AZ sterk tegen Panathinaikos: 2-0
Donderdag 19 Juli 2018
ALKMAAR- AZ heeft n van de laatste tests richting de eerste serieuze wedstrijd in de Europa League goed doorstaan. In Alkmaar was de ploeg Panathinaikos bijna negentig minuten de baas en wist het ook verdiend te winnen. Door treffers van Myron Boadu en Fred Friday wisten de gastheren met 2-0 de Griekse topclub te verslaan.

De Alkmaarders waren de gehele eerste helft veruit de bovenliggende partij, al bleven grote kansen aanvankelijk uit. Naarmate het eerste bedrijf vorderde kreeg de defensie van Panathinaikos al minder grip op de aanvallers van de thuisploeg. Nadat schotjes van Friday en Idrissi nog niet voor groot gevaar zorgde was het Boadu die zijn ploeg bij de eerste grote kans direct aan de leiding bracht. De talentvolle aanvaller werd diep gestuurd door Idrissi en rondde oog in oog met Dious af door middel van een fraaie stift.

Overwicht

AZ draaide hierna de duimschroeven aan en werd al gevaarlijker. De Grieken hadden met name moeite met de rappe en behendige Boadu en Idrissi. Het laatstgenoemde duo stond middels een dubbele n-twee bijna aan de basis van de 2-0. De mooiste combinatie van de avond kon echter net niet worden afgerond door Idrissi. Aan de andere kant liet Ron Vlaar zien nog lang niet versleten te zijn. Dat de bezoekers aanvallend nauwelijks in het stuk voor kwamen was met name te danken aan Ron Beton. De ervaren verdediger wist elke Griekse poging om gevaarlijk te worden in een vroegtijdig stadium onschadelijk te maken. Vlak voor rust verdubbelde Fred Friday de voorsprong. De Nigeriaan kopte een voorzet van Savastano fraai binnen. Laatstgenoemde verving na een half uur de licht gekwetste Ouwejan.

Controle

Ook na de pauze blijft de ploeg van Van den Brom de bovenliggende partij, de eerste kans is echter voor Panathinaikos. Na een onoplettendheidje van Savastano kan Coulibaly alleen af op Bizot, maar de doelman keert de inzet van de Griekse buitenspeler. Hatzidiakos haalt de bal vervolgens weg uit de doelmond. Niet lang daarna kreeg ook Boadu een mega kans, alleen gleed de aanvaller de bal dit keer voorlangs. In het vervolg van de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. AZ bleef de bovenliggende partij, maar heel veel uitspeelde kansen kreeg het niet meer. Invaller Bel Hassani en Idrissi waren met hun pogingen nog het dichtste bij de derde treffer. De 2-0 uit de eerste helft zou echter ook de eindstand zijn.

Karakteristieken

Doelpunten: 17′ Boadu (1-0), 44′ Friday (2-0)

Gele kaarten:

Opstelling AZ: Bizot; Svensson, Hatzidiakos, Vlaar, Ouwejan (31′ Savastano); Midtsj, Til (c), Seuntjens; Idrissi, Friday (64′ Bel Hassani), Boadu (75′ Van Rhijn)

Opstelling Panathinaikos: Dioudis; Johansson, Insua, Kae, Ekonomy; Donis, Mounier, Regkakos; Kolovetsios, Hatzigiovanis, Coulibaly

BRON:AZFANPAGE


Rubriek: sport


Hier lees je alles wat er in ons Omring-gebied gebeurt deze week
Mogen er van u strandhuizen komen op de stranden van Petten, Callantsoog, Groote Keeten en Sint Maartenszee. Ondernemers vinden vaak: meer gasten, meer omzet. Natuur- en stilte-liefhebbers willen de kust het liefst zo ongerept mogelijk houden
Ja, zet die strandhuizen er maar neer

Nee, hou de kust ongeschondenJa, zet die strandhuizen er maar neer 46
Nee, hou de kust ongeschonden 208