Kwaliteitsonderzoek gemeente Schagen over recreatieark De Horn Dirkshorn maakt duidelijk: huidige situatie absoluut onwenselijk; intimidatie, bedreiging, brandstichting, sabotage
Woensdag 6 Juni 2018
DIRKSHORN- De huidige situatie op het recreatiepark De Hoorn in Dirkshorn is absoluut onwenselijk. Het beheer, de leefbaarheid en de veiligheid op het park zijn absoluut onvoldoende door de vele incidenten (intimidatie, bedreiging, brandstichting, sabotage). Dat blijkt uit een door de gemeente Schagen gehouden kwaliteitsonderzoek.

De gemeente wilde via het onderzoek inzicht krijgen hoe eigenaren, de beheerder en de dorpsinwoners het recreatiepark waarderen en beleven. De deelname bleek groot, 212 van de 330 eigenaren vulden de vragenlijst in. Ook werd onderzoek gehouden in de omgeving. In combinatie met andere bronnen is door Bureau Beke volgens de gemeente een goed beeld opgetekend over wat er speelt op het park.

 

Op basis van alle onderzoeksactiviteiten concludeert Bureau Beke dat de huidige situatie absoluut onwenselijk is. Zo komt naar voren dat het leeuwendeel van de eigenaren de voorzieningen, het beheer, de leefbaarheid en de veiligheid op het park als onvoldoende ervaren. Ook komt naar voren dat er relatief veel incidenten (intimidatie, bedreiging, brandstichting, sabotage) plaatsvinden. Tegelijkertijd blijkt dat veel eigenaren zich verantwoordelijk voelen voor de toekomst van het park. Dit vormt voor de gemeente de basis om aan de slag te gaan met de aanbevelingen.

 

Hoe nu verder?

Op 5 juni 2018 heeft het college besloten om een kwartiermaker te werven die aan de slag gaat met de aanbevelingen uit het kwaliteitsonderzoek en met inachtneming van de volgende uitgangspunten:

·         Het park behoudt een recreatieve functie;

·         De samenwerking wordt gezocht met de positieve krachten op het park;

·         De overheid (handhaving en politie) op het park meer aanwezig is.

 

Geļnteresseerden kunnen het complete onderzoek downloaden vis de website www.beke.nl

 


Rubriek: dorpen Harenkarspel


Hier lees je alles wat er in ons Omring-gebied gebeurt deze week
Mogen er van u strandhuizen komen op de stranden van Petten, Callantsoog, Groote Keeten en Sint Maartenszee. Ondernemers vinden vaak: meer gasten, meer omzet. Natuur- en stilte-liefhebbers willen de kust het liefst zo ongerept mogelijk houden
Ja, zet die strandhuizen er maar neer

Nee, hou de kust ongeschondenJa, zet die strandhuizen er maar neer 41
Nee, hou de kust ongeschonden 207