Gemeente Schagen kan mogelijk komst Lidl in stad niet tegenhouden
Donderdag 6 September 2018
SCHAGEN- De gemeente Schagen belegde dinsdag last minute een raadsvergadering met maar een punt: een voorbereidingsbesluit aannemen waardoor het huidige bestemmingsplan van het perceel van aannemersbedrijf Oudshoorn aan het spoor zou kunnen worden aangepast. Dat biedt namelijk ruimte om buiten de stadskern van Schagen een supermarkt te openen, iets wat de gemeente niet wil. Hoewel de raad instemde met het voorbereidingsbesluit, komt er mogelijk toch een supermarkt buiten het stadshart.

Supermarktketen Lidl diende namelijk op de avond dat de raad in allerijl bijeenkwam het verzoek in voor de bouw van een supermarkt op het terrein van Oudshoorn. Het was een informatieve vraag over dat perceel dat dinsdagmiddag bij de gemeente de alarmbellen deed rinkelen. Mogelijk te laat, want weliswaar kwam de aanvraag binnen na de raadsvergadering maar voordat het voorbereidingsbesluit gepubliceerd was. En de beslissing zou pas rechtsgeldig zijn na publicatie. De gemeente Schagen moet nu binnen zes weken besluiten of ze de aanvraag van Lidl in behandeling neemt.


Rubriek: Nieuws


Hier lees je alles wat er in ons Omring-gebied gebeurt deze week
Mogen er van u strandhuizen komen op de stranden van Petten, Callantsoog, Groote Keeten en Sint Maartenszee. Ondernemers vinden vaak: meer gasten, meer omzet. Natuur- en stilte-liefhebbers willen de kust het liefst zo ongerept mogelijk houden
Ja, zet die strandhuizen er maar neer

Nee, hou de kust ongeschondenJa, zet die strandhuizen er maar neer 46
Nee, hou de kust ongeschonden 210