Opening Plein Groote Keeten: van steen naar groen
Donderdag 9 Mei 2019
GROOTE KEETEN- Op zaterdag 11 mei 2019 opent wethouder Jelle Beemsterboer het nieuwe plein in Groote Keeten. In samenwerking met de Werkgroep Plein Groote Keeten en met financiële ondersteuning van De Kop Werkt! is het plein omgetoverd van een stenen omgeving tot een mooi groen plein “Mooi om te zien dat dit initiatief vanuit het dorp nu is uitgevoerd.” licht wethouder Jelle Beemsterboer toe. “Groote Keeten is een mooi dorp waar veel toeristische bezoekers komen, zowel de bezoekers als bewoners kunnen nu genieten van een prachtig groen plein.”

In 2013 zijn op initiatief van inwoners van Groote Keeten voor het eerst de ideeën ontstaan voor een herinrichting van het sfeerloze en zeer stenige plein. Dit heeft in 2014 geleid tot de oprichting van de Werkgroep Plein Groote Keeten. Zij hebben met groot enthousiasme en inzet de eerste plannen vorm weten te geven. In 2017 is het plan door de gemeente Schagen omarmd en is er vanuit het regionale samenwerkingsprogramma ‘De Kop Werkt’ geld beschikbaar gesteld voor de realisatie van de plannen. Op het nieuwe plein zijn 50 bomen bij geplant, van twee verschillende soorten die bestand zijn tegen de invloed van de zoute zeewind. Ook zijn er bielsen geplaatst die herinneren aan het werkspoor voor de kustversterking dat in Groote Keeten lag.

Speciale dank gaat hierbij uit naar de werkgroep voor de jarenlange inzet, om met enthousiasme en oprechte betrokkenheid bij de omgeving de plannen vorm te geven.


Rubriek: Nieuws


Hier lees je alles wat er in ons Omring-gebied gebeurt deze week
Mogen er van u strandhuizen komen op de stranden van Petten, Callantsoog, Groote Keeten en Sint Maartenszee. Ondernemers vinden vaak: meer gasten, meer omzet. Natuur- en stilte-liefhebbers willen de kust het liefst zo ongerept mogelijk houden
Ja, zet die strandhuizen er maar neer

Nee, hou de kust ongeschondenJa, zet die strandhuizen er maar neer 46
Nee, hou de kust ongeschonden 210