Europees avontuur AZ lijkt van korte duur
Donderdag 26 Juli 2018
ALMATY- Een herhaling van het laatste Europese avontuur van AZ, toen de Alkmaarders tot de zestiende finale reikten, lijkt er dit seizoen niet in te zitten. In de verste Europese uitwedstrijd ooit voor de Alkmaarders, in Almaty tegen het onbekende Kairat Almaty, leed de nummer drie van de eredivisie vorig seizoen een gevoelige nederlaag: 2-0.

Natuurlijk deed het vertrek van aanvalsleider Wout Weghorst (naar VFL Wolfsburg) en de topscorer van de eredivisie Alireza Jahanbaksh (in het vorige bericht op de site werd nog gepost dat er onduidelijkheid was over zijn transfer naar Brighton & Hove, nog geen 24 uur later is duidelijk dat hij voor een voor AZ recordbedrag van 25 miljoen is verkocht) zich voelen in Kazachstan. Voorin miste AZ, dat echt wel kansen kreeg, namelijk stootkracht. Alleen al in de eerste helft kregen Ossama Idrissa, Fred Friday en Guus Til (in die volgorde) goede kansen maar de bal kregen ze er niet in. Gezegd moet worden dat het de Alkmaarders ook niet meezat. Keeper Plotnikov liet in het eerste bedrijf een Alkmaars afstandsschot door zijn benen glippen maar had geluk dat de bal net niet over de doellijn ging. Daarnaast weigerde de arbiter in de tweede helft naar de stip te wijzen toen Kairat Almaty-verdediger Bateau duidelijk hands maakte.

Echter, net als vorig seizoen ligt het probleem vooral in het hart van de achterste linie. Daar was het team al kwetsbaar en vooralsnog heeft de technische leiding nog niet die ervaren goede en desnoods dure ‘beer’ gekocht die good old Ron Vlaar kan opvolgen. De defensie van AZ bleek qua snelheid kwetsbaar bij de counters van Kairat Almaty en het hielp ook niet mee dat Vlaar al na tien minuten uitgleed. Vervolgens schoot de spits van de thuisploeg, Aderinsola Eseola door de benen van AZ-goalie Bizot raak. In de tweede helft werd het 2-0 na een venijnige counter van de Kazachen. Er is kortom werk aan de winkel voor AZ in de thuiswedstrijd volgende week donderdag (2 augustus).


Rubriek: sport


Hier lees je alles wat er in ons Omring-gebied gebeurt deze week
Mogen er van u strandhuizen komen op de stranden van Petten, Callantsoog, Groote Keeten en Sint Maartenszee. Ondernemers vinden vaak: meer gasten, meer omzet. Natuur- en stilte-liefhebbers willen de kust het liefst zo ongerept mogelijk houden
Ja, zet die strandhuizen er maar neer

Nee, hou de kust ongeschondenJa, zet die strandhuizen er maar neer 46
Nee, hou de kust ongeschonden 210