Noord-Holland nummer 10 in lijst veelbelovende Europese regio’s; Amsterdam bij steden hoog op de lijst
Woensdag 28 Februari 2018
NOORDKOP- Noord-Holland staat in de top 10 van de ranglijst European Cities and Regions of the Future 2018/2019. Elk jaar onderzoekt fDi Magazine, een uitgave van de internationale Financial Times, welke Europese regio’s en steden op economisch gebied het meest veelbelovend zijn voor de toekomst.Hierbij wordt onder andere gekeken naar Human Capital, Connectivity, Investeringen, Economische potentie. Noord-Holland staat dit jaar op de tiende plaats, een stijging van 5 plekken ten opzichte van 2016/2017. De enige andere Nederlandse regio in de top 25 is de provincie Noord-Brabant, op plek 22. In totaal staan 150 regio’s in de ranglijst.

Amsterdam doet het elk jaar goed in de ranglijst van fDi. Dit jaar staat Amsterdam op de vierde plek, drie plaatsen hoger dan 2016/2017. Ondanks de Brexit-effecten blijft Londen de lijst aanvoeren, op de voet gevolgd door Dublin (nummer 2), Parijs (nummer 3) en Amsterdam (nummer 4). Eindhoven is met een 24e plek de enige andere Nederlandse stad in de top 25.


Rubriek: Nieuws


Hier lees je alles wat er in ons Omring-gebied gebeurt deze week
Mogen er van u strandhuizen komen op de stranden van Petten, Callantsoog, Groote Keeten en Sint Maartenszee. Ondernemers vinden vaak: meer gasten, meer omzet. Natuur- en stilte-liefhebbers willen de kust het liefst zo ongerept mogelijk houden
Ja, zet die strandhuizen er maar neer

Nee, hou de kust ongeschondenJa, zet die strandhuizen er maar neer 20
Nee, hou de kust ongeschonden 185