Bijzondere vakantie workshop bij Informatiecentrum Kust: Creatieve jutters gezocht in Petten
Woensdag 4 Juli 2018
PETTEN- Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier organiseert woensdag 25 juli een vakantieworkshop over jutten op het strand voor kinderen...Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier zorgt voor schoon water in onze sloten en vaarten.

Een woordvoerder van het waterschap: ,,We vinden het heel normaal dat het water in de sloten, vaarten en de zee schoon is. Toch is dat beste bijzonder, want er belandt steeds meer veel afval in het water. Ook bij de gemalen en rioolwaterzuiveringsinstallaties haalt het hoogheemraadschap er veel uit. Maar een deel van het vuil belandt uiteindelijk in de plastic soep in zee. Om mensen waterbewuster te maken op dit thema, voert het hoogheemraadschap een campagne Water. Geniet ervan! Dit is een van de activiteiten. Meer is te vinden op veiligschoonvoldoende.nl "

 

Opgeven voor de workshop

De workshop is op woensdag 25 juli en duurt van 13.00 uur tot 16.30 uur. We beginnen met een introductie over jutten en wat je daar allemaal bij tegenkomt en er is een juttersquiz. Onder begeleiding van de professionele kunstenaars van Gejut worden kinderen uitgedaagd om van het gejutte materiaal een mooi kunstwerk te maken. We hebben plaats voor een beperkt aantal kinderen dus, geef je snel op! Dat kan via zandtegenzee@hhnk.nl. De workshop is gratis. Als je je aanmeldt, rekenen we op je komst.

 

Gratis toegang

Het Informatiecentrum Kust ligt aan de Strandweg 4, 1755 LA Petten. We zijn geopend van dinsdag t/m zondag tussen 10.00 en 17.00 uur. De toegang is gratis, evenals het parkeren. Rondleidingen zijn mogelijk op afspraak. Meer informatie: www.hhnk.nl/zandtegenzee.


Rubriek: dorpen Zijpe


Hier lees je alles wat er in ons Omring-gebied gebeurt deze week
Mogen er van u strandhuizen komen op de stranden van Petten, Callantsoog, Groote Keeten en Sint Maartenszee. Ondernemers vinden vaak: meer gasten, meer omzet. Natuur- en stilte-liefhebbers willen de kust het liefst zo ongerept mogelijk houden
Ja, zet die strandhuizen er maar neer

Nee, hou de kust ongeschondenJa, zet die strandhuizen er maar neer 46
Nee, hou de kust ongeschonden 208