Callantsoog totaal onverwachts in nacompetitie na moedwillig verlies AGSV; Schager SRC sneuvelt in eerste nacompetitieduel voor promotie naar derde klasse al in eerste duel tegen sv De Rijp (3-1)
Dinsdag 5 Juni 2018
OMRINGVOETBAL- Het Schager SRC heeft zich dit weekeinde laten uitschakelen in de nacompetitie voor promotie naar de derde klasse in het Omringvoetbal. sv De Rijp was met 3-1 te sterk in De Rijp. Verlies betekent voor de ploeg van Ron Weinbrecher prolongatie van het vierde klasserschap. Opmerkelijk verder in het Omring-voetbal : de periodetitel voor vijfde klasser Callantsoog (1-0 door treffer Duco Vos). De kustbewoners pakten de winst op kampioen DWB uit De Weere. Toen vervolgens AGSV met 3-1 verloor van Oudesluis, was de periodetitel binnen. Het luchtje daaraan: AGSV uit Aartswoud verloor express, want had geen trek in de nacompetitie.
In de laatste competitierestanten kreeg vijfde klasser Petten klop van Wiron uit Den Oever (3-1) en klopte Sint Boys na een tegenvallend seizoen DESS met 1-3. Zondag juni speelt vierde klasser Dirkshorn  thuis tegen Sporting Andijk om niet te degraderen. Verlies betekent een gang naar de vijfde klasse. Winst is behoud van de vierde klasse status.

Rubriek: sport


Hier lees je alles wat er in ons Omring-gebied gebeurt deze week
Mogen er van u strandhuizen komen op de stranden van Petten, Callantsoog, Groote Keeten en Sint Maartenszee. Ondernemers vinden vaak: meer gasten, meer omzet. Natuur- en stilte-liefhebbers willen de kust het liefst zo ongerept mogelijk houden
Ja, zet die strandhuizen er maar neer

Nee, hou de kust ongeschondenJa, zet die strandhuizen er maar neer 41
Nee, hou de kust ongeschonden 207