Experiment op Schager weekmarkt: betalen in bitcoins; bij slagen proef gaat lokale AH-super ook meedoen
Vrijdag 3 Augustus 2018
(Bron Schagen FM) SCHAGEN- Bij wijze van experiment kan er vanaf volgende week op de Schager markt met bitcoins betaald worden. Beide partijen zijn erg tevreden met deze een unieke stap die is gezet. Na lang onderhandelen tussen de Nederlandse Bank en Schagen Marktstad is hierover overeenstemming bereikt. Niet alle marktkramen gaan meedoen. Maar de Volendammer viskraam is gewend aan de cryptomunt. Een woordvoerder: ,,We verhandelen ook internationaal vis. En op de mondiale markt ontkom je er niet aan om die muntsoort aan te bieden als betalingsmiddel is hun reactie. Het grote voordeel voor de consument is dat men meer vis kan kopen vanwege de sterk stijgende waarde. We gaan nu ook op prijskaartjes de kiloprijs in Euros en in bitcoins vermelden.

Verder gaan studenten van de Hogere Economische  School uit Amsterdam op de Schager markt middelbare scholieren benaderen en stimuleren om hun zakgeld of geld verdiend met een weekendbaantje in bitcoins te beleggen. Beetje goed beleggen en je hebt geen studiebeurs meer nodig is hun devies. De lokale supermarkt van Albert Heijn gaat als het experiment in Schagen succesvol is de vakkenvullers voortaan uitbetalen in bitcoins. Verder wordt l de automaat waar flessen ingeleverd kunnen worden, worden omgebouwd om ook rechtstreeks uit te betalen in bitcoins. Daar zijn dan gene bonnetjes meer voor nodig.


Rubriek: stad Schagen


Hier lees je alles wat er in ons Omring-gebied gebeurt deze week
Mogen er van u strandhuizen komen op de stranden van Petten, Callantsoog, Groote Keeten en Sint Maartenszee. Ondernemers vinden vaak: meer gasten, meer omzet. Natuur- en stilte-liefhebbers willen de kust het liefst zo ongerept mogelijk houden
Ja, zet die strandhuizen er maar neer

Nee, hou de kust ongeschondenJa, zet die strandhuizen er maar neer 46
Nee, hou de kust ongeschonden 208