Connexxion start zondag met nieuwe busconcessie
Vrijdag 20 Juli 2018
SCHAGEN- Aanstaande zondag start de nieuwe concessie Noord-Holland Noord (regio\'s Alkmaar, Den Helder, Hoorn, Schagen en Texel). Dat wil zeggen: Connexxion mag ook de komende jaren het busvervoer in de regio Noord-Holland Noord verzorgen. Het busbedrijf lanceert verder zondag ook een nieuwe dienstregeling. De huidige busaanbieder zet verder ook de nieuwe Overal app en website www.overal.nl live.

Naast de vertrouwde buslijnen van Connexxion en de toevoeging van een flexibel OV-systeem waarbij er gereden wordt als reizigers dit willen, kent de regio Noord-Holland Noord een verscheidenheid aan nog veel meer lokale initiatieven zoals de buurtbussen en de Hugohopper etc. Voor reizigers in de regio werpt dit gevarieerde aanbod soms drempels op en niet iedereen is op de hoogte van de mogelijkheden. Daarom introduceert Connexxion Overal: hét mobiliteitsplatform voor reizen in Noord-Holland Noord. Connexxion als aanjager van dit platform wil ervoor zorgen dat alle vormen van vervoer (lees: mobiliteit) binnen Noord-Holland Noord via dit platform aangeboden wordt. Daarom zal de busmaatschappij de komende jaren ook actief de samenwerking met andere vervoerders en mobiliteitsaanbieders gaan opzoeken.

Het doel: de reiziger de weg binnen het totale vervoeraanbod in de regio wijzen en ervoor zorgen dat reizen zo laagdrempelig en uitnodigend wordt.  Vanaf aanstaande zondag kan de reiziger voor zijn reisadvies en het reserveren van Overal Flex terecht op www.overal.nl of de Overal app.

In bepaalde gebieden introduceert Connexxion flexibel openbaar vervoer onder de naam: Overal Flex. Hiermee is het mogelijk om te reizen wanneer je wilt. Reserveren van je rit kan via de Overal app of telefonisch (088- 6000 981) en je reist van de halte naar het dichtstbijzijnde OV-knooppunt (centrumhalte of station). Betalen kan met je OV-chipkaart tegen het reguliere OV-tarief. Zo zijn er dus geen onnodige wachttijden bij de halte en heb je altijd een zitplaats.

Sinds gisteren is het alvast mogelijk om telefonisch (088-6000 981) een rit te boeken voor 22 juli en daarna.  Om te vieren dat Connexxion het busvervoer in de Noordkop mag blijven doen, houdt het bedrijf diverse acties. Te beginnen met de gratis reizen campagne waarbij inwoners van Noord-Holland Noord een ticket kunnen aanvragen waarmee zij op zondag 29 juli a.s. gratis met de bus mogen reizen. Aanmelden voor deze actie kan via www.overal.nl

 


Rubriek: Nieuws


Hier lees je alles wat er in ons Omring-gebied gebeurt deze week
Mogen er van u strandhuizen komen op de stranden van Petten, Callantsoog, Groote Keeten en Sint Maartenszee. Ondernemers vinden vaak: meer gasten, meer omzet. Natuur- en stilte-liefhebbers willen de kust het liefst zo ongerept mogelijk houden
Ja, zet die strandhuizen er maar neer

Nee, hou de kust ongeschondenJa, zet die strandhuizen er maar neer 39
Nee, hou de kust ongeschonden 200