Amsterdamse meester Hing Ting Lai wint Schager schaakkampioenschap
Zondag 11 Februari 2018
SCHAGEN- Internationaal meester Hing Ting Lai heeft zaterdag het Vakgarage Fakkert Schager rapidkampioenschap gewonnen. De internationaal meester uit Amsterdam vergaarde uit zeven partijen van vijftien minuten per persoon plus vijf seconden bonustijd per zet maar liefst zes punten. Bovendien bleef hij in de autoshowroom van Fakkert Schagen ongeslagen.

De Amsterdammer had het alleen lastig tegen de Alkmaarse nationaal meester Danny de Ruiter. Die stond een pion voor in een goed tot gewonnen toreneindspel maar liet het in remise verzanden. In de slotronde kwam De Ruiter die net als Lai met vier uit vier was begonnen niet verder dan remise tegen die andere crack: nationaal meester Yong Hoon de Rover van schaakclub Purmerend. Daardoor kon Lai remise geven tegen Hebert Perez Garcia, clubgenoot van De Ruiter bij de Alkmaarse schaakclub De Waagtoren. De Ruiter en De Rover finishten als gedeeld tweede met 5,5 punt. Garcia legde met vijf punten beslag op een gedeelde tweede plaats, samen met twee spelers van de organiserende vereniging Mulder Optiek Magnus Anna Paulowna Chess (Mach): Warner de Weerd en Wim Boom. Boom kwam na een slechte start (1 uit 3) van onderaf opzetten, De Weerd speelde een beter toernooi. Hij maakte het Lai moeilijk maar was in de tactische fase niet doortastend genoeg en tegen De Ruiter gaf hij een remise-eindspel weg. In totaal deden er 28 man mee bij Fakkert. Daarmee was het toernooi niet druk bezet, maar was het kwalitatief met drie meesters wel een toptoernooi. Op de foto feliciteert de wedstrijdleider Marcel Scholten de winnaar met de beker en de eerste prijs van 150 euro. Een uitgebreider verslag en de volledige eindstand is te zien op www.magnusschaak.nl (de website van Mulder Optiek MAch), meer foto's zijn te bekijken op de Facebookpagina van de Omring Express en dat van schaakvereniging Magnus.


Rubriek: Nieuws


Hier lees je alles wat er in ons Omring-gebied gebeurt deze week
De grote Paasveetentoonstelling in Schagen moet gedeeltelijk moeten worden drooggelegd. Dat vindt Schagenaar Jan Willem de Vries. De Vries vindt dat het evenement is verworden tot een zuippartij. Daarom zouden de taps vanaf 14.00 uur dicht moeten.
Nee, niet droogleggen Paasveetentoonstelling om 14.0uur

Ja, droogleggen Paasveetentoonstelling om 14.0uurJa, droogleggen Paasveetentoonstelling om 14.0uur 21
Nee, niet droogleggen Paasveetentoonstelling om 14.0uur 5Auto van de week


Fraaie Mitsubishi SpaceStar bij Fakkert Schagen. Bouwjaar 2016, nog geen 40.000 km. op de teller en voor maar 11.950 euro! Meer weten? Bel naar 0224-213144 of kom naar De Witte Paal 325 in Schagen!