City Run Schagen centraal in nieuwe Omring Express
Vrijdag 24 Mei 2019
OMRINGDORPEN- In deze Omring Express een special over de door Van der Voort en Verheul gesponsorde (hoofdsponsor wel te verstaan) City Run Schagen en de Verenigingsmarkt, waar ook Dansschool Rebounce acte de presence gaf. Daarnaast opent Sportshop Bouwes Schagen dit weekend de nieuwe zaak aan de Gedempte Gracht in Schagen! Kom langs en proef, zie en ervaar het ruime assortiment, de knowhow en de gezellige sfeer in deze winkel! Verder nieuws over alcohol- en drugsverslaving bij jongeren en ...de stunt van schaakvereniging Magnus Anna Paulowna Chess (Mach) die met steun van Mulder Optiek Schagen grootmeester Loek van Wely hebben gestrikt voor een simultaan op zondag 16 juni op de Markt in Schagen (onder meer bij De Koeienhemel). Verder heeft EuroParcs de Zoover Award voor beste vakantie-aanbieder gewonnen, heeft Vakgarage Henk Jonker een actie waarbij het Huisweid festival wordt gesponsord, kun je bij Fietsen van Graas het aankoopbedrag van je fiets terugwinnen, heeft Autovakmeester Schaap ook een moderne carwash, kun je bij Valkering Classics een mooie Amerikaanse oldtimer voor het Hemelvaartsweekend of Pinksterweekeinde huren, heeft Citroën dealer Groenewoud van Kesteren een aansprekende C4 Citroën Aircross staan, heeft Autobedrijf Peter Ursem SUV-acties met duizenden euro's voordeel en heeft Domino's Pizza Schagen heerlijke Roasted Pizza's.
Welkoop ’t Rijpje #doetlief actie groot succes
Donderdag 23 Mei 2019
\'t RIJPJE- Ken jij de campagne van Sire #doeslief? Ook bij Welkoop ’t Rijpje merken ze dat de samenleving verhard en dat mensen steeds onaardiger worden tegen elkaar. Maar lief doen tegen elkaar is zoveel fijner! Eigenaar Bart Pronk: ,,Wij proberen elke dag een beetje extra lief te zijn voor onze klanten door bijvoorbeeld even de zware zakken potgrond of kippenvoer in de auto te leggen."
JuRo Unirek VZV centraal in laatste Omring Express
Maandag 20 Mei 2019
OMRINGDORPEN- Vanwege ziekte van de vertrouwde opmaker verlaat dit bericht, maar de Omring Express van afgelopen donderdag staat nu ook op deze site (zie button kranten). In de krant veel aandacht voor de knappe derde plaats van de handbalsters van JuRo Unirek VZV en de zesde plaats van Dierenkliniek Zuiderkaag Magnus Anna Paulowna Chess. Verder heeft Vakgarage Henk Jonker weer zijn mei-actie waarin 100 euro per verkochte auto naar het Huisweid festival gaat, heeft JOXAL Interieur Gordijnen Raamdecoratie Advies een prachtige voorjaarscollectie en verwelkomen we met TONZON B.V. een nieuwe columnist! Verder legt SP Schagen de aandacht op de Europese verkiezingen, heeft Dikkerboom Betonboringen belangeloos het dierenpark in Schagerbrug geholpen, pakte Dansschool Rebounce geweldig uit tijdens de City Run Schagen zondag net als Verheul en Van der Voort Groep en vraagt Andre Groot van ASG Makelaardij zich af waarom de gemeente Schagen zich niet aan weg- en rioleringsbeloftes houdt in Warmenhuizen en Tuitjenhorn. Daarnaast heeft Garage A de Boer nu ook elektrische brommobiels, scooters, steps en scootmobiels en begint Spiritueel centrum Karo's Zorg op 7 juni in Schagen en 8 juni in Anna Paulowna weer een nieuwe cursus mindful mediteren en bewustvol leven.
Nieuwedieper wint jubileumeditie City Run Schagen
Zondag 19 Mei 2019
SCHAGEN- Liveverslag vandaag uit hartje Schagen: Filman Tesfu uit Den Helder wint de 10 kilometer op de door Van der Voort Groep/Verheul gesponsorde 25e City Run Schagen. Eric van der Linden uit Schagen, vorige week nog tweede op de Iron Man op Mallorca, pakt zilver en Pip Tesselaar uit Heerhugowaard het brons. Bij de vrouwen zegeviert Inge Felter-De Jong voor Grietje Boersma uit Alkmaar en Sandra Homan uit Wieringerwaard. Op de 5 kilometer verslaat routinier Reinier Wardenaar uit Zwaag de pas veertienjarige Iann Lobles uit Den Helder. Bij de vrouwen blijft Yvonne Overgoor uit Noord-Scharwoude Senait Hagos uit Schagerbrug achttien seconden voor. In totaal deden er maar liefst duizend mensen inclusief de Kids Run mee, een record. Lees er veel meer over in de Omring Express van deze week. Op de foto de winnaar van de koningsafstand, Filman Tesfu met links Van der Linden en rechts Tesselaar.
EuroParcs en Waterland Private Equity slaan handen ineen
Maandag 13 Mei 2019
APELDOORN- Het familiebedrijf EuroParcs maakt de stap naar de absolute top in de branche van vakantieparken en vakantiewoningen. De onderneming van de familie Vos slaat de handen ineen met de Bussumse investeringsmaatschappij Waterland. Een mooie stap die EuroParcs de slagkracht geeft om de ambities waar te maken die de bedrijfsnaam al etaleert. ,,Onze resorts behoren tot het topsegment maar we willen onze marktpositie nog verder versterken”, aldus directeuren Wim en Wouter Vos van EuroParcs. ,,Om die stap te kunnen zetten heb je, om in voetbaltermen te spreken, een krachtige hoofdsponsor nodig. Dankzij Waterland bereiken we niet alleen de top van de eredivisie in onze branche maar wordt onze ‘selectie’ in de breedte ook zodanig versterkt dat we op termijn Europa in kunnen. In eerste instantie als zeg maar deelnemer van de Europa League maar ons doel is als EuroParcs zijnde een vaste deelnemer aan de Champions League te worden in ons vak.”
Probleem vrijwilligerstekort centraal in nieuwe Omring Express
Donderdag 9 Mei 2019
OMRINGDORPEN- In de nieuwe Omring Express onder meer aandacht voor het grote tekort aan vrijwilligers bij de buurtbus in het landelijk gebied bij Schagen en de krachtige samenwerking die EuroParcs is aangegaan. Verder heeft Autocentrum Wieringen heel veel zeer scherp geprijsde occasions, heeft Groetauto nog maar enkele dagen (tot en met zaterdag) een spectaculaire bedrijfswagenschow, heeft Citroën dealer Groenewoud van Kesteren een zeer bijzondere auto in huis, heeft Garage A de Boer nu ook elektrische microcars, scootmobiels en scooters in huis en hebben Autovakmeester Schaap veel occasions met de juiste prijs-kwaliteitverhouden (inclusief apk, onderhoudsbeurt en garantie) pakt ook Ten Boekel & Bakker Schagen uit met jonge occasions, heeft Domino\'s Pizza Schagen heerlijke nieuwe \'roasted\' pizza\'s in huis en hebben Vlindertuin Vlindorado, Tuinderij de Marlequi, Welkoop \'t Rijpje en Tuincentrum De Boet volop aandacht voor Moederdag met fraaie acties. Ook hebben Juwelier Kroone (met mooie My Imenso juwelen) Cave du Vin Schagen, Valkering Tweewielers en Avia de Stolpen fraaie Moederdagaanbiedingen. Rijschool Rick heeft zeer scherp geprijsde lespakketten voor het behalen van het bromfiets- of motorrijbewijs, de klasse van Autoservice van Went staat verder buiten kijf en je kunt bij Nico Tapijtgigant je huis helemaal laten restylen van binnen. Daarnaast is INQAR Autoverhuur Adrie Jonk (Heerhugowaard) het adres om goedkoop een voertuig te huren en RPR Camper & Caravan Service om je camper of caravan te laten onderhouden of repareren. Tenslotte is er in de krant aandacht voor de Noordkop kunstexpositie onder leiding van Erica Kraan -Art boetseren cursus & workshops. Tenslotte pakken ook ERA Makelaardij Schagen en Fietsen van Graas uit in dit nummer.
Opening Plein Groote Keeten: van steen naar groen
Donderdag 9 Mei 2019
GROOTE KEETEN- Op zaterdag 11 mei 2019 opent wethouder Jelle Beemsterboer het nieuwe plein in Groote Keeten. In samenwerking met de Werkgroep Plein Groote Keeten en met financiële ondersteuning van De Kop Werkt! is het plein omgetoverd van een stenen omgeving tot een mooi groen plein “Mooi om te zien dat dit initiatief vanuit het dorp nu is uitgevoerd.” licht wethouder Jelle Beemsterboer toe. “Groote Keeten is een mooi dorp waar veel toeristische bezoekers komen, zowel de bezoekers als bewoners kunnen nu genieten van een prachtig groen plein.”
Weekend met eerst een traan en dan een lach centraal in Omring Express
Vrijdag 3 Mei 2019
OMRINGDORPEN-In de nieuwste Omring Express veel aandacht voor de activiteiten in de regio rondom 4 mei en Bevrijdingsdag. Daarnaast leest u alles over het nieuwe theater op Land van Fluwel en de opening van de buitenbaden in Warmenhuizen en Dirkshorn, kracht gegeven afgelopen maandag in Warmenhuizen met een spetterende opening onder auspiciën van de stichting Sport Service Langedijk. En we hebben een dikke special over de Summer Deals van Dirk de Wit Mode - Bovenkarspelwit Verder columns van Pjer Slijkerman over de prothesemogelijkheden, Mulder Optiek, Schagen die versterking van het team zoekt en Hoveniersbedrijf D. Hemmes met allerlei voorjaarstips voor jouw tuin. Niet alleen Mulder Optiek maar Verheul , Kramer\'s GKZ Zuurkool en Bistro Smul - Smultaria zoeken ook personeel.
Makado Centrum staat centraal in nieuwste Omring Express
Vrijdag 26 April 2019
OMRINGDORPEN- In de Koningsdag-editie van de Omring Express naast nieuws over de 'oranje dag' een scoop over de verbouwing aan het Makado Centrum Schagen! U leest er alles over wat er gaat gebeuren de komende 1,5 jaar, hoe het eruit komt te zien en vooral ook een weerwoord vanuit het Makado zelf op alle negatieve geluiden over leegstand, hoge huren etcetera van de laatste maanden. Verder in deze krant hebben Bistro Smul - Smultaria en Beemster Schagen een mooie actie (een gratis menu bij het afsluiten of verlengen van een abonnement) evenals Fietsen van Graas (het terugwinnen van het aankoopbedrag van de fiets), Rondom Gelukkig (openingsactie snacks is nog maar een paar dagen geldig!) Spar Dirkshorn (een die mooi inspeelt op Koningsdag!), Domino's Pizza Schagen (smaakvolle 5-euro deals!) en EuroParcs Resort De Rijp (20.000 euro korting op de aankoopprijs van een vakantiehuisje!) Verder zoeken wederom Bistro Smul en Woonzorggroep Samen versterking van het personeelsbestand en etaleren ook bekende bedrijven in de regio als Rudolf Abspoel Vloeren, Hoipiepeloi, Ofman Home Design, Ahoj Tuitjenhorn, RJT Meilink Biljarts, Rietdekkersbedrijf Kooijman BV, Bouwbedrijf M vd Berg en de autovakmeesters van Autovakmeester Schaap, Autovakmeester Marco Groen, Dirkshorn, Autovakmeester Arnold Hus, Autovakmeester Marc Mooij, Autovakmeester Meereboer, Autovakmeester Mebo en Autovakmeester Van Rijn zich. Laatstgenoemden met een trekhaakactie waarbij u 15% korting krijgt!
Het Paasnummer van de Omring Express is weer een bewaarnummer
Vrijdag 19 April 2019
OMRINGDORPEN- Het Paasnummer van de Omring Express met daarin onder meer goed nieuws over de geldelijke cijfers van de gemeente Schagen over 2018 en natuurlijk veel Paasnieuws, van verenigingen, kerken maar ook bijvoorbeeld de Voedselbank. Pasen moet tenslotte voor iedereen mooie dagen zijn. Commercieel spelen bedrijven ook volop op Pasen in. Het zijn er teveel om alle acties in detail te benoemen maar bij deze bedrijven hebt u dit weekend voordeel en/of wordt u anderszins in de watten gelegd en/of hebben een vacature of vragen anderszins tegen beloning uw diensten: JOXAL Interieur Gordijnen Raamdecoratie Advies, School of Authentic Being, BSC van Kuyk in Schagen, Fakkert Groep, Autocentrum Wieringen Vakgarage Henk Jonker, General Cars & Parts, Tuincentrum Schoutenbos, Groetauto, Avia de Stolpen, Bistro Smul - Smultaria, in en outdoor living zaaak J. Daalder in Breezand, Woonrijk Langedijk, Woononline, Garage A de Boer, Klitsie Parket, Jos Limmen Kraanverhuur, Massagepraktijk van Wel alsmede Centrum van Wellness waarin zijn gevestigd de Boeddhistische monnik Sungrab Leen, Scheiden zonder gedoe,de Cranio Praktijk van Corinne en Studi West, Welkoop 't Rijpje, Tuinderij de Marlequi, Hoveniersbedrijf D. Hemmes, Tuincentrum Schoutenbos, Tuincentrum Hollander, Maikel de Fietsenmaker, NIWA Motoren en Brocante om de kerk op de Markt in Schagen bij de zes toonaangevende horecazaken. In deze krant verder columns van Pjer Slijkerman, Verheul, De Koeienhemel, Nordic Health Nederland en een nieuwe columnst: Michel van Vliet van Autobedrijf van Vliet.
Veel diepgang in nieuwste editie Omring Express
Vrijdag 12 April 2019
OMRINGDORPEN- Deze week in de Omring Express paardencoach Esther Hiddema en haar bijzondere paard Maaike die mensen feilloos aanvoelt. En over het altijd jezelf zijn dankzij de School of Authentic Being. Verder heeft JOXAL Interieur Gordijnen Raamdecoratie Advies een frisse voorjaarscollectie, is het nieuwe pand van Loonbedrijf Borst bijna klaar, staat Autovakmeester Schaap voor een totaalservice, viert Tuincentrum De Boet het voorjaar, verliest JuRo Unirek BV magazijninrichtingVZV nipt de eerste halve finalewedstrijd om het kampioenschap van Nederland bij de handbalvrouwen, heeft Valkering Tweewielers een mooie Prepaasactie, heeft Verheul nog een kavel over het Schager Halerpark, betoogt autoverhuurbedrijf Peter Mulder over het netjes omgaan met de borg, is vliegschool Adventure Flights klaar voor het seizoen, zoekt Ranko Schoonmaakbedrijf personeel, heeft Mulder Optiek, Schagen dinsdag 16 april het revolutionaire meetapparaat DNEye scanner staan, staat Autoservice van Went voor vakmanschap, heeft Ten Boekel & Bakker Schagen mooi geprijsde occasions en kun je vanaf 29 april weer in diverse buitenbaden in de regio Schagen terecht.
In nieuwe Omring Express onder meer repo over het verdwijnen van de traditionele camping
Zaterdag 6 April 2019
OMRINGDORPEN- In de Omring Express van deze week nieuws over nieuwbouw in Callantsoog, Noordkopkunst van Erica Kraan - Art, het Verheul jeugdschaaktoernooi, de open dag van RPR Camper & Caravan Service en Camperverhuur Petten en de nieuwe eigenaren van de in de regio Schagen bekende snackbar Rondom Gelukkig. Met De Koeienhemel verwelkomen we verder een nieuwe columnist. De nieuwe chefkok, Sander Liefting, presenteert zich en daarnaast wordt in de advertentie het programma voor Paasvee (10 april) uit de doeken gedaan. De andere columns in deze krant zijn van EuroParcs Resort De Rijp (over de IAMS in de RAI waar u nog het gehele weekend terecht kan), Evean (zoals altijd zeer lezenswaardig over een dementerend ouder echtpaar), Mulder Optiek, Schagen (die heeft onder meer de gehele nieuwe zonnebrillencollectie binnen!), Pjer Slijkerman (over de digitale gebitsprothese) en Hoveniersbedrijf D. Hemmes die tips geeft om de tuin op zijn Paasbest te laten zijn. Ook in dit nummer een repo over het verdwijnen van de camping oude stijl met als zegspersoon John Broers van Camping en Bungalowpark De Wielen die morgen (7 april) een open dag houdt waarbij nieuw te bouwen vakantiebungalows in de picture staan.
Diverse bedrijven zetten officieuze voorjaarsseizoensopening luister bij met open dag
Zaterdag 30 Maart 2019
OMRINGDORPEN- Vandaag is de officieuze seizoensopening van het voorjaar: het 'wemelt' van de open dagen van bedrijven die de prettige tinteling van warmte die van de voorjaarszon afkomt zien als het moment om hun onderneming te elateren. Zoals bij Maikel de Fietsenmaker (E-biketestdagen) en bij camper- en caravanspecialist RPR Camper & Caravan Service in Warmenhuizen waar ook Camperverhuur Petten drie fraaie buscampers toont (onder meer ook met bedden in de lengte). RPR zelf etaleert onder andere de nieuwste veren van VB AIrsuspension en sowieso is het gezellig met tafels en lange banken (zie foto's). En dan is het natuurlijk ook nog NVM Open Huizen Dag waar onder meer Verheul en Makelaardij Westhuis aan meedoen!
Omring Express met een lach en een traan
Vrijdag 29 Maart 2019
OMRINGDORPEN- In deze Omring Express een lach en een traan: de lach van heropening van Fietsen van Graas, de traan van Brasserie Zo Gewoon dat getroffen is door brand. Daarnaast nieuws over de bijeenkomst over aardgasvrij wonen in Schagen waar deze krant bij was. Verder nieuws over General Cars & Parts dat een nieuwe catalogus heeft en zich presenteert van 3-7 april in de RAI in Amsterdam op de IAMS. Vandaag en morgen zijn er Ebike testdagen bij Maikel de Fietsenmaker, morgen is ook de open dag bij Camperverhuur Petten en RPR Camper & Caravan Service, gaat avonturenparadijs Land van Fluwel weer open en heeft Restaurant De Nadorst een dancingparty voor 30-plussers. Verder neemt Hans van Schip van snackbar Rondom Gelukkig in Schagerbrug afscheid, heeft meubelzaak ATM WoonCenter een totale leegverkoop, hebben wij met keukenspuiten.nl een nieuwe adverteerder, zoekt Samenwoonzorggroep mensen, staat Autovakmeester Schaap er weer mooi op met zijn garage en carwash, kunt u voor uw schilderwerk terecht bij Ofman Home Design, voor uw rieten dak bij Rietdekkersbedrijf Kooijman BV, voor uw biljarts bij RJT Meilink Biljarts, voor de opvang van uw kind bij Kinderopvang Hoi pipeloi, voor uw bouwwerkzaamheden bij Bouwbedrijf M vd Berg, voor onder meer uw feesten bij Ahoj Tuitjenhorn, voor uw tuin bij Tuincentrum De Boet, voor uw occasions bij Autocentrum Wieringen, voor werk en een mooi vakantiehuisje bij Camping en Bungalowpark De Wielen en voor een spannend avontuur bij Escape Room Schagen dat nu ook vertier in de buitenlucht biedt! Tenslotte treft u columns aan van Bistro Smul - Smultaria dat een chefkok zoekt, Bolletjescafé De Klok dat een gevarieerde kaart en publiek heeft en Houtbouw \'t Zand dat tegen de BENG-regelgeving te hoop loopt.
Nieuwe Omring Express met daarin een opmerkelijk boek en een nieuwe columnist
Vrijdag 22 Maart 2019
OMRINGDORPEN-In de nieuwe Omring Express een verhaal over een boek dat waarschijnlijk zeer in de behoefte voorziet (zie foto voorpagina) en de eerste namen van het Zandtemer festival Zandstock zijn bekend! Verder gaat Fietsen van Graas morgen op de vertrouwde locatie open, heeft Valkering Tweewielers een fraaie actie morgen (zaterdag), houdt De Xl-Man opheffingsuitverkoop, is Vakgarage Henk Jonker van de partij, moet u echt eens de massages van Massagepraktijk van Wel uitproberen, etaleert Bakker Systeembouw BV zijn mantelzorgwoningen, kun je bij Garage A de Boer voor nog geen 14.000 euro een microcar kopen, heeft Claudia Blokdijk de voorjaarscollectie binnen, kun je met korting eten bij Havana Schagen wanneer je de kortingsbon in de krant uitknipt, is JuRo Unirek VZV weer succesvol, heeft Dierenkliniek Zuiderkaag Mach het moeilijk, tonen Autovakmeester Marco Groen, Dirkshorn, Autovakmeester Schaap, Autovakmeester Arnold Hus, Autovakmeester Garage Marc Mooij, Autovakmeester Mebo Schoorl, Autovakmeester Van Rijn hun klasse, houden RPR Camper Service en Camperverhuur Petten op 30 maart een open dag en zijn er dit weekend open dagen met mooie vakantiewoningen op EuroParcs Resort De Rijp. Tenslotte verwelkomen we met Pjer Slijkerman van Tandprotetische Praktijk Slijkerman een nieuwe columnist!


Hier lees je alles wat er in ons Omring-gebied gebeurt deze week
Mogen er van u strandhuizen komen op de stranden van Petten, Callantsoog, Groote Keeten en Sint Maartenszee. Ondernemers vinden vaak: meer gasten, meer omzet. Natuur- en stilte-liefhebbers willen de kust het liefst zo ongerept mogelijk houden
Ja, zet die strandhuizen er maar neer

Nee, hou de kust ongeschondenJa, zet die strandhuizen er maar neer 46
Nee, hou de kust ongeschonden 208