Streven van 17 betrokken gemeenten: Aardgasvrije nieuwbouw in Noord-Holland Noord; eerste stappen met NeuroZero-huis
Dinsdag 20 Maart 2018
Ook in Noord-Holland Noord worden alle woningbouwprojecten aardgasvrij gebouwd. Dat streven hebben 17 gemeenten in Noord-Holland Noord afgesproken. De gemeenten uit de regio Noord tekenden hun statement over aardgasvrije nieuwbouw in Heerhugowaard tijdens het symposium ‘Aardgasvrij Bouwen’. Tijdens een interview lichtte gedeputeerde Geldhof toe hoe de provincie gemeenten en bedrijven hierbij ondersteunt. Zij kunnen bij het Servicepunt Duurzame Energie terecht voor advies over duurzame alternatieven voor aardgas. De provincie investeert daarnaast in het duurzaam maken van bestaande woningen, onder andere door betere adviezen aan particuliere woningeigenaren over energiebesparende maatregelen aan hun huis.

In deze NeroZero-woning heeft onderzoeksbureau TNO daarom een innovatieve afzuigkap geplaatst. Doordat de motorloze afzuigkap is aangesloten op het ventilatiesysteem van het woonhuis, gebruikt hij weinig energie, maakt hij weinig geluid en vangt toch veel fijnstof weg. Koken is een belangrijke oorzaak van fijnstof in woningen, blijkt uit onderzoek. Dat kan schadelijk zijn voor de gezondheid.


Rubriek: Nieuws


Hier lees je alles wat er in ons Omring-gebied gebeurt deze week
Mogen er van u strandhuizen komen op de stranden van Petten, Callantsoog, Groote Keeten en Sint Maartenszee. Ondernemers vinden vaak: meer gasten, meer omzet. Natuur- en stilte-liefhebbers willen de kust het liefst zo ongerept mogelijk houden
Ja, zet die strandhuizen er maar neer

Nee, hou de kust ongeschondenJa, zet die strandhuizen er maar neer 40
Nee, hou de kust ongeschonden 202