Lustrum Nieuwjaarsmiddagconcert in Scagon
Donderdag 27 December 2018
SCHAGEN – “Het is in onze ogen de ideale combinatie voor Nieuwjaarsdag. Een uitstekend klassiek concert met een flink portie humor.” Peter Hoogerdijk, voorzitter van Meesterlijk Schagen, kijkt reikhalzend uit naar het vijfde Nieuwjaarsmiddagconcert in het Scagon (15 uur).
Klassieke muziek met een vleugeltje theater. Het duo Beth & Flo tekent ervoor. Twee jonge vrouwen, geschoold op het conservatorium, hebben een geheel eigen weg naar de Nederlandse theaters gevonden. Met succes. Een volle agenda. Optredens in alle delen van ons land.  De beloning voor verantwoorde eigenzinnigheid. Zeker, de pianistes blijven trouw aan de componisten. Rachmaninov, Smetana, Gershwin, Naeff, om er maar eens paar te noemen, zouden hun vertolking mogen horen. Maar het duo speelt het met een kwinkslag.  Filmpjes op YouTube getuigen van de verantwoorde combinatie. Beth & Flo, waarschijnlijk in het voorportaal van de grote theaters,  gaan Schagen verrassen met een uitgekiend programma: “We spelen aanstekelijke walsen van Brahms en delen uit het Carnaval des Animaux van Saint-Saëns. Om het onheil voor het nieuwe jaar af te zweren brengen we ook de Danse Macabre, geflankeerd door Ave Maria’s van wederom Saint-Saëns en van de Russische componist Rosenblatt. Maar ook Rachmaninov en Dvořak komen aan bod.”Hoogerdijk geniet nu al van het vooruitzicht. “Het wordt ons vijfde keer Nieuwjaarsmiddagconcert. Ons lustrum. Er is alle reden om te verwachten dat dit tot de reeks mooie Schager tradities gaat behoren. Zeker nu we een mooie combinatie hebben gevonden. Met na afloop voor iedereen het klassieke Nederlandse 1/1-een-tweetje: bubbels en oliebollen. En dat vaak te midden van vele bekenden.” Het concert is de zoveelste parel aan de rijke ketting van Meesterlijk Schagen. Hoogerdijk: “Ter gelegenheid van 600 jaar Schagen hebben we de film ‘Een wandeling door Schagen’ gemaakt. En we zijn toen begonnen met de website Het Geheugen van Schagen met heel veel historische feiten. De site groeit meer en meer en wordt almaar beter. We zijn samen met de historische verenigingen Schagen en Zijpe en het Zijper Museum nu bezig met de Deutscher Verein. We hebben gezorgd voor de pomp op de Markt, de Bokroutes, de voormalige Slotgrachtconcerten, om maar eens wat te noemen. En we hebben nog altijd ons Cultuurfonds, waarmee we culturele initiatieven financieel steunen. Mensen, die meer willen weten, kunnen op onze site www.meesterlijkschagen.nl de voorwaarden lezen.”

 


Rubriek: Nieuws


Hier lees je alles wat er in ons Omring-gebied gebeurt deze week
Mogen er van u strandhuizen komen op de stranden van Petten, Callantsoog, Groote Keeten en Sint Maartenszee. Ondernemers vinden vaak: meer gasten, meer omzet. Natuur- en stilte-liefhebbers willen de kust het liefst zo ongerept mogelijk houden
Ja, zet die strandhuizen er maar neer

Nee, hou de kust ongeschondenJa, zet die strandhuizen er maar neer 46
Nee, hou de kust ongeschonden 209