PvdA Schagen krijgt gemeenteraad mee om provincie schade te laten betalen aan gedupeerde inwoners omdat herstel van de burgervlotbrug al maanden duurt
Woensdag 25 April 2018
SCHAGEN - De gemeenteraad van Schagen wil dat de provincie omwonenden van de Burgervlotbrug compenseert voor de lange tijd dat de brug buiten bedrijf is. Een brief met die strekking heeft het college onlangs gestuurd naar gedeputeerde Post van de provincie. De PvdA kwam dinsdagavond met een motie waarin de raadsleden werden opgeroepen bij hun collega’s in Haarlem aan te dringen op maatregelen. Aanleiding is de aanvaring van de vlotbrug in Burgervlotbrug enkele maanden geleden. Herstel duurt langer dan verwacht omdat er geen onderdelen zijn.
Volgens de PvdA moet er een structurele oplossing komen. “De de vertraging van het herstel van de Burgervlotbrug buitenproportioneel is”, schrijft de PvdA. Hierdoor lopen inwoners en bedrijven schade op. De raad steunde de oproep van de PvdA. Burgemeester Van Kampen stelde daarop voor om de brief nogmaals te sturen, maar dan ondertekend door alle fracties. Daarmee ging de raad akkoord.

Rubriek: stad Schagen


Hier lees je alles wat er in ons Omring-gebied gebeurt deze week