Jong AZ redt het niet tegen FC Almere (2-3), maar komt na 0-3 achterstand in tweede helft nog heel dichtbij
Dinsdag 21 Augustus 2018
ZAANSTAD / ALKMAAR- Jong AZ is de competitie maandagavond begonnen met een nederlaag tegen Almere City FC. De ploeg van trainers Koen Stam en Michel Vonk liep op een volgepakt AFAS Trainingscomplex voor rust de schade op en kon deze in het tweede bedrijf net niet repareren: 2-3.
RoodNa een halfuur maakte Stijn Meijer er ook nog 0-3 van. Hands van de aanvaller bleef onopgemerkt, waarna hij raak schoot. Jong AZ had moeite serieus werk te maken van een comeback en kwam nauwelijks tot kansen, maar de situatie veranderde toen kort na rust Almere City als tiental verder moest. Moustapha Seck kreeg rood na een overtreding op Kai Koreniuk. De scheidsrechter floot direct, waardoor de goal die Jamie Jacobs maakte niet telde. De toegekende penalty was de uitgelezen mogelijkheid alsnog te scoren, maar Jelle Duin schoot over.Stam: ‘Snel ontwikkelen’Stam zag zijn ploeg in Zaanstad goed starten. “Maar via twee spelhervattingen geven we de wedstrijd uit handen. Het is niet de eerste keer dat we op deze manier goals weggeven. Het is zaak dat we ons op dat gebied heel snel ontwikkelen en daarin volwassener worden. Na rust zagen we in de fase met elf tegen tien wel een aanvallend Jong AZ dat echt op zoek was naar gelijkmaker. We laten zien heel goed te kunnen voetballen en grote talenten te hebben, maar het is belangrijk om te beseffen dat talent hebben iets anders is dan een goede prof zijn.”
WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Opstelling Almere City FC: Timo Plattel; Bram van Vlerken, Faris Hammouti, Damon Mirani, Moustapha Seck; Niek Vossebelt, Tim Receveur, Youri Loen; Anass Ahannach (85. Anwar Bensabouh), Stijn Meijer (62. Kevin Luckassen), Andreias Calcan (51. Ricardo Kip).Scoreverloop: 12. Vossebelt 0-1, 18. Receveur 0-2, 28. Meijer 0-3, 64. Reijnders 1-3, 90+2. Druijf 2-3.Gele kaarten: Church, Kramer (Jong AZ), Receveur, Meijer, Van Vlerken, Vossebelt (Almere City FC).Rode kaarten: 47. Seck (Almere City FC).Scheidsrechter: Van Herk.Toeschouwers: 700.

Rubriek: sport


Hier lees je alles wat er in ons Omring-gebied gebeurt deze week
Mogen er van u strandhuizen komen op de stranden van Petten, Callantsoog, Groote Keeten en Sint Maartenszee. Ondernemers vinden vaak: meer gasten, meer omzet. Natuur- en stilte-liefhebbers willen de kust het liefst zo ongerept mogelijk houden
Ja, zet die strandhuizen er maar neer

Nee, hou de kust ongeschondenJa, zet die strandhuizen er maar neer 46
Nee, hou de kust ongeschonden 208