Editie 11 Rondje Piano Schagen zondag 9 september op 22 lokaties; dag eerder masterclass met Marietta Petkova (zie foto)
Dinsdag 14 Augustus 2018
(Bron NHD) SCHAGEN- Het evenement Rondje Piano Schagen maakt zich voor op zondag 9 september op voor de elfde editie. Dan wordt op 22 lokaties piano gespeeld. Nieuw dit jaar is een masterclass, met toppianiste Marietta Petkova. Die wordt een dag eerder gehouden. Op enkele plekken is dat voor het eerst. Zoals het voormalige burgemeestershuis Laan 22 en winkels aan de Molenstraat en Nieuwe Laagzijde.Muziekliefhebbers kunnen zelf een route bepalen. Het aanbod varieert van klassiek tot jazz, van singer-songwriter tot improvisatie.

Duo Durville speelt in het Slot op twee vleugels. De Schager muziekschool Da Capo laat van zich horen met 24 leerlingen. Ook een groep leerlingen van Muziekschool Hans Peerdeman toont haar kunnen. Voor de jongsten is Balletschool Schagen een aanrader. Een van de activiteiten is een kleuterles met daarbij live-pianomuziek. Ouders kunnen hun kind al hiervoor opgeven bij de balletschool. Marietta Petkova geeft de masterclass aan vijf pianisten, onder wie één duo. Zij coacht hen en laat zien hoe de pianisten meer uit hun spel kunnen halen. De masterclass staat open voor publiek. De toegang is gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt.

Bij de opening van Rondje Piano Schagen treedt flamencodanseres Joyce Rustenburg uit Schagen op. 

Met aan de vleugel Otto Ede Pool.


Rubriek: stad Schagen


Hier lees je alles wat er in ons Omring-gebied gebeurt deze week
Mogen er van u strandhuizen komen op de stranden van Petten, Callantsoog, Groote Keeten en Sint Maartenszee. Ondernemers vinden vaak: meer gasten, meer omzet. Natuur- en stilte-liefhebbers willen de kust het liefst zo ongerept mogelijk houden
Ja, zet die strandhuizen er maar neer

Nee, hou de kust ongeschondenJa, zet die strandhuizen er maar neer 46
Nee, hou de kust ongeschonden 208