Met de Lang Leve de Liefde Award willen Soa Aids Nederland en Rutgers de kwaliteit van seksuele- en relationele vorming op scholen stimuleren, waarderen en er bekendheid aan geven.
Toename investeringen buitenlandse bedrijven in regio Noord-Holland Noord vooral door ontwikkelingen zaadveredeling en duurzame energie
Vrijdag 26 Januari 2018
ALKMAAR – Aangewakkerd door voornamelijk ontwikkelingen in de zaadveredeling en in duurzame energie zijn de buitenlandse investeringen in de regio Noord-Holland Noord toegenomen in 2017. Zo bedroeg de buitenlandse investering in Seed Valley vorig jaar 65 mijoen euro. Voor energie betrof het een investering van ruim 200 miljoen euro in deze regio. In 2017 hebben verschillende buitenlandse bedrijven in Noord-Holland Noord, in de agri&food sector met name in de zaadveredeling, aangekondigd om verder te investeren in productie- en onderzoeksfaciliteiten. Voorbeelden hiervan zijn Monsanto, Syngenta, Hazera en Lotus Bakeries.
Provincie Noord-Holland steekt 5 miljoen euro in 53 rijksmonumenten in Noord-Holland; kleine 23 mille voor molen OT in 't Zand (zie foto)
Vrijdag 19 Januari 2018
NOORD-HOLLAND- De provincie Noord-Holland heeft 5 miljoen euro subsidie verdeeld voor de restauratie van 53 rijksmonumenten. Het geld is onder andere toegekend aan 28 kerken en 9 molens (waaronder molen OT in \'t Zand) . Een aantal projecten in de categorie Industrieel erfgoed, waaronder meelfabriek De Vrede in Zaanstad en de watertoren in Castricum krijgt ook een geldbedrag.Gedeputeerde Cultuur, Jack van der Hoek, heeft de 53 subsidiebeschikkingen deze week persoonlijk overhandigd aan de eigenaren.
Aantal banen in Noord-Hollandse detailhandel groeit naar 140.000; winkelleegstand gelijk, maar verschillen in lokaties groot
Vrijdag 19 Januari 2018
NOORD-HOLLAND- Het aantal banen in de Noord-Hollandse detailhandel is gegroeid naar 140.000. In Amsterdam en de regio Zaanstreek-Waterland is de groei het sterkst. De winkelleegstand is over de hele provincie genomen gelijk gebleven, maar de regionale verschillen zijn groter geworden. In Amsterdam is de leegstand 4%, in de IJmond 14%. Dit blijkt uit de Monitor Detailhandel Noord-Holland 2017.


Hier lees je alles wat er in ons Omring-gebied gebeurt deze week


Auto van de week


Nu fraaie Mercedes bij Groet Auto: Een A 180 BlueEFFICIENCY 122pk Ambition uit 2013, met maar 70.000 km. op de teller. Voor maar 16.700 euro!