Ovonde in Schagen wordt aangepakt na het weekeinde
Donderdag 1 November 2018
SCHAGEN- Van dinsdag 6 november tot en met donderdag 8 november wordt de ovonde bij de Scholeksterlaan in Schagen gerenoveerd. In het bestaande asfalt zitten veel gaten door wringende wielen en los vriezen door vorst. De gemeente vindt het verstandig om de renovatie nu uit te voeren om schade aan het asfalt verder te beperken. Ook wordt een apart asfaltmengsel toegepast, speciaal samengesteld voor dit soort zwaar belastte locaties.

“Een duurzame en veilige buitenruimte is belangrijk. Omdat we maar beperkt geld hebben moeten we keuzes maken. De ovonde in Schagen is in slechte staat, doordat hier veel verkeer, vaak veel zwaar verkeer over heen rijdt. Daarom kiezen wij ervoor om deze nog voor de winter op te pakken,” licht wethouder Hans Heddes toe.

De ovonde ligt tussen de Provincialeweg N245 en industrieterrein Lagedijk. De werkzaamheden worden uitgevoerd in 2 fases waardoor het industrieterrein bereikbaar blijft. De bewoners en bezoekers van het Westerpark worden omgeleid over rijplaten. Het overige verkeer wordt omgeleid via omleidingsborden. Door de werkzaamheden en de omleidingen moet men rekening houden met extra reistijd. Tijdens de werkzaamheden begeleiden verkeerregelaars het verkeer om de wachttijd zoveel mogelijk te beperken. De medewerkers van de firma MIN maken extra lange werkdagen om alle werkzaamheden op tijd te realiseren. Hierdoor hoopt gemeente Schagen dat de werkzaamheden donderdagavond zijn afgerond met een eventueel uitloop naar vrijdag. Mocht de weervoorspelling in aanloop van het werk zeer slecht zijn, dan worden de werkzaamheden uitgesteld.


Rubriek: Nieuws


Hier lees je alles wat er in ons Omring-gebied gebeurt deze week
Mogen er van u strandhuizen komen op de stranden van Petten, Callantsoog, Groote Keeten en Sint Maartenszee. Ondernemers vinden vaak: meer gasten, meer omzet. Natuur- en stilte-liefhebbers willen de kust het liefst zo ongerept mogelijk houden
Ja, zet die strandhuizen er maar neer

Nee, hou de kust ongeschondenJa, zet die strandhuizen er maar neer 46
Nee, hou de kust ongeschonden 210