Werkloosheid daalt, maar niet onder ouderen
Vrijdag 27 Juli 2018
SCHAGEN Ouderen in de regio Noord-Holland Noord profiteren in veel mindere mate van de economische hausse. Vijftigplussers blijven veel moeilijker aan een baan te komen dan de leeftijdscategorie tot vijftig jaar. Zo blijkt uit recente cijfers van uitkeringsorganisatie UWV. Van de 591 werklozen in Schagen zijn er namelijk 325 vijftig jaar of ouder. Dat houdt een percentage van 55% in.
Het totaal aantal WW-uitkeringen in Noord-Holland Noord nam in juni verder af. Vooral mensen gericht op de bouw, techniek, zorg en welzijn vonden werk en laten dat nu juist de sectoren zijn die tijdens de economische crisis de meeste klappen kregen. De afname in juni van de werkloosheid in Schagen vond vooral plaats onder jongeren. Het verschil in cijfers uitgedrukt: 591 mensen zaten in juni thuis met een uitkering, in mei waren dat 618 personen hetgeen een afname met 4,4% betekent. Vorig jaar juni hadden 743 personen een WW-uitkering in Schagen.

Rubriek: Nieuws


Hier lees je alles wat er in ons Omring-gebied gebeurt deze week
Mogen er van u strandhuizen komen op de stranden van Petten, Callantsoog, Groote Keeten en Sint Maartenszee. Ondernemers vinden vaak: meer gasten, meer omzet. Natuur- en stilte-liefhebbers willen de kust het liefst zo ongerept mogelijk houden
Ja, zet die strandhuizen er maar neer

Nee, hou de kust ongeschondenJa, zet die strandhuizen er maar neer 46
Nee, hou de kust ongeschonden 209